Små og mellomstore leverandører fra nærområdet på Sørlandet sikrer forutsigbare leveranser. Dyreparken har som mål å kjøpe 50 prosent av råvarene lokalt innen 2018.

På alle de største spisestedene i Dyreparken serverer vi mat fra lokale produsenter:

EKORN-JENSENS KAFÉ

Dyreparkens økologiske spisested i Hakkebakkeskogen åpnet i 2015. Her blir all mat levert fra lokale produsenter. Geheb bakeri i Sørlandsparken leverer pepperkaker og belgisk vaffelrøre, Jens Eide i Lillesand leverer spekeskinke, Kringleriet i Lillesand leverer skillingsboller og to ulike grovbrød, og Hodne Gård på Evje leverer smør. Kakemesteren i Åmli leverer vaffelrøre og Britt Mjåland fra Marnardal leverer økologiske jordbær til vårt hjemmelagde rørte jordbærsyltetøy.

SETRA

Her er "kortreist mat"-konseptet rendyrket. Det betyr at maten lages av lokale råvarer som er levert av lokale leverandører. Serveringstilbudet er utviklet gjennom et samarbeid mellom Dyreparken og Agder Matforum. 
Setra på KuToppen serverer f.eks. lapskaus og kjøttkaker med kålstuing og rørte tyttebær fra Matparken i Kristiansand, spekemat fra Jens Eide i Lillesand, og viltburger med reinsdyr, hjort og elg fra Hovden Fjellgard.

SJØRØVERGRILLEN

På Sjørøvergrillen i Kaptein Sabeltanns Verden grilles svinenakke og spareribs fra Jens Eide på norges største kullgrill i fire timer på svak varme. Her er ostepølser, lammepølser og hamburgere fra Jens Eide i Lillesand, og foliebakt laks fra en oppdretter i Høvåg serveres med mange spennende sauser og tilbehør fra Matparken i Kristiansand. 

KJUTTAVIGA VERTSHUS OG SOKO

Langtidsbakt svinenakke fra Jæren stekes på svak varme i 12 timer. En oppdretter i Høvåg leverer fire tonn laks til oss, som stekes i folie før den serveres. Matparken i Kristiansand  leverer alt av varmretter til begge spisestedene.

BELLA OG GUSTOS VERTSHUS

På Bella og Gustos Vertshus serveres fire ulike indiske retter levert av restauranten Mother India i Kristiansand. Sarita på Mother India har laget en oppskrift som gjør at vi kan steke våre egne ferske nanbrød i Dyreparkens tandooriovn.

VÅRE LOKALE LEVERANDØRER:

  • Food Asylum i Kristiansand leverer dagsfersk sushi seks dager i uken, hele juli. (Serveres på spisestedene Woken og Kjuttas Brød og Salat).

  • Hennig Olsen Is i Kristiansand leverer is til hele Dyreparken.

  • Bryggeriene Nøgne Ø i Grimstad og Christiansands Bryggeri leverer alt av ølprodukter.

  • Gomann bakerier leverer alt av brød til Kjuttas Brød og Salat.

  • Dampbageriet i Kristiansand leverer glutenfrie varer til pizzarestaurantene i Dyreparken.

  • Kakemesteren i Åmli leverer økologisk vaffelrøre.

  • Bakeriet Geheb i Kristiansand leverer økologiske pepperkaker og belgiske vafler, samt alt av brød og frokostvarer til sjørøverfrokostene.

  • Hovden Fjellgard leverer viltburger.

  • Kringleriet leverer grovbrød og kanelsnurrer.

  • Hodne Gård på Evje leverer økologisk smør.

  • Britt Mjåland i Marnardal leverer økologiske jordbær.

  • Jens Eide, Lillesand, leverer økologisk spekeskinke, samt alt av tacokjøttdeig og kjøtt og pølseprodukter til Setra og Sjørøvergrillen.

  • Matparken, Kristiansand, leverer alt av produsert varm mat.

  • Reinhartsen på Fiskebrygga, Kristiansand, leverer fersk fisk.

  • Food Asylum, Kristiansand, leverer alt av sushi.

  • Mother India, Kristiansand, leverer alt av afrikanske retter.

  • Jæren Smak leverer alt av svinenakke.

Dyreparken er medlem av Arena USUS og Agder Matforum.