"Reisen gjennom Hakkebakkeskogen"

En tur med tribunetoget i Hakkebakkeskogen er rett og slett magisk. Det kan være lurt å reservere plass på forhånd.

Hakkebakkeskogen er en fantastisk opplevelse og en attraksjon helt ulik alle andre. Et spesialbygd tribunetog tar deg inn i skogen på en 40 minutter lang opplevelsesreise til Klatremus, Reven og alle de andre karakterene i Thorbjørn Egners udødelige univers. Når tribunetoget ruller inn mellom blåbær og lyng åpner det seg en helt unik verden. Hakkebakkeskogen holder åpen hver dag i sommersesongen, samt helger i mai, juni og august.

Gjennom hele den 40 minutter lange turen dukker karakterene fra Hakkebakkeskogen opp mellom trær og busker. På ulike steder ser publikum små forestillinger. Alt foregår i en ekte skog med blåbærlyng, kongler og einerbusker. Dette er med på å gjøre en tur i Hakkebakkeskogen til en helt unik opplevelse. Du føler virkelig at du har fått være på besøk i en annen verden.

"Reisen gjennom skogen" går alle helger i juni, og hver dag fra 19. juni t.o.m. 6. august og de to mellomste helgene i august.

Det er en rekke avganger hver dag i de aktuelle periodene. Du kan møte opp når som helst og stille deg i kø til neste avgang. Men du kan også booke plass på forhånd.

 

Musikk: Christian Hartmann og Thorbjørn Egner.

Raske fakta om Hakkebakkeskogen

 • Hakkebakkeskogen i Dyreparken

  Basert på den klassiske barneboken Dyrene i Hakkebakkeskogen av Thorbjørn Egner.

 • Tribunetog

  Publikum blir fraktet fra spillescene til spillescene gjennom skogen mens de sitter i et tribunetog. 

 • Jevnlige avganger

  I høysesongen går det tribunetog hvert tjuende minutt hele dagen. Noe færre avganger i skuldersesongene.

 • Hovedsesong

  Reisen gjennom Hakkebakkeskogen settes opp gjennom hele hovedsesongen i Dyreparken.

Reserver din plass før du kommer

Halvparten av kapasiteten på tribunetoget er reservert for deg som vil planlegge besøket i forkant. Reservasjon til en bestemt togavgang koster 30 kroner. Dersom det er ledig kapasitet på forhåndsreservasjoner samme dag, vil det være gratis å booke fra kl. 10.00. Den andre halvparten av kapasiteten er reservert drop-in, altså besøkende uten forhåndsreservasjon. Det er alltid mulig å stille seg i kø og vente på neste ledige tribunetog - og dette er selvfølgelig gratis.

Vi oppfordrer alle, både de som har reservasjon til en bestemt avgang og de som er fra drop-in-køen, om å sitte tett sammen og ha små barn på fanget slik at flest mulig får oppleve turen gjennom Hakkebakkeskogen i løpet av dagen.

"Reisen gjennom Hakkebakkeskogen" kan kun kjøpes sammen med inngangsbillett til Dyreparken. Dersom du allerede har inngangsbillett til Dyreparken, kan du bestille plassreservasjon til tribunetoget på Min side.

Bilde av en fornøyd familie i Dyreparken.
Reiser gjennom Hakkebakkeskogen så ofte vi kan!

Vi digger Dyreparken. Der er det nesten like gøy for voksne som for barn. Reisen gjennom Hakkebakkeskogen er et høydepunkt hver gang vi er i Dyreparken. Kjempeflinke skuespillere levendegjør et univers som vi vokste opp med og som vi nesten hadde glemt, men som viser seg å holde en tidløs kvalitet som gjør at en ny generasjon blir minst like engasjert som vi selv en gang var - og som vi er blitt igjen.

Kaspian Johannes Høyer Jordheim (2), May-Helen Høyer Jordheim (33), Trygve W. Jordheim (37), Asker

Tilleggsprodukt i juli: Hakkebakkefrokost

Morgenstund med frokost i munn! Start dagen i Hakkebakkeskogen - og bli med på frokosttoget. Hakkebakkefrokost inkluderer frokostpose, «Reisen gjennom skogen», samt møt-og-hils på alle karakterene etter togturen. Kanskje du til og med får ta selfie med den slueste reven i skogen? Oppmøte kl. 09.05 ved hovedinngangen. Pris: Kr 169 (Fra 3 år og over), kr 39 (0-2 år).

Hakkebakkefrokost kan kun kjøpes i sammenheng med overnatting på Dyreparken Hotell. Har du allerede kjøpt overnatting tidligere, kan du bestille Hakkebakkefrokost på Min side.