Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Mara Naboisho

Som dyrepark er det viktig for oss å være med å bidra i bevaringsarbeid også i naturen hvor dyrene har sin opprinnelse. Mara Naboisho er vårt hjerteprosjekt. Det betyr at vi har hovedfokus på Mara Naboisho i vårt veldedighetsarbeid, og hvert år samler vi inn over 1 million kroner til hjerteprosjektet.

Mara Naboisho er et stort område i Masai Mara i Kenya, Afrika. Prosjektet har som formål å bevare et mangfoldig dyreliv, samt støtte lokalbefolkningen ved å gi inntektsmuligheter gjennom turisme og forvaltning av store landområder. I samarbeid med ansatte, gjester og leverandører har vi støttet prosjektet i flere år.

Det er Basecamp Explorer Foundation som forvalter prosjektet i samarbeid med oss og andre samarbeidspartnere.

Dette er Basecamp Explorer Foundation

Basecamp Explorer Foundation er en stiftelse og en del av Basecamp Gruppen som ble etablert av nordmannen Svein Wilhelmsen i 1998. De er i dag den ledende safari operatøren i Maasai Mara i Kenya gjennom selskapet Saruni Basecamp. Stiftelsen har som formål å verne natur og kultur gjennom å gi arbeid og inntekter til lokalbefolkningen.

Med hele 10 overnattingsbaser, såkalte camper, som baseres på bærekraftig turisme, er dette en av de største stiftelsene for bevaring av Masai Maras økosystem.

Basecamp Explorer Foundation er i dag blitt en rollemodell innen denne formen for bevaring av økosystemet, og var initiativtaker til etableringen av Mara Naboisho Conservancy (et viltreservat) i samarbeid med lokale Maasai familier. Dette viltreservatet er internasjonalt anerkjent og har mottatt flere priser for sitt arbeid. 

Ved å reise som safariturist til Mara Naboisho Conservancy bidrar man vesentlig til bevaring av dette enestående dyrelivet. For hver gjest som besøker Basecamp Explorer går ca. 25% av inntekten direkte til bevaring; dekker fast leieavgift av jordområder til over 600 Maasai familier samt lønnen til 60 voktere som beskytter dyrelivet mot krypskyting og andre trusler.

Vårt samarbeid startet i 2010.

Les mer her

Hvordan bidrar vi?

De siste årene har vi samlet inn over 1 million kroner årlig til Mara Naboisho. Dette gjøres gjennom ulike tiltak som blant annet basarer, auksjoner, flaskepant, auksjoner, salg av poser og donasjoner fra våre gjester, ansatte og leverandører. 

Ved å reise til Mara Naboisho bidrar vi også. For hver gjest som besøker Basecamp Explorer går ca. 25% av inntekten direkte til bevaring, dekker lønn til 60 voktere som beskytter dyrelivet mot krypskyting og leie av jordområder til over 600 Maasaifamilier. Ansatte hos oss har fått besøke Mara Naboisho ved tre anledninger, i 2006, 2016 og 2023/2024.

Men vi bidrar ikke bare økonomisk. Hos oss er formidling om Mara Naboisho minst like viktig, og dette gjør vi i ulike sammenheng. Som gjest vil du kunne høre om prosjektet vårt under flere dyrepresentasjoner, på skilter og skjermer, i magasiner og fra våre ansatte du møter. Våre leverandører blir kjent med prosjektet i vårt samarbeid, og er med å bidra flere ganger i året. Som ansatt i Dyreparken får du lære om Mara Naboisho ved onboarding på Dyreparken Serviceskole, på vår egen miljøskole, Bevaringsskolen, og ellers i vårt daglige arbeid. 

Vår administrerende direktør Per Arnstein Aamot mener at hjerteprosjektet passer svært godt sammen med vår strategi og arbeidet som drives i Dyreparken.

Hvordan kan du bidra?

Når du besøker oss kan du bidra på flere måter. Ved å pante flasker i våre pantedunker og betale for bæreposer, er du med å bidra til Mara Naboisho. I Afrikaområdet kan du få kjøpe håndlaget produkter som kvinner fra hjerteprosjektet vårt har laget. 

Alle som ønsker kan også donere direkte til Mara Naboisho ved å vippse ønsket beløp til nr. 107134.

Ønsker du å reise til Mara Naboisho som turist? For hver gjest som besøker Basecamp Explorer går ca. 25% av inntekten direkte til bevaring, gis lønn for 60 voktere som beskytter dyrelivet mot krypskyting og dekker leie av jordområder til over 600 Maasaifamilier. Ønsker du å reise som turist til Mara Naboisho, Basecamp Explorer, kan du ta kontakt med dem for et uforpliktende tilbud her.