Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Aktiviteter

Når du har sett aper som slenger seg i lianer, tigre som klatrer og geitekillinger som spretter – da får du kanskje lyst til å utfolde deg litt selv også? Blant alle våre aktiviteter finner du f.eks. JungelBob, tømmerrenna Nilen, Julius jungelløype, bilbane, minitog og mye, mye mer.

Alle aktiviteter

Tømmerrenna Nilen

En tømmerrenne der du blir ført rundt i en elv, sittende i en «tømmerstokk».

NB! P.g.a. at det nå er blitt høst havner mye løv og barnåler i vannrennen,  dette fører til at det kan bli en del stopp i driften i løpet av dagen.

Pinky og Sunnivas Ildprøver

En aktivitetsløype for barn inne i Borgen. Her har Pinky og Sunniva øvet seg på å bli ekte sjørøvere. Nå kan du også forsøke om du klarer alle hinderne.

Spill på Båtbasaren

Båtbasaren er et område der det finnes mange spennende spill. Her kan du kaste på blink, fiske ender, skyte på blink, trekke i snor, prøve deg på lykkehjul m. m.

Spøkelseshuset

I Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt sender Spøkelseshusets portvokter deg inn i drømmenes og marerittenes verden. Selv Kongen på Havet er redd noe, og alt det han frykter er samlet innenfor dette husets vegger.

Spøkelseshuset

Spøkelseshuset: Et skumlere hus

På spesielle tider av døgnet blir Spøkelseshuset skumlet opp et par hakk. «Et skumlere hus» er en egen tur på ettermiddagstid, hvor man bl.a. kan møte levende skremmere.

JungelBob

JungelBob er en kjempekul bob-bane. En opplevelse som garanterer store mengder magasug!

Julius jungelløype

Julius jungelløype

Julius jungelløype er en 300 meter lang aktivitetsløype. En kjempefin aktivitet for hele familien.

Klatrefjellet

Klatrefjellet

Stort og flott klatrefjell for store og små. Mister du taket, sklir du bare ned, og kan starte på nytt.

Kaptein Sabeltanns Smokkarium

Det er aldri lett å skilles fra det kjæreste man har. Men da er det kanskje en trøst at Kongen på Havet har et eget Smokkarium.

Reli Safari

Reli Safari

Reli Safari er et fint lite lokomotiv som kjører i rute rundt Manyatta – Barnas Afrikanske Landsby.

Karusell i Afrika

Karusell

Nostalgisk gammeldags karusell. Dette er en veldig fin aktivitet for de minste.

Skatteparadiset

Skatteparadiset

På skatteparadiset kan du grave fram fossiler og lete etter edelstener. Fyll på steinsamlingen din!

Mosks Traktorbane

Mosks traktorbane

Tenk å få lov til å kjøre traktor helt på egen hånd! På KuToppen i Dyreparken kan alle uansett alder få kjøre en tur i Mosks traktorbane.

Fyrtårnet

Fyrtårnet

Høyere og høyere opp i luften! Her kan du heis deg opp ni meter over bakken – bare ved hjelp av dine egne krefter.

Kaffekoppen

Kaffekoppen

Karusell med snurrende vogner som ser ut som kaffekopper. Her får du utfordre svimmelheten din, men dette går ikke veldig fort, og passer veldig fint for små barn som synes det er moro å snurre rundt.

Ubåtene

Ubåtene

Bli med på en liten flytur i en ubåt. Dette er en morsom liten karusell for små barn.

Bålplassen

Her kan du sitte ned på en benk og samle familien rundt bålet til en rolig stund. NB: I adventshelgene er bålplassen flyttet til Klaras Festhage på KuToppen i forbindelse med Jul på KuToppen. Ellers i året er bålplassen innerst i Nordisk Villmark.

Bilbanen

Elektriske minibiler for barn mellom 4 og 10 år.

Jungelland

Jungelland

Jungelland er et kjempestort lekeland (utendørs) midt i Dyreparken.

Ansiktsmaling i Kaptein Sabeltanns Verden

Ansiktsmaling ved SOKO

Har du lyst til å se ut som skummel tiger? Eller kanskje du vil bli et koselig dyr med værhår? Får du ansiktsmaling ved SOKO Souvenir er det meste mulig.

Alle besøkshus

Edvards Hus

Edvards Hus er et lite minimuseum over tidligere adm. dir. Edvard Moseids liv og virke i og for Dyreparken.

Aktivitetshuset på KuToppen

I hovedhuset på KuToppen kan de minste barna få utfolde seg på mange plan. Her er bl.a. et trommesett hvor man kan slå alt man orker, og så er det en kjempekul rutsjebane som går gjennom to etasjer.

Brannstasjonen

Brannstasjonen i Kardemomme by

Brannstasjonen i Kardemomme by er et hus som er åpent store deler av året. Her kan du komme inn og sjekke om brannslokkingsutstyret er klart.

Tårnet i Kardemomme by

Besøk Tobias sitt tårn i Kardemomme by. Her kan du se hvordan Tobias bor, og du kan også gå opp alle trappene for å komme til toppen av tårnet hans. Her har du god utsikt over hele byen.

Kaptein Sabeltanns Smokkarium

Det er aldri lett å skilles fra det kjæreste man har. Men da er det kanskje en trøst at Kongen på Havet har et eget Smokkarium.

Postkontoret

Postkontoret

Når du er på besøk på et så koselig sted som Kardemomme by må du huske å stikke innom postkontoret i byen. Ønsker du å sende et kort, hjelper gjerne Kjøpmann Berg deg med et stempel (Kun i høysesongen).

Tante Sofies hus

Tante Sofies hus

I Kardemomme by kan du besøke tante Sofies hus. Her kan du se hvordan hun har det inne i huset sitt. Og her er det ikke veldig rotete, for å si det sånn…

Politistasjonen

Politistasjonen

Besøk politistasjonen i Kardemomme by. Her kan du se hvordan politimester Bastian har det når han er på jobb – og du kan også ta en titt inn i arresten.

Bevaringshuset

Bevaringshuset Dyrenes verden

I Bevaringshuset kan du lære mer om utrydningstruede dyrearter. Det bor også to utrydningstruede dyrearter her: Rødpanda og Norges mest truede dyreart, damfrosken.