Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Ulv
Nordisk Villmark

Ulv

Eventyr og filmer har gitt ulven et dårlig rykte. Mange tror at ulven er farlig for mennesker, men det er den ikke. I Dyreparken kan du se flotte ulver på nært hold, og de er slett ikke farlige.

Ulver kan leve alene eller i flokk. Men om du ser en enkelt ulv, så kan den likevel være del av en flokk. Ulven uler for å definere og forsvare reviret sitt. Ulene kan høres opp til 6 km borte, og det gjør at ulveflokken kan holde seg langt borte fra hverandre, men likevel være sammen.

Dyrene i en ulveflokk er i familie med hverandre. Alle ulvene i flokken vet hvem som er øverst på rangstigen – og hvem som ikke er det. Lederne for flokken kalles et alfapar. Kroppsspråket til ulven viser hvor på rangstigen den befinner seg. Ulven bruker halen og ansiktet til å kommunisere med.

Valpene til ulven fødes i et hi under bakken som foreldrene graver ut. Når ungene blir født, er de blinde og avhengige av moren. Resten av flokken hjelper til med å passe ulveungene og bringer mat til hiet. Ulver jakter på store dyr. Når de jager sammen i flokk, tar de for eksempel elg. Byttedyret kan veie opp til ti ganger så mye som ulven.

 

En unik opplevelse i Nordisk Villmark

Dyrepresentasjon av ulv

Det er dyrepresentasjon av ulv i Nordisk Villmark nesten hver lørdag utenfor sommerferien, der du kan høre en dyrepasser fortelle om ulvene.

Les mer