Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Ankomstinformasjon Abra Havn

Hiv o’hoi! Din ankomst nærmer seg!

Nyttig informasjon

Veibeskrivelse og ankomst
Abra Havn ligger ved Grashavet, like ved Dyreparken, 12 kilometer øst for Kristiansand sentrum. Følg skilt mot Dyreparken/Høvåg Øst og IKEA for å komme til Abra Havn.

Avkjøring: Nr. 87 fra E18

GPS koordinater: Bredde: 58°11’18’’ Lengde: 8°9’5’’


Hva er raskeste vei til Dyreparken fra Abra Havn?
Følg stien som er merket i rødt, langs Grashavet, så kommer du til inngangen.

 

 

Det er gratis parkering for boende gjester i Abra Havn. Parkeringen er på oppmerkede p-plasser ved Abra Havn og det er mulig å stå her fra ankomst og til dere har sjekket ut. Dere kan stå parkert på samme plass også etter utsjekk.

Dyreparken har nummerskiltlesning på alle parkeringsarealer, og for at parkeringen deres skal bli registrert som gratis må dere registrere bilnummer ved ankomst/innsjekk i Abra Havn. Dette gjøres den dagen dere kommer, og gjøres i resepsjonen. Dette må også gjøres før du forlater en parkeringsplass, f.eks. for å flytte bilen fra en parkeringsplass til en annen. Parkerer du ved hovedinngangen ved ankomst må bilen registreres på Dyreparken Hotell før du kjører ut av parkeringsplassen og bort til parkeringsplassen ved Abra Havn. Når bilen først er registrert gjelder parkeringen for alle våre parkeringsområder.

NB: Husk å registrere totalt antall dager bilen vil være på parkeringsplassen. F. eks. 1 overnatting = registrere 2 dager på parkering.

 • Sengetøy og håndklær til alle over 3 år er å finne i hver sjørøverkåk og er inkludert i prisen.
 • Det vil bli redd opp i alle underkøyer og lagt klart sengetøy til overkøyer/sovesofa.
 • Husdyr er ikke tillatt.
 • Røyking er ikke tillatt innenfor bymurene i Abra Havn. Det er et eget røykeområde like utenfor Abra Havn, ved parkeringsplassen.
 • Grilling er ikke tillatt, verken i Abra Havn eller i Dyreparken.
 • Bading i vann og tjern er ikke tillatt, verken i Abra Havn eller i Dyreparken.
 • Sykler, sparkesykler, rullebrett, rulleskøyter o.l. er ikke tillatt inne i Abra Havn.
 • For at alle sjørøvere og landkrabber skal få sove godt om natten ber vi dere om å respektere nattero i området fra kl. 23.00 til kl. 07.00.

Oppholdet inkluderer sluttrengjøring, men vi setter stor pris på om dere hjelper oss med å:

 • Sette på oppvaskmaskinen (plasser store middagstallerkener enten ut til sidene eller liggende i maskinen).
 • Legge avfall, søppel og flasker i søppeldunkene / i kasser som finnes utenfor hver sjørøverkåk.
 • Tømme kjøle- og kjøkkenskap for matvarer før dere drar.

 

Oppdager du noe som er feil eller mangler i kåken? 
Meld ifra til resepsjonen umiddelbart, slik at vi kan forsøke å rette opp i dette så fort som mulig. Vi vil enten forsøke å fikse feilen, eller flytte dere til en annen kåk ved ledig kapasitet, avhengig av hva som er feil. Klarer vi å rette feilen eller tilby ny kåk vil det ikke være mulighet til å be om kompensasjon. Du kan lese mer om våre vilkår for reklamasjon her.

I utvalgte perioder i mai, juni og august kan alle boende gjester benytte seg av tidlig inngang i Dyreparken (allerede fra kl. 09.00) via en egen inngang. Les mer om Tidlig inngang her

Aktiviteter i Abra Havn
Boende gjester i Abra Havn kan fritt utforske Valdemars gamle skute Saragossa og Dødningskallen. Alle barn kan bli ekte sjørøvere ved å løse oppgaver rundt omkring i Abra Havn.

Sjørøvermorgen
Møt opp til en skikkelig sjørøvermorgen! Kl. 08.00 vekkes Abra Havn til live av Kaptein Sabeltanns sjørøvere med sang og dans! I tillegg må selvsagt sjørøverflagget heises.
En perfekt start på en ny sjørøverdag!

Dette skjer alle helger (lørdag og søndag morgen) fra påskeferien og ut oktober, i ferier, samt hver morgen i perioden 27. mai t.o.m. 20. august 2023.

Kveld i Abra Havn
Når kvelden nærmer seg (fra 17-tiden og utover), ber vi alle holde utkikk etter sjørøvere i Abra Havns smau og gater. En vet nemlig aldri hva en leken sjørøver vil finne på, så hold øynene åpne etter sjørøversprell.

Gjelder alle helger (fredag og lørdag kveld) fra påskeferien og ut oktober, i ferier, samt hver kveld i perioden 26. mai t.o.m 19. august 2023.

Å bo i Abra Havn skal være noe små og store skal glede seg til, og mange har store forventninger til å bo i verdens sjørøverhovedstad.

Det er alltid sjørøvere til stede i Abra Havn i følgende perioder i 2023:

 • I helger (fredag kveld t.o.m. søndag morgen) fra påskeferien og ut oktober.
 • I ferier.
 • I perioden 26. mai t.o.m. 20. august.

Selv om Kaptein Sabeltann er Abra Havn sin høye beskytter, er det viktig å understreke at Abra Havn aldri gir løfter om at selveste Kaptein Sabeltann dukker opp under oppholdet. Men hold utkikk, og vær på vakt! En av Kaptein Sabeltanns menn kan fort dukke opp når en ny sjørøverdag starter i Abra Havn.

 

Dyreparken er åpen hver dag hele året, men aktivitetsprogrammet varierer i ulike sesonger. Hvis du besøker oss i ukedager utenfor ferier er det lurt å sjekke aktivitetsprogrammet på forhånd, slik at man har riktige forventninger til hva som er åpent. En ukedag i september har ikke samme aktivitets- og underholdningsnivå som en dag i juli. Aktivitetskalenderen vår finner du her.

Badelandet er åpent fra ca. midten av mai til utgangen av august.

I Abra Havn: 

Sjørøverkroa Den Sorte Mann ligger ved resepsjonen i Abra Havn. Her er matservering med enkle retter fra kl. 15.30 og større utvalg etter kl. 17.00. Tidligere på dagen er det mulig å kjøpe kaffe. Hva som serveres varierer ut i fra sesong.

I resepsjonen finner du en liten kiosk der du kan handle snacks og suvenirer hele døgnet (kun kortbetaling om natten). Vi har også et begrenset utvalg av melk, juice o.l., enkelt pålegg og noen middagsretter som kan tilberedes med utstyret du har tilgjengelig i din sjørøverkåk. Her selges også litt toalettartikler og bleier. Utvalget varierer etter sesong.

I Dyreparken: 

I Dyreparken finner du flere ulike restauranter og spisesteder. Du finner meny og priser i appen vår.

Pakkelister

Lurer du på hva du skal pakke med deg?

Vi har laget de ultimate pakkelistene for alt du må huske til et besøk hos oss.

Her finner du pakkelister for hele Dyreparken-besøket.

Ta meg til pakkelistene

Populære opplevelser som fort blir utsolgt

Har du husket å booke Frokost med sjørøvere, eller en tur i Hakkebakkeskogen?

Ofte stilte spørsmål om Abra Havn

Lurer du på noe? Her finner du svar på det mange spør om i forkant av et besøk i Abra Havn.

I Abra Havn er ikke inkludert frokost, siden leilighetene er lagt opp til enkelt selvhushold, med kjøkken som er utstyrt for det meste av matlaging.

Vi har flere frokoster som tilbys i Abra Havn:

Frokostproviant

Hentes i kroa og nytes på rommet. Inneholder 1 juice, pålegg og 2 rundstykker. Gi beskjed på forhånd dersom du trenger glutenfrie rundstykker.
Tilgjengelig fra påske til høstferien, men i ukedager i lavsesong anbefaler vi å forhåndsbestille, slik at det er klart like etter resepsjonen åpner.

Frokostbord

Frokostbordet inneholder varm og kald frokostmat, ferskt brød, rundstykker, frukt, grønnsaker, yoghurt og frokostblandinger, samt varm og kald drikke.

Frokostbord er ikke tilgjengelig hver dag utenom høysesongen og helger, men hvis frokost kan bestilles finner du dette som tilvalg til din bestilling på Min side.

Frokost med sjørøvere

Bli med Kaptein Sabeltanns eget mannskap til bords, og få smaken på både rottesuppe og sjørøvervafler. Nyt varm- og kaldmatsbuffé, etterfulgt av sjørøvertokt.
Frokosten foregår på Sjørøverkroa Den Sorte Mann. Kun for boende gjester i Abra Havn.

Barn over 10 år kan gå alene på frokosten. Barn under 10 år må være ifølge med en voksen (over 14 år).

 

Les mer om disse og de andre frokostopplevelsene vi tilbyr på denne siden.


Vis på egen side

Den Sorte Dame går ikke som shuttletrafikk mellom Dyreparken og Abra Havn. Abra Havn ligger ca. 600 meter fra Dyreparken, og det er gangvei bort til Dyreparken.


Vis på egen side

Vi tar imot ønsker om plassering innenfor valgt leilighetskategori og prøver å tilrettelegge for dette så langt det lar seg gjøre. I etterkant av bestilling kan du sende bestillingsnummer til post@dyreparken.no med ønske om plassering, så noterer vi det.

Hvis du ønsker å garantere ett spesifikt hus eller plassering, kan dette gjøres mot gebyr 295 kr pr leilighet. Da ringer du inn på tlf. 97 05 97 00 (tast 2) kl. 09-15.30 på hverdager for å garantere plassering. Betaling skjer via tlf., enten med Vipps, faktura eller bankkort (forutsetter at du har BankID på din telefon).

Dersom du skal legge inn plassering for vennefamilier må du ha deres bestillingsnummer når du ringer inn. Med hensyn til personvern kan vi ikke legge dette inn med kun navn.

Hvor de forskjellige leilighetstypene ligger, kan du se på www.dyreparken.no/kart/


Vis på egen side

I alle leiligheten er det mikrobølgeovn, lite kjøleskap (ikke fryser), kokeplater (ikke stekeovn) og vannkoker. Det er også presskanne til kaffe i alle kåker. I tillegg er det basisutstyr for matlaging, og servise til oppgitt antall sengeplasser + to.


Vis på egen side

Abra Havn er en dyrefri sone, og det er ikke mulig å ha med kjæledyr verken innenfor bymurene eller inn i leilighetene.

Dyreparken Safarihotell og Roligheden Camping på Lund er de eneste av våre overnattingssteder hvor kjæledyr er tillatt.


Vis på egen side

Vi tar imot ønsker om plassering innenfor valgt leilighetskategori og prøver å tilrettelegge for dette så langt det lar seg gjøre. I etterkant av bestilling kan du sende bestillingsnummer til post@dyreparken.no med ønske, så noterer vi det.

Hvis du ønsker å garantere ett spesifikt hus eller plassering ved siden av vennefamilier, kan dette gjøres mot gebyr 295 kr pr leilighet. Da ringer du inn på tlf. 97 05 97 00 (tast 2) kl. 09-15.30 på hverdager for å garantere plassering. Betaling skjer via tlf. eller på Min side innen en gitt frist (normalt 1-2 dager etter bestilling).

Når du legger inn plassering for andre enn deg selv, må du oppgi deres bestillingsnummer i tillegg. Med hensyn til personvern kan vi ikke legge dette inn kun med navn.

Merk at det er større sjanse for plassering ved siden av hverandre hvis man har bestilt samme leilighetstype, da sjørøverkåkene ligger spredt rundt i Abra Havn.

Hvor de forskjellige leilighetstypene ligger, kan du se på www.dyreparken.no/kart/


Vis på egen side
Start dagen i Dyreparken før alle andre!

Tidlig inngang for boende gjester og årskortholdere

Morgenstund i Dyreparken! De fleste dyrene blir sluppet ut mellom klokken 8.30 og 9.00, så er du heldig kan du se løvene trå ut i det duggfriske morgengresset, surikatene som koser seg i morgensolen, eller se sjiraffene og sebraene slippe ut på den enorme savannen rundt kl. 9.00. Hva med en tur i JungelBob og Bilbanen, eller få en morgenfrisk kalddusj i Tømmerrenna Nilen – Det får deg virkelig til å våkne!

Tidlig inngang gjelder hovedsakelig i Afrika-området og andre utvalgte deler av Dyreparken.

Perioder: 19.06 – 23.06 fra kl. 09-10. Skoleferien 24.06 – 06.08 fra kl. 08.00 – 09.00 og helger i august fra kl. 09.00 – 10.00.

Les mer her