Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Løve
Afrika

Løve

Det majestetiske kattedyret hviler opp til 21 timer hver dag, men når løven først våkner, da er ingen trygge...

Fakta om løver

Løven er et stort kattedyr med kort pels med farger som varierer fra lys brunlig, sølvgrå og til dyp brungul. På magen og brystet er pelsen lysere. Halen er sort og litt buskete på enden. Hannløvens brøl kan høres på ni kilometers avstand.

Løven er det eneste kattedyret som lever i flokk. En flokk kan inneholde alt fra fire til 37 dyr. I Dyreparken er en liten flokk løver med både hanndyr og hunndyr.

Løver er veldig glad i å slappe av, de kan gjerne hvile i 20-21 timer av døgnet. Hvis du vil se løvene i aktivitet, så er det derfor ypperlig å komme når det hver dag er presentasjon av løver. Da vanker det godbiter til løvene, og en løve er stort sett alltid klar for et godt måltid! Løven er ikke så kresen når det kommer til mat. Den spiser stort sett alt den kan fange og drepe. Viktige byttedyr er gnu, impala, antiloper, bøfler, villhunder, sjiraffer og sebraer.

Ulike flokker foretrekker ulike byttedyr, noen flokker går for store byttedyr som bøfler og sjiraffer, mens andre flokker som ikke får tak i store byttedyr, går for små dyr for eksempel fugler og gnagere. I et måltid kan en voksen hannløve spise opp til 40 kilo kjøtt. Det er rett og slett like mye som å skulle spise 800 grillpølser på en gang! Hvert år dreper og spiser en løve i snitt 10-20 store byttedyr.

Vet du forresten hvordan du ser forskjell på hann- og hunnløver? Hannen har manke rundt hodet. Det er kanskje derfor den nesten ser litt kongelig ut? Men selv om hannen ser ekstra majestetisk ut, så er det alltid en hunn-løve som er leder i flokken. Det er hunn-løvene som jakter, mens hann-løvene er de første som får spise av byttet. Deretter får hunnen spise, og om det er noe igjen – så får barna til slutt.

Vi tar vare på hverandre!

På Løvetribunen har vi gjort mange tiltak for å sikre godt smittevern, blant annet sikrer vi trygg avstand mellom publikum under løvepresentasjonen. Det er også plassert ut hånddesinfeksjonsstasjoner hyppig rundt om i Parken.

Andre opplevelser

I Dyreparken finnes det en rekke opplevelser. Det er så mange at det kan være vanskelig å få med seg alle.