Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpner igjen 1. april

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Dyrisk stemning!

Over hundre dyrearter

I Dyreparken har vi over hundre forskjellige dyrearter fra hele verden, og mange individer. Noen av dem får du komme så tett på at du kan klappe dem. Andre bør du helst betrakte på avstand.

I vinterhalvåret kan noen områder og dyr være midlertidig utilgjengelig for våre gjester (f.eks. er påfuglene inne vinterstid).

Alpesteinbukk

Alpesteinbukkene lever i høyfjellet og er spesialister på å klatre opp og ned fjellsidene for å finne mat.

Amurtiger

Amurtiger er verdens største kattedyr. Tigeren kan hoppe både høyt og langt, har en rå styrke, og er en av få katter som er glad i vann.

Baktrisk kamel

Kameler er eksperter på å overleve i tørt landskap. De tåler både varme og kulde godt.

Borneoorangutang

Orangutanger er menneskeaper som lever i regnskogen sørsøst i Asia. Det finnes tre orangutang arter; borneo-, sumatra- og tapanuliorangutang. Alle tre artene er utrydningstruet.

Damfrosk

Damfrosken er Norges mest utrydningstruede virveldyr. I 2018 var det kun 20 kjente individer igjen i Norge – men nå legger de egg i Dyreparkens spesialbygde område!

Dvergsilkeape

Dvergsilkeaper veier bare rundt 100 gram og er verdens minste ape. Disse små apene lever i regnskogen i Sør-Amerika. Her holder de sammen i familiegrupper i trærne.

Dåhjort

Dåhjortene holder til i mellom Jungelen og KuToppen. Om sommeren kan man gå inn og vandre fritt på stiene i innhegningen. Husk at det ikke er lov til å mate dyrene.

Edderkoppape

Edderkoppapen har fått det spesielle navnet sitt fordi den minner om en edderkopp der den svinger seg i trærne. Den har lange, tynne bein og armer, og en tynn, lang hale som den også kan gripe med.

Ekornape

Ekornapene lever i Sør-Amerika og er sosiale dyr som lever i flokk. De holder seg for det meste oppe i trærne.

Elg

Elgen er Norges største skogsdyr og kalles for skogens konge. Det er nok størrelsen som har gitt den kongelig tittelen, og et møte med elgen er en mektig opplevelse.

Esel

Esler holdes som husdyr over hele verden, og er mye brukt til frakting av varer over lange distanser. Eslene i Dyreparken kan du se i Barnas Afrika og i Kardemomme by.

Europeisk oter

Oteren er en kjempegod svømmer, og kan dykke i opp til fem minutter og svømme 400 m under vann uten å puste.

Fisker

Blant de mange fiskene som vi har i Jungelhuset og Tåkeskogen finnes påfuglciklide. Den gjemmer seg godt, klarer du å finne den?

Flodsvin

Flodsvin, også kalt kapybara, er verdens største gnager og kommer fra Sør-Amerika Flodsvinet er en slektning av marsvinet, men er mye større.

Fugler

Det finnes flere ulike fugler i Dyreparken, for eksempel perlehøns, påfugl, angolaturako og rødbrystet krondue.

 

Gaupe

Gaupa er et rovdyr og det eneste kattedyret som lever vilt i Skandinavia. Gaupa er lett gjenkjennelig ved de svarte øreduskene og den korte halen med svart tupp.

Gepard

Geparden er verdens raskeste pattedyr på land og kan komme opp i en hastighet på 112 km/t.

Gulkinngibbon

Gulkinngibbon har fått navnet fra hannens gule kinn. Hannen er svart med gule kinn, mens hunnen er blond og lys i pelsen med et svart område på hodet.

Javalangur

Javalangur er en ape med lang hale som kan lever i Indonesia. De kan ha svart eller oransje pels, og spiser for det meste blader.

Jerv

Jerver er veldig flinke til å klatre i trær og veldig sterke. De kan dra med seg byttedyr som veier tre ganger mer enn dem selv.

Lavlandstapir

Tapiren har et utseende som er veldig annerledes enn andre dyr. Det er vanskelig å si hva tapiren likner på, men tapiren er faktisk nært beslektet med hesten.

Løve

Det majestetiske kattedyret hviler i opptil 21 timer hver dag, men når løvene først våkner og jobber sammen, kan de ta ned store byttedyr.

Løvetamarin

Løvetamarin er en liten ape fra regnskogen i Brasil. Navnet har den fått fra sin spesielle løvemanke rundt hodet.

Norsk landsvin

I Dyreparken har vi svinerasene vietnamesisk hengebuksvin (i Afrika) og norsk landsvin (på KuToppen). Svin holdes som husdyr over hele verden og det er avlet fram mange ulike raser.

Papegøyer

I Dyreparken finner du tre ulike papegøyearter: Blågul ara, militærara og grå jako.

Ringhalelemur

Ringhalelemurer kommer fra Madagaskar, en stor øy utenfor Afrika. Navnet har arten fått fra den stripete halen med svarte og hvite ringer.

Rødpanda

Rødpanda er et lite, bambusspisende rovdyr som holder til oppe i trærne i Himalaya. Den er ikke i familie med den sorte og hvite kjempepandaen. Begge artene kalles panda fordi de spiser så mye bambus.

Sau

På KuToppen blæset sau og spælsau. Sauen er et av de første dyrene mennesket temmet til husdyr. Den ble temmet i Midtøsten for 10.000 år siden. Sauen er i dag utbredt over det meste av verden. Det er avlet fram over 200 saueraser.

Sjimpanse

I en sjimpanseflokk er det alltid en hann som er leder, og i Dyreparken er dette Julius. Sjimpansene lærer skikker og ferdigheter av hverandre. De kan også lage og bruke ulike redskaper.

Sjiraff

Sjiraffen er verdens høyeste dyr. Den kan bli nesten seks meter høy og veie opptil 1,9 tonn.

 

Stråleskilpadde

Stråleskilpadder lever på Madagaskar og er blant de eldste av reptilene, hele 200 millioner år gamle.

Slanger

Vi har flere forskjellige slanger i Terrariet: kongepyton, teppepyton, smaragdboa og nettpyton.

Stor flamingo

I dammen utenfor Jungelhuset finner du noen nydelige rosa fugler med noen lange bein, dette er flamingoer.

Struts

Struts er verdens største fugl. Strutser kan ikke fly, men er veldig gode til å løpe. De kan løpe så fort som 70 km/t. I Dyreparken finner du strutsene på den afrikanske savannen.

Shetlandsponni

Shetlandsponni er en liten ponnirase som kommer fra Shetlandsøyene utenfor Skottland.

Sumatraorangutang

Vår viktigste nyhet i 2023! Neste år kommer to sumatraorangutanger. Disse er blant verdens mest utrydningstruede dyr.

Surikat

Surikat er et lite rovdyr i mungofamilien som lever sør i Afrika. Surikater er mestere i å grave og står alltid på vakt.

Ulv

Ulv er et av de store rovdyrene vi har i Norge. Ulvene lever i flokk og har god utholdenhet når de jakter. I Skandinavia spiser ulven mest elg.

Påfuglfasan

Påfuglfasaner liker tett vegetasjon i gamle skoger, og det er derfor vanlig at flere påfuglfasaner lever tettere sammen i gamle skoger med høye trær.

Portrett av sjimpansen Julius, med angivelse av hans spesielle kjennetegn.
Dyreparkens største kjendis

Hvor godt kjenner du sjimpansen Julius?

Julius har hatt et langt og innholdsrikt liv. Noen dager etter fødselen 2. juledag 1979, ble han forlatt av moren Sanne. Derfor måtte Julius vokse opp hos mennesker, først og fremst hos Dyreparkens lege Billy Glad og Dyreparkens direktør Edvard Moseid.

Se Julius sin tidslinje