Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 27. mars til 17. okt.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

30-årsjubileum for Kardemomme by

Det pyntes til fest når Kardemomme by fyller 30 år i 2021!

Kardemomme by i Dyreparken er like sjarmerende som i Thorbjørn Egners fortelling.

Her går trikken gjennom byen, og om sommeren kan røverne og tante Sofie plutselig dukke opp! Her kan du også overnatte i et av de ekte kardemommehusene!

Kardemomme by har sin helt egen puls, et eget tempo. Her kan du sette deg ned og gumle på en solskinnsbolle fra bakeren, mens barna løper på oppdagelsesferd gjennom smale smug. Så kommer kanskje politimesteren forbi, løfter på lua og hilser «goddag, goddag». Alt man må passe seg for, er trikken. Men trikkeføreren er nøye med å plinge i trikkebjella og synger livlig, så det er enkelt å høre trikken når den kommer.

Kjekt å vite

Åtte overnattingshus

40 senger fordelt på åtte overnattingshus. Velg mellom 5-, 7- eller 12-manns hus. Krever billetter til Dyreparken.

Åpent fra mai til oktober

Overnattingshusene i Kardemomme by er tilgjengelig for utleie fra 1. mai t.o.m. 11. oktober.

Fasiliteter

Alle hus har soverom, bad med dusj og toalett, stue med TV, godt utstyrt minikjøkken og kjøleskap.

Underholdning

Byfesten har første forestillinger i sommerferien.

Smittevern i Kardemomme by

Følgende tiltak er satt i verk i Kardemomme by sommeren 2020:

  • Trikkefører Syversen kjører trikken Linje 1 gjennom Kardemomme by hele dagen. P.g.a. smittevern får kun to familier bli med trikken på hver tur.
  • All mat hos Bakeren må forhåndsbestilles og betales i Dyreparkens app. Last ned appen og logg inn.
  • For boende gjester i utleieleilighetene i Kardemomme by: Av smittevernhensyn blir ikke leilighetene vasket under deres opphold, dersom dere bor flere netter hos oss. Ekstra håndklær får dere utdelt i resepsjonen på Dyreparken Hotell. Mellom hvert opphold blir alle rom grundig vasket og desinfisert.
  • Vi ber alle våre gjester overholde gjeldende smittevernregler. Hold minst en meters avstand, vask hendene ofte og hold deg hjemme hvis du har symptomer. Skulle du eller noen i ditt følge få symptomer mens dere bor i en av leilighetene, ber vi dere om å bli værende i leiligheten og kontakte Gjesteservice per telefon.
  • Tradisjonelle opptrinn inne i Kardemomme by er i år erstattet med flere byfester på scenen like utenfor byen. Byfesten arrangeres flere ganger daglig, med god avstand mellom publikum. Maks. 200 tilskuere per forestilling.

Her er de åtte utleiehusene i Kardemomme by

I Kardemomme by kan du velge mellom åtte utleiehus, med alt fra 5 til 12 sengeplasser. Hvilket hus passer best for dere?

Bo midt i eventyret

Slik er det å overnatte i Kardemomme by

En ny dag er i emning. Barberer Sørensen åpner salongen sin, og Tobias i tårnet melder været. Og du kan være der – som en del av eventyret.

I sommersesongen er det inkludert en enkel røverfrokost som hentes hos Bakeren. I tillegg får alle boende gjester hver sin gratisbilletter til forestillingen Sirkus Jesper.

Mer om overnatting i Kardemomme by

Attraksjoner i Kardemomme by

Ofte stilte spørsmål

I perioden 19. juni til 4. august 2021 er Sirkus Jesper inkludert i leieprisen i Kardemomme by. Forestillingen vises tirsdag-søndag kl. 18.00.

Når dere bestiller overnatting, kommer billetter til 0,- opp som et tilleggsvalg. Du kan også etterbestille det via Min side under «Bestill tillegg her».

Gratisplasser gjelder kun plassering i feltene A, B, E og F (fra rad 2).


Vis på egen side

Det er ikke lov å ha med kjæledyr inn i Kardemomme by. Byen ligger inne i selve Dyreparken, hvor det heller ikke er lov å ta med kjæledyr etter bestemmelser fra Mattilsynet.

Dyreparken tilbyr hundegård på dagtid, men ikke etter stengetid. Av våre overnattingssteder er det kun tillatt med kjæledyr på Dyreparken Hotell og Roligheden Camping.


Vis på egen side

I perioden 19. juni til 4. august 2021 er det inkludert frokost, som kan hentes hos Bakeren fra kl. 08:30.

Frokosten inneholder:

  • 2 stk rundstykker per person
  • Valgfritt porsjonspålegg (som syltetøy, ost, m.m.)
  • 1 stk epledrikk per person
  • 1 stk hvetebolle per person
  • 1 kanne kaffe – her tar dere med kaffekannen fra huset og fyller opp denne

I forkant av oppholdet blir dere ringt opp, hvor dere også får spørsmål om eventuelle allergier.


Vis på egen side

Håndklær og sengetøy er inkludert for alle personer fra fylte 3 år. Barn 0-2 år teller ikke på sengeplass eller håndklær.

Sengetøy legges klart på sengene. Det er mulig å bestille oppredning til 65 kr pr person via Min side under «Bestill tillegg her».

Merk at det ikke er lov å ta med håndklærne til Badelandet.


Vis på egen side

Sluttrengjøring er inkludert i leieprisen. Før dere drar ber vi om at dere kaster søppel, setter på oppvaskmaskinen, og legger sengetøy i tøyposen ved inngangsdøra. Vi ber også om at dere sorterer glass, metall og pant før avreise. Dette kan leveres ved Bykiosken.


Vis på egen side

Skoler og barnehager har egne priser for overnatting i utvalgte perioder.

Bookinghenvendelser kan sendes til booking@dyreparken.no

I 2021 gjelder dette følgende datoer:

02.-07. mai
09.-13. mai
16.-21. mai
24.-28. mai
30. mai til 03. juni

06.-11. juni

15.-20. august
22.-27. august
29. august til 16. oktober


Vis på egen side

Alle hus i Kardemomme by er tilrettelagt for selvhushold og inneholder:
* Et lite kjøleskap
* Oppvaskmaskin
* Koketopp (ikke stekeovn)
* Kaffetrakter

I tillegg er det basisutstyr for matlaging, og servise til oppgitt antall sengeplasser + 2.

Det er inkludert sengetøy og håndklær til alle personer fra fylte 3 år, samt sluttrengjøring.

Wifi er gratis, samt gratis parkering som må registreres ved ankomst i resepsjonen på Dyreparken Hotell.

I sommersesongen er det litt mer inkludert i leieprisen:
– Fra 19. juni til 4. august 2021 er det inkludert frokost hos Bakeren
– Det er også inkludert gratisbilletter til forestillingen Sirkus Jesper, fra 19. juni til 4. august 2021 (spillefri hver mandag)
– Hver dag vil boende gjester få muligheten til å oppleve en egen tilleggsaktivitet. Hva dette er vil dere få nærmere beskjed om ved innsjekk

Mer informasjon om dette får dere i forkant av besøket, da dere vil bli ringt opp for å gå gjennom bestillingen og gi beskjed om eventuelle allergier, o.l.


Vis på egen side

Det er Dyreparken Hotell som administrerer innsjekken for Kardemomme by-gjester. Hotellet ligger 80 meter fra hovedinngangen.

Innsjekk er fra kl. 15 og utsjekk innen kl. 11.

Det er mulig med bagasjeoppbevaring på hotellet før innsjekk.


Vis på egen side

Boende i Kardemomme by har egne parkeringsplasser helt fremme ved hovedinngangen, markert med husnummer. Det er to plasser per hus.

Den ene plassen har dere fra kl. 11:15 på ankomstdag til kl. 15 på avreisedagen.
Den andre plassen har dere i botiden. Dvs. fra kl. 15 på ankomstdag til kl. 11 på avreisedagen.

Dersom dere har flere biler, står de gratis på Dyreparkens ordinære plasser. Her står dere også gratis før og etter utsjekk.

For å aktivere gratis parkering dere må registrere skiltnummer ved ankomst. Dette gjør dere i resepsjonen på Dyreparken Hotell når dere ankommer, selv om det er før kl. 15.

Husk å registrere alle dagene i forbindelse med oppholdet. F.eks. bor dere 2 netter, registrerer dere 3 dager gratis parkering.

Obs!
Hvis du glemte å registrere skiltnummer på ankomstdagen og har mottatt faktura, kan du sende skiltnummer og fakturanummer til post@dyreparken.no, så sjekker vi opp i dette.


Vis på egen side
Sirkus Jesper i Dyreparken
Der boka slutter...

Sirkus Jesper - en helt uvanlig forestilling

Der boken «Folk og røvere i Kardemomme by» slutter, der begynner Sirkus Jesper. Sirkusteltet ved Kardemomme by er laget slik vi tror at Thorbjørn Egner ville ha sett det for seg. Her får tidligere røver Jesper nå utfolde seg i manesjen, som sjef for sitt eget sirkus.

Sirkusforestillingen byr på klovner, akrobatikk, linedansere, latter og overraskelser. Men dyrene du ser i manesjen er selvsagt ikke levende. I sommer er det forestillinger kl. 16.00 og kl.  18.00. Alle boende gjester i Kardemomme by får gratisbilletter til Sirkus Jesper-forestillingen.

Mer info om forestillingen