Dyrene i Afrika
I Dyreparken kan du treffe flere ulike dyr og i området Afrika kan du se alt fra Sjiraffer, Sebraer og Løver. Her finner du også den store Savannen hvor flere dyr bor sammen.
Sjiraff
Sjiraffen er verdens høyeste dyr. Den kan bli nesten seks meter høy og veie opptil 1,9 tonn.
Steppesebra
Alle sebraer har sitt eget unike mønster.
Struts
Struts er verdens største fugl. Strutser kan ikke fly, men er veldig gode til å løpe. De kan løpe så fort som 70 km/t. I Dyreparken finner du strutsene på den afrikanske savannen.
Løve
Det majestetiske kattedyret hviler i opptil 21 timer hver dag, men når løvene først våkner og jobber sammen, kan de ta ned store byttedyr.
Surikat
Surikat er et lite rovdyr i mungofamilien som lever sør i Afrika. Surikater er mestere i å grave og står alltid på vakt.
Elandantilope
Elandantilopen er verdens største antilope.
Esel
Esler holdes som husdyr over hele verden, og er mye brukt til frakting av varer over lange distanser. Eslene i Dyreparken kan du se i Barnas Afrika og i Kardemomme by.
Vietnamesisk hengebuksvin
Det finnes to typer hengebuksvin i verden, kinesiske og vietnamesiske.
Gepard
Geparden er verdens raskeste pattedyr på land og kan komme opp i en hastighet på 112 km/t.
Dyrene i Asia
I Dyreparken kan du besøke Asia, hvor du finner en verden av dyreliv og ulike dyrearter. Her kan du oppleve alt fra tigere til rolige rød pandaer og mange flere dyrearter.
Amurtiger
Amurtiger er verdens største kattedyr. Tigeren kan hoppe både høyt og langt, har en rå styrke, og er en av få katter som er glad i vann.
Rødpanda
Rødpanda er et lite, bambusspisende rovdyr som holder til oppe i trærne i Himalaya. Den er ikke i familie med den sorte og hvite kjempepandaen. Begge artene kalles panda fordi de spiser så mye bambus.
Borneoorangutang
Orangutanger er menneskeaper som lever i regnskogen sørsøst i Asia. Det finnes tre orangutang arter; borneo-, sumatra- og tapanuliorangutang. Alle tre artene er utrydningstruet.
Sumatraorangutang
Vår viktigste nyhet i 2023! Dyreparken har nå to sumatraorangutanger. Disse er blant verdens mest utrydningstruede dyr.
Gulkinngibbon
Gulkinngibbon har fått navnet fra hannens gule kinn. Hannen er svart med gule kinn, mens hunnen er blond og lys i pelsen med et svart område på hodet.
Javalangur
Javalangur er en ape med lang hale som kan lever i Indonesia. De kan ha svart eller oransje pels, og spiser for det meste blader.
Jungelen
Velkommen til Jungelen, mellom trær og planter finnes det flere ulike typer dyrearter. En hel verden av planter og dyr. Det er bant annet her du finner Julius og flokken!
Sjimpanse
I en sjimpanseflokk er det alltid en hann som er leder, og i Dyreparken er dette Julius. Sjimpansene lærer skikker og ferdigheter av hverandre. De kan også lage og bruke ulike redskaper.
Amfibier
I Jungelhuset kan du se mange typer amfibier.
Stor flamingo
I dammen utenfor Jungelhuset finner du noen nydelige rosa fugler med noen lange bein, dette er flamingoer.
Papegøyer
I Dyreparken finner du tre ulike papegøyearter: Blågul ara, militærara og grå jako.
Edderkoppape
Edderkoppapen har fått det spesielle navnet sitt fordi den minner om en edderkopp der den svinger seg i trærne. Den har lange, tynne bein og armer, og en tynn, lang hale som den også kan gripe med.
Ringhalelemur
Ringhalelemurer kommer fra Madagaskar, en stor øy utenfor Afrika. Navnet har arten fått fra den stripete halen med svarte og hvite ringer.
Stråleskilpadde
Stråleskilpadder lever på Madagaskar og er blant de eldste av reptilene, hele 200 millioner år gamle.
Dvergsilkeape
Dvergsilkeaper veier bare rundt 100 gram og er verdens minste ape. Disse små apene lever i regnskogen i Sør-Amerika. Her holder de sammen i familiegrupper i trærne.
Ekornape
Ekornapene lever i Sør-Amerika og er sosiale dyr som lever i flokk. De holder seg for det meste oppe i trærne.
Løvetamarin
Løvetamarin er en liten ape fra regnskogen i Brasil. Navnet har den fått fra sin spesielle løvemanke rundt hodet.
Nordisk Villmark
I Nordisk Villmark kan du utforske dyrelivet i naturens egen skjønnhet. Blant fjell og skog, kan du oppleve skogens konge på nær avstand. I tillegg lurer det seg noen ulver og andre dyr i området.
Elg
Elgen er Norges største skogsdyr og kalles for skogens konge. Det er nok størrelsen som har gitt den kongelig tittelen, og et møte med elgen er en mektig opplevelse.
Ulv
Ulv er et av de store rovdyrene vi har i Norge. Ulvene lever i flokk og har god utholdenhet når de jakter. I Skandinavia spiser ulven mest elg.
Jerv
Jerver er veldig flinke til å klatre i trær og veldig sterke. De kan dra med seg byttedyr som veier tre ganger mer enn dem selv.
Gaupe
Gaupa er et rovdyr og det eneste kattedyret som lever vilt i Skandinavia. Gaupa er lett gjenkjennelig ved de svarte øreduskene og den korte halen med svart tupp.
Europeisk oter
Oteren er en kjempegod svømmer, og kan dykke i opp til fem minutter og svømme 400 m under vann uten å puste.
Dyrene på KuToppen
Sau
På KuToppen blæset sau og spælsau. Sauen er et av de første dyrene mennesket temmet til husdyr. Den ble temmet i Midtøsten for 10.000 år siden. Sauen er i dag utbredt over det meste av verden. Det er avlet fram over 200 saueraser.
Shetlandsponni
Shetlandsponni er en liten ponnirase som kommer fra Shetlandsøyene utenfor Skottland.
Norsk landsvin
I Dyreparken har vi svinerasene vietnamesisk hengebuksvin (i Afrika) og norsk landsvin (på KuToppen). Svin holdes som husdyr over hele verden og det er avlet fram mange ulike raser.
Vestlandsk fjordfe
På KuToppen møter du den gamle norske rasen vestlandsk fjordfe.
Dyrene i Terrariet
Et tropisk hus i Dyreparken fylt med reptiler, sommerfugler og amfibier. Her kan du blant annet se slanger og øgler.
Andre dyrearter
I vinterhalvåret kan noen områder og dyr være midlertidig utilgjengelig for våre gjester (f.eks. er påfuglene inne vinterstid).
Alpesteinbukk
Alpesteinbukkene lever i høyfjellet og er spesialister på å klatre opp og ned fjellsidene for å finne mat.
Baktrisk kamel
Kameler er eksperter på å overleve i tørt landskap. De tåler både varme og kulde godt.
Damfrosk
Damfrosken er Norges mest utrydningstruede virveldyr. I 2018 var det kun 20 kjente individer igjen i Norge – men nå legger de egg i Dyreparkens spesialbygde område!
Dåhjort
Dåhjortene holder til i mellom Jungelen og KuToppen. Om sommeren kan man gå inn og vandre fritt på stiene i innhegningen. Husk at det ikke er lov til å mate dyrene.
Edderkoppape
Edderkoppapen har fått det spesielle navnet sitt fordi den minner om en edderkopp der den svinger seg i trærne. Den har lange, tynne bein og armer, og en tynn, lang hale som den også kan gripe med.
Fisker
Blant de mange fiskene som vi har i Jungelhuset og Tåkeskogen finnes påfuglciklide. Den gjemmer seg godt, klarer du å finne den?
Flodsvin
Flodsvin, også kalt kapybara, er verdens største gnager og kommer fra Sør-Amerika Flodsvinet er en slektning av marsvinet, men er mye større.
Fugler
Det finnes flere ulike fugler i Dyreparken, for eksempel perlehøns, påfugl, angolaturako og rødbrystet krondue.
Lavlandstapir
Tapiren har et utseende som er veldig annerledes enn andre dyr. Det er vanskelig å si hva tapiren likner på, men tapiren er faktisk nært beslektet med hesten.
Norsk landsvin
I Dyreparken har vi svinerasene vietnamesisk hengebuksvin (i Afrika) og norsk landsvin (på KuToppen). Svin holdes som husdyr over hele verden og det er avlet fram mange ulike raser.
Ulv
Ulv er et av de store rovdyrene vi har i Norge. Ulvene lever i flokk og har god utholdenhet når de jakter. I Skandinavia spiser ulven mest elg.

Hvor godt kjenner du sjimpansen Julius?
Julius har hatt et langt og innholdsrikt liv. Noen dager etter fødselen 2. juledag 1979, ble han forlatt av moren Sanne. Derfor måtte Julius vokse opp hos mennesker, først og fremst hos Dyreparkens lege Billy Glad og Dyreparkens direktør Edvard Moseid.