Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Ulv
Nordisk Villmark

Ulv

Dyrepresentasjonen av ulv foregår når det er fôringstid.

Da trekker ulvene som regel ned mot maten, slik at du kan få se dem på nært hold.  Vanligvis er det nemlig ikke sikkert at du får se ulvene i det hele tatt, dersom du går gjennom Nordisk Villmark. Ulvene i Dyreparken har nemlig et så stort område til disposisjon, at de er sjelden å se.

Dyrene i en ulveflokk er i familie med hverandre. Alle ulvene i flokken vet hvem som er øverst på rangstigen – og hvem som ikke er det. Lederne for flokken kalles et alfapar. Kroppsspråket til ulven viser hvor på rangstigen den befinner seg. Ulven bruker halen og ansiktet til å kommunisere med.

De spiser godt og det kan gå flere dager før neste måltid. Ulven uler for å definere og forsvare reviret sitt. Ulene kan høres opp til 6 km borte og gjør at ulveflokken kan holde seg langt borte fra hverandre. Ulven er truet hovedsakelig fordi den jaktes på av mennesker. I tillegg er mangel på byttedyr og leveområder en trussel for ulven. I Norge har ulven vært totalfredet siden 1973. Den var nesten utryddet på midten av 1900-tallet.

 

 

Andre opplevelser

I Dyreparken finnes det en rekke opplevelser. Det er så mange at det kan være vanskelig å få med seg alle.