Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Ringhalelemurer
Jungelen

Ringhalelemurer

Ringhalelemurer og lemurer kommer fra Madagaskar, en stor øy utenfor Afrika.

Lemurer får en eller to unger. Den første tiden klamrer ungen seg fast til morens mage. Etterhvert sitter den på ryggen hennes. De små lemurene drikker melk i noen måneder før de får smake på maten de voksne lemurene får. Selv om lemurungene først og fremst blir passet på at moren sin, hjelper de andre lemurene i flokken også til.

Når en lemurunge fødes, er øynene blå – ikke gulgrønne som hos voksne lemurer.

Ringehalelemurene lever i flokk. Ofte er det damene som er sjef i flokken. Ringhalelemurer er veldig glad i sol. De kan sitte og sole seg mens de holder forbeina på knærne.

Ringhalelemuren og andre lemurer er sterkt utrydningstruet. Først og fremst er ringhalelemuren utrydningstruet på grunn av at skogen hugges ned. Da mister lemurene hjemmet sitt.

Ringhalelemurene er viktige for hele miljøet på øya Madagaskar. Lemuren spiser frø, og når lemuren gjør fra seg, får frøene mulighet til å sette rot og å spire. Forsvinner ringhalelemurene, forsvinner også viktige planter.

IUCN mener at 94% av alle lemurarter står i fare for å bli utryddet. Det finnes bare omtrent 2500 ringhalelemurer som lever fritt. Det er derfor viktig at dyreparker arbeider for å opprettholde en solid genetisk stamme av lemurer.

Det finnes en veldig god nyhet fra Madagaskar: De siste årene har flere blitt opptatt av å ta vare på ringhalelemurene. Mange turister kommer til Madagaskar for å se på det spesielle dyre-og plantelivet her. Når turister kommer for å se lemurene, er det flere i lokalbefolkningen som blir opptatt av å ta vare på ringhalelemurene.

Forresten – visste du at ringhalelemurens hale alltid begynner med en hvit stripe og ender med en svart en?

Andre opplevelser

I Dyreparken finnes det en rekke opplevelser. Det er så mange at det kan være vanskelig å få med seg alle.