Dette er "Reisen gjennom Hakkebakkeskogen"

Når tribunetoget ruller inn mellom blåbær og lyng, åpner det seg en helt unik verden. Gled deg til en fantastisk opplevelse i Hakkebakkeskogen hvor du møter de kjente og kjære dyrene fra Thorbjørn Egners udødelige univers. 

Hakkebakkeskogen er en fantastisk opplevelse og en attraksjon helt ulik alle andre. Et spesialbygd tribunetog tar deg inn i skogen på en opplevelsesreise hvor du får møte Klatremus, Mikkel Rev, Bakermester Harepus, Bestemor Skogmus og Bamsefar. 

Gjennom hele den 40 minutter lange turen dukker karakterene fra Hakkebakkeskogen opp.Alt foregår i en ekte skog med blåbærlyng, kongler og einerbusker. Du føler virkelig at du er på besøk i en annen verden.

Det er en rekke avganger hver dag i de aktuelle periodene (Sjekk aktivitetskalenderen). Du kan få plass ved å møte opp og stille deg i kø, eller du kan reservere plass på forhånd. Se informasjon om forhåndsreservasjon lenger nede på denne siden. (Kjøpt forhåndsreservasjon refunderes ikke).

NB:
Avlysing: Togavganger kan avlyses ved torden/lyn og/eller kraftig regnvær.
Flytting: Dersom det er færre enn 15 personer på en avgang kan disse bli flyttet til neste avgang. Siste avgang vil uansett gå som normalt så fremt det ikke er torden/lyn/kraftig regn.

Filmforbud
Det er ikke tillatt å filme hele eller store deler av opptrinnet og legge ut eller spre opptaket i sosiale medier.

Raske fakta om Hakkebakkeskogen

 • Hakkebakkeskogen i Dyreparken

  Basert på den klassiske barneboken Dyrene i Hakkebakkeskogen av Thorbjørn Egner.

 • Avganger

  Publikum blir fraktet fra spillescene til spillescene gjennom skogen mens de sitter i et tribunetog. I sommerferien går tribunetoget hvert 15. minutt frem til 15:30, etter dette er det hvert 30. minutt frem til 17:30.

 • To typer turer

  "Reisen gjennom skogen" tar ca. 40 min. En kortere variant, "Klatremustur", går i skuldersesongene. Denne tar ca. 20 minutter.

 • Regi og musikk

  Dramatisert og regissert av Jostein Kirkeby-Garstad. Musikken er laget av Christian Hartmann og Thorbjørn Egner.

Slik får du plass på tribunetoget

Enten: DROP-IN: Det er alltid mulig å stille seg i kø og vente på neste avgang - dette er selvfølgelig gratis. Halvparten av den totale kapasiteten på tribunetoget er reservert til drop-in. 

Eller: FORHÅNDSRESERVASJON: Ved å reservere plass på forhånd er du sikker på å få plass og kan unngå kø. Reservasjon til en bestemt togavgang koster 50 kroner. Dersom det er ledig kapasitet på plassene til forhåndsreservasjoner samme dag, vil det være gratis å booke fra kl. 10.00.

Barn 0-2 år går gratis, ved å sitte på fanget til foreldre/foresatte. Man trenger ikke forhåndsbooke billetter til barn 0-2 år.

VIKTIG: Selv om du har reservert billett må du møte opp 10-20 minutter før avgang (Se avgangstid på billetten din). Vi oppfordrer alle om å sitte tett sammen og ha små barn på fanget slik at flest mulig får oppleve turen gjennom Hakkebakkeskogen i løpet av dagen. Barnevogner parkeres på anviste plasser. Det finnes egne plasser for rullestolbrukere som tildeles ved oppmøte.


Forhåndsreservasjon til "Reisen gjennom Hakkebakkeskogen" kan kun kjøpes sammen med inngangsbillett til Dyreparken. Dersom du allerede har inngangsbillett til Dyreparken, kan du bestille plassreservasjon til tribunetoget på Min side. Kjøpt billett til Hakkebakkeskogen refunderes ikke.

Avlysing: Togavganger kan avlyses ved torden/lyn og/eller kraftig regnvær.
Flytting: Dersom det er færre enn 15 personer på en avgang kan disse bli flyttet til neste avgang. Siste avgang vil uansett gå som normalt så fremt det ikke er torden/lyn/kraftig regn.

"Klatremustur"

"Klatremustur" er en annerledes opplevelse i Hakkebakkeskogen (vår og høst), med Klatremus, Bestemor Skogmus og Mikkel Rev. "Klatremustur" tar ca. 20 minutter, og går hver halvtime fra kl. 11.00 t.o.m. kl. 15.30 (Sjekk datoer i aktivitetskalenderen). Det er en rekke avganger hver dag i de aktuelle periodene. Du kan møte opp når som helst og stille deg i kø til neste avhang. Men du kan også booke plass på forhånd.

Les mer om Klatremustur

 

X