Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Kortreist og sunnere mat

 

Lokalmat

En økende andel av maten som serveres i Dyreparken er kortreist, altså levert av lokale produsenter. Vi har som mål å kjøpe 50% av mat lokalt og 80% av all frukt og grønt fra Agder og Rogaland. Sammen med blant annet slakter Jens Eide, Kjøkkenskapet, Central Bageri, Røyland gård og Ystepikene tilbyr vi bedre og mer smakfulle alternativer på tallerkenen som økologiske rundstykker, hamburgere, pølser, pepperkaker og kardemommeboller for å nevne noe. Vi har tomater fra Finnøy og fiskekaker fra Fonn Egersund. På Røyland gård lages Klaras bringebærsyltetøy og Hennig Olsen is produserer Klaras episke milkshake, mens Ferdigmat i Arendal leverer fantastisk kyllinggryte til Setra. Våre dyktige kokker lager selv lapskaus, vaffelrøre, dressinger og sauser.

 

Innholdsrik meny

Med over 30 utsalgssteder åpne i høysesongen, kan du få alt fra kioskvarer til varme retter servert i våre restauranter.

For øvrig kan vi også friste med klassiske burgere, pasta, pizza, rundstykker og gjærbakst om du ønsker det. Samtidig som vi har fokus på sunnere alternativer, vet vi at noen også ønsker å kose seg litt under besøket med iskrem, popcorn, milkshake og annet godt som vi også tilbyr.

I flere av våre univers kan du få smake på tematisert mat som Bollis, Klaras episke milkshake, Kardemommebolle i Kardemommeby eller dobbeltpeprede pepperkake hos Ekorn Jensens bakeri. Drivhuset er det grønneste spisestedet i Dyreparken. Her serveres vegetarmat som Gartnergryte, salater, sandwicher, grovere vafler med rørte bær, fiskekaker og smoothie.

Flere tiltak

Vi har gjort flere bevisste valg for å kunne tilby deg en bedre meny som inneholder sunnere og mer smakfulle retter. Her er et utvalg av våre bærekraftige tiltak:

Ekorn-Jensens bakeri

Sertifisert Gull Debio

Ekorn-Jensens bakeri er gullsertifisert av Debio. Det betyr at over 90% av det vi serverer er økologisk. I dette bakeriet har vi et godt utvalg av økologiske bakervarer fra lokalt bakeri, som baker alt uten tilsetninger.

Vegetarresturant

Drivhuset er vårt grønne sted hvor vi servere vegetarretter som Gartnergryte,, salater, sandwicher, sunnere vafler med rørte bær, fiskekaker og smoothie. Siden starten har Drivhuset blitt en favoritt blant besøkende, mye grunnet vår sunne og ferske mat. Her får du kjøpt baristakaffe av kaffebønner fra Costa.

Allergier og spesialmat

Hos oss kan også allergikere og deg med ønsker om spesialmat hygge dere med retter uten laktose, melk eller gluten. Vi tilbyr også vegetar-, vegan og økologiske retter. Komplett oversikt finner du her.

Samarbeid

Dyreparken deltar i prosjektet Matregion Agder (2022-2025) som ble igangsatt av hovedutvalget for Næring, klima og miljø i Agder fylkeskommune. Formålet med prosjektet er å øke bevissthet, kunnskap og kompetanse om mat, matkultur og matressurser i Agder. Prosjektet er med å bidra til at det skapes et positivt og inkluderende engasjement, styrker tilhørighet og øker muligheten for lokal verdiskaping.

Bakgrunnen for satsingen er strategien Matnasjonen Norge. Den handler om grønn og blå matproduksjon, og hvordan dette kan kobles til opplevelser og utvikling av Norge som matnasjon. Sentrale perspektiver i strategien er matproduksjon, reiseliv og folkehelse.

Utvalg lokale leverandører

Hennig-Olsen Is, Kristiansand

Kjøkkenskapet, Kristiansand

Jens Eide, Lillesand

Ferdigmat, Arendal

Nøgne Ø., Grimstad

Vintland Gård, Lyngdal

Central Bageri, Grimstad

Asko Agder, Lillesand

Røyland Gård, Birkenes

Lauvsnes Garneri, Finnøy

Klar fabrikken, Jæren

Fonn Egersund

Ystepikene, Jæren