Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Dyr

I Dyreparken har vi over hundre forskjellige dyrearter fra hele verden.

Flere ulike dyrearter fra alle verdensdeler

Fra de mest eksotiske til de godt kjente norske og nordiske. I Dyreparken finner du flere ulike dyrearter fra verdens mange hjørner, fordelt på våre ulike områder. Her er alt fra store rovdyr til mindre husdyr og små pinnedyr, samt fugler og fisker og helt sikkert dyr du aldri har sett før.

Se hvilke dyr som finnes i Dyreparken

Bevaring av dyr

Noe av det viktigste vi gjør i Dyreparken er å arbeide for å bevare verdens dyrearter. Dyreparken driver et utstrakt arbeid for bevaring, både med dyrene i Dyreparken, men også i naturen.

Områder i Dyreparken

Kardemomme by

Den lille byen med det store hjertet! Besøk den ekte Kardemomme by i Dyreparken. Her bor blant annet tante Sofie og politimester Bastian.

Jungelhuset

I Jungelhuset kan du se inneområder til sjimpanser, lemurer, løvetamariner, ekornaper og dvergsilkeaper.  Her finner du også stråleskilpadder og de fargerike fuglene regnbuelorier.

Hakkebakkeskogen

Hakkebakkeskogen finner du inne i Dyreparken, her bor de kjente og kjære dyrene fra Thorbjørn Egners univers. Bli med på turen gjennom Hakkebakkeskogen og møt blant annet Mikkel Rev, Klatremus, Bamsefar og flere av dyrene i Hakkebakkeskogen. En publikumsfavoritt du sent vil glemme!

Asia og Heia

Alpesteinbukk og dåhjort er dyrene du kan oppleve på Heia. Amurtiger, verdens største kattedyr, kan du møte i Tigerens Rike i Dyreparkens store Asia-område.

KuToppen

KuToppen er en skikkelig bondegård med mange gårdsdyr – og superkul underholdning, både om sommeren og i andre ferier.

Kjuttaviga

Et stort og flott amfi med scene der det meste av underholdningen foregår. Sørlandsbrygga ved Kjuttaviga har flere koselige spisesteder og suvenirbutikker.

Båtbasaren

Båtbasaren er området for spill og moro, et slags tivoliområde, mellom Kaptein Sabeltanns Verden og Kjuttaviga.

Afrika

Afrika-området ligger i hjertet av Dyreparken. Her er flere afrikanske dyr, og det åpne området Barnas Afrikanske landsby hvor man bl.a. kan kjøre en tur med et lite tog.