Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent til 29. nov.

Fra 20. juni til 29. nov.

Se åpningstider og priser

Ankomstinformasjon Abra Havn

Hiv o’hoi! Din ankomst i Abra Havn nærmer seg! Her følger litt praktisk sjørøverinformasjon.

Vi gleder oss til å ta dere imot på sjørøverhotellet Abra Havn.

I disse spesielle tider må også sjørøvere og landkrabber gjøre noen justeringer – men vi kan love sjørøvergaranti og masse liv!

VEIBESKRIVELSE / ANKOMST
Abra Havn ligger ved Grashavet, like ved Dyreparken, 12 kilometer øst for Kristiansand sentrum. Følg skilt mot Dyreparken/Høvåg Øst og IKEA for å komme til Abra Havn.
Avkjøring: Nr. 87 fra E18
GPS koordinater: Bredde: 58°11’18’’ Lengde: 8°9’5’’

Dette  du vite før du besøker Dyreparken!

SMITTEVERN
Vi ber alle våre gjester overholde gjeldene smittevernregler, hold minst én meters avstand, vask hendene ofte og hold deg hjemme vis du har symptomer.

Skulle du eller noen i din familie få symptomer mens dere er hos oss ber vi dere om å bli værende på sjørøverkåken deres og kontakte resepsjonen på telefon.

Av smittevernhensyn vil ikke sjørøverkåken bli vasket under oppholdet. Bor du i flere netter og trenger nye håndklær deler vi ut i resepsjonen.

LES DETTE FØR DITT BESØK I DYREPARKEN (HVIS DU IKKE SÅ VIDEOEN OVER)
For at din opplevelse skal bli best mulig under ditt besøk er dette de viktigste punktene å huske på:

 • Kjøp billett i god tid på forhånd, husk at vi har begrenset kapasitet og derfor kan bli utsolgt for inngangsbilletter.
 • Beregn nok tid til parkering. Vi har god kapasitet på parkering, og dere vil bli henvist til en inngang av våre ansatte. Bruk denne.
 • Ta vare på hverandre: – Hold dere hjemme hvis dere er syke – Hold avstand – Vask hender
 • Respekter alle anvisninger fra våre medarbeidere.
 • All matbestilling foregår gjennom Dyreparkens app. Husk å logge inn!
 • Last ned Dyreparkens app på forhånd. Appen er gratis å laste ned, og kan med fordel benyttes for å forenkle hele oppholdet deres. Husk å logge inn med samme e-post som ble brukt til billettkjøp!

For mer detaljert informasjon rundt dette, se fullstendig oversikt ved å klikke her. 

PARKERING
Det er gratis parkering for boende gjester i Abra Havn. Parkeringen er på oppmerkede p-plasser ved Abra Havn og det er mulig å stå her fra ankomst og til dere har sjekket ut. Etter utsjekk må bilen flyttes. Det er da mulig å flytte den til hovedparkeringen til Dyreparken. Her parkerer dere også gratis.

Dyreparken har innført nummerskiltlesning på alle våre parkeringsarealer, og for at parkeringen deres skal bli registrert som gratis må dere registrere bilnummer ved ankomst/innsjekk i Abra Havn. Dette MÅ da gjøres den dagen dere kommer, og gjøres i resepsjonen.

NB: Husk å registrere totalt antall dager bilen vil være på parkeringsplassen. F.eks. 1 overnatting = registrere 2 dager på parkering.

INNSJEKK OG ANNEN VIKTIG ANKOMSTINFO
• Dere kan sjekke inn fra klokken 15.00.
• Sengetøy og håndklær til alle over 3 år er å finne i hver sjørøverkåk og er inkludert i prisen.
• Det vil bli redd opp i alle underkøyer og lagt klart sengetøy til overkøyer/sovesofa.
• Husdyr er ikke tillatt.
• Røyking er ikke tillatt innenfor bymurene i Abra Havn. Det er et eget røykeområde like utenfor Abra Havn, ved parkeringsplassen.
• Grilling er ikke tillatt, verken i Abra Havn eller i Dyreparken.
• Bading i vann og tjern er ikke tillatt, verken i Abra Havn eller i Dyreparken.
• Sykler, sparkesykler, rullebrett, rulleskøyter o.l. er ikke tillatt inne i Abra Havn.
• For at alle sjørøvere og landkrabber skal få sove godt om natten ber vi dere om å respektere nattero i området fra kl. 23.00 til kl. 07.00.

AKTIVITETER I ABRA HAVN
Boende gjester i Abra Havn kan fritt utforske Valdemars gamle skute Saragossa og Dødningskallen. Alle barn kan bli ekte sjørøvere ved å løse oppgaver rundt omkring i Abra Havn.

SJØRØVERMORGEN

Dette skjer alle helger (lørdag og søndag morgen) fra påskeferien t.o.m. høstferien, i ferier, samt hver morgen i perioden 20. juni t.o.m. 16. august.

Den Sorte Dame med noen av Kaptein Sabeltanns menn vekker byens innbyggere med sang og dans. Av smittevernhensyn vil sjørøverne underholde deg fra vannet, og vi oppfordrer alle gjester til å se vekkingen fra sin balkong. Andre må finne seg en plass rundt bukta i en ledig familiesirkel. Husk 1 meter avstand til andre. 

En perfekt start på en ny sjørøverdag!

KVELD I ABRA HAVN – HVER DAG KL. 19.00 OG 19.30 (20. JUNI – 2. AUGUST)
Hør historien om om Valdemar på Ildprøveplassen. På grunn av smittevern er det maks 200 personer per gang. Ingen påmelding, førstemann til mølla. Møt opp ved Skalkens rottesmug.

SJØRØVERGARANTI
Å bo i Abra Havn skal være noe små og store skal glede seg til, og mange har store forventninger til å bo i verdens sjørøverhovedstad.

Det er alltid sjørøvere til stede i Abra Havn i følgende perioder:

 • I helger (fredag kveld t.o.m. søndag morgen) fra påskeferien t.o.m. høstferien
 • I ferier
 • I perioden 29. mai t.o.m. 16. august

Selv om Kaptein Sabeltann er Abra Havn sin høye beskytter, er det viktig å understreke at Abra Havn aldri gir løfter om at Selveste Kaptein Sabeltann dukker opp under oppholdet. Men hold utkikk, og vær på vakt! En av Kaptein Sabeltanns menn kan fort dukke opp når en ny sjørøverdag starter i Abra Havn.

AKTIVITETSPROGRAM
Dyreparken er åpen hver dag hele året, men aktivitetsprogrammet varierer i ulike sesonger.

Badelandet er åpent hver dag fra påskeferien t.o.m. høstferien.
Se hva som skjer når dere kommer: http://www.dyreparken.no/Aktivitetskalender/

SJØRØVERKROA DEN SORTE MANN
Sjørøverkroa Den Sorte Mann ligger ved resepsjonen i Abra Havn. Det er åpent morgen og kveld. På morgenen serverer vi ferske rundstykker og frokostproviant. På kvelden kan man bestille pizza, enkle retter og et utvalg andre middagsretter som serveres direkte til deg av våre kokker, og kan nytes i egen kåk om ønskelig.

Her er matservering med enkle retter fra kl. 15.30 og større utvalg etter kl. 17.00. Tidligere på dagen er det mulig å kjøpe kaffe. Hva som serveres varierer ut i fra sesong.

RESEPSJONSKIOSK
I resepsjonen finner du en liten kiosk der du kan handle snacks og suvenirer hele døgnet (kun kortbetaling om natten). Vi har også et begrenset utvalg av melk, juice o.l., enkelt pålegg og noen middagsretter som kan tilberedes med utstyret du har tilgjengelig i din sjørøverkåk. Her selges også litt toalettartikler og bleier. Utvalget varierer etter sesong.

FROKOST MED SJØRØVERE (TILLEGGSPRODUKT)
For å holde avstand er antallet gjester på Frokost med sjørøvere nedjustert. Mat og drikke blir servert på hvert enkelt bord i stedet for buffé. Møt opp i god tid på Kongens Torg – her vil sjørøvere møte deg og ta deg med på en unik frokostopplevelse.

UTSJEKK
Utsjekk innen kl. 11.00 på din avreisedag.

Oppholdet inkluderer sluttrengjøring, men vi setter stor pris på om dere hjelper oss med å:

 • Sette på oppvaskmaskinen (plasser store middagstallerkener enten ut til sidene eller liggende i maskinen).
 • Legge avfall, søppel og flasker i søppeldunkene / i kasser som finnes utenfor hver sjørøverkåk.
 • Tømme kjøle- og kjøkkenskap for matvarer før dere drar.

ANNET
Vi har tidligere sendt ut en e-post med annen nyttig informasjon rundt deres opphold. Kopi finnes her.

 • Lurer dere på noe i forkant, kan dere ringe Dyreparken Overnatting: Booking tlf: 970 59 700 (tast 2) hverdager mellom kl. 9 og 16.
 • Lurer dere på noe under oppholdet kan dere ringe resepsjonen i Abra Havn tlf: 951 96 291

 

VI GLEDER OSS OVER Å KUNNE ØNSKE DERE VELKOMMEN TIL VERDENS SJØRØVERHOVEDSTAD.

(HUSK TANNBØRSTEN TIL Å PUSSE SABELTENNENE)

HIV O’HOI!