Små og mellomstore leverandører fra nærområdet på Sørlandet sikrer forutsigbare leveranser. Dyreparken har som mål å kjøpe 50 prosent av råvarene lokalt innen 2018.

 

Her er "kortreist mat"-konseptet rendyrket. Det betyr at maten lages av lokale råvarer som er levert av lokale leverandører. Serveringstilbudet er utviklet gjennom et samarbeid mellom Dyreparken og Agder Matforum. 

Meny: 
Husmannskost og sørlandske spesialiteter: 
- Rømmegrøt
- Spekemat
- Lapskaus
- Kjøttkaker
- Vilthamburgere
- Rømmegrøt
- KuToppens deilige grillpølser fra slakter Jens Eide
- Mineralvann og annen kald drikke
- Is
- Kaffe

NB:
* Her får du gratis barnemat (til barn under tre år).

 

På alle de største spisestedene i Dyreparken serverer vi mat fra lokale produsenter:

EKORN JENSENS KAFÉ

Dyreparkens økologiske spisested i Hakkebakkeskogen åpnet i 2015. Her blir all mat levert fra lokale produsenter. Geheb bakeri i Sørlandsparken leverer pepperkaker og belgisk vaffelrøre, Jens Eide i Lillesand leverer spekeskinke, Kringleriet i Lillesand leverer skillingsboller og to ulike grovbrød, og Hodne Gård fra Evje leverer smør. Kakemesteren på Åmli leverer vaffelrøre og Britt Mjåland fra Marnardal leverer økologiske jordbær til vårt hjemmelagde rørte jordbærsyltetøy.

SETRA PÅ KUTOPPEN

På Setra på KuToppen finner du lapskaus og kjøttkaker med kålstuing og rørte tyttebær fra Matparken i Kristiansand, spekemat fra Jens Eide i Lillesand, og viltburger med reinsdyr, hjort og elg fra Hovden Fjellgard.

SJØRØVERGRILLEN

På Sjørøvergrillen i Kaptein Sabeltanns Verden grilles svinenakke og spearribs fra Jens Eide på norges største kullgrill i fire timer på svak varme. Her er ostepølser, lammepølser og hamburgere fra Jens Eide i Lillesand og foliebakt laks fra en oppdretter i Høvåg serveres med mange spennende sauser og tilbehør fra Matparken i Kristiansand. 

KJUTTAVIGA VERTSHUS OG SOKO

Langtidsbakt svinenakke fra Jæren stekes på svak varme i 12 timer. En oppdretter i Høvåg leverer fire tonn laks til oss, som stekes i folie før den serveres. Matparken i Kristiansand  leverer alt av varmretter til begge spisestedene.

BELLA OG GUSTOS RESTAURANT

På Bella og Gustos restaurant serveres fire ulike indiske retter  levert av restauranten Mother India i Kristiansand. Sarita på Mother India har laget en oppskrift som gjør at vi kan steke våre egne ferske nanbrød i Dyreparkens tandooriovn.

VÅRE LOKALE LEVERANDØRER:

  • Food Asylum i Kristiansand leverer dagsfersk sushi seks dager i uken, hele juli. (Serveres på spisestedene Tigergrillen og Kjuttas Brød og Salat).

  • Hennig Olsen Is i Kristiansand leverer is til hele Dyreparken.

  • Bryggeriene  Nøgne Ø i Grimstad og Christiansands Bryggeri leverer alt av ølprodukter.

  • Gomann bakerier leverer alt av brød til Kjuttas Brød og Salat.

  • Dampbageriet i Kristiansand leverer glutenfrie varer til pizzarestaurantene i Dyreparken.

  • Kakemesteren i Åmli leverer økologisk vaffelrøre.

  • Bakeriet Geheb i Kristiansand leverer økoklogiske pepperkaker og belgiske vafler, samt alt av brød og frokostvarer til sjørøverfrokostene.

  • Hovden Fjellgard leverer viltburger.

  • Kringleriet leverer grovbrød og kanelsnurrer.

  • Hodne Gård på Evje leverer økologisk smør.

  • Britt Mjåland i Marnardal leverer økologiske jordbøær.

  • Jens Eide, Lillesand, leverer økoklogisk spekeskinke, samt alt av tacokjøttdeig og kjøtt og pølseprodukter til Setra og Sjørøvergrillen.

  • Matparken, Kristiansand, leverer alt av produsert varm mat.

  • Reinhartsen på Fiskebrygga, Kristiansand, leverer fersk fisk.

  • Food Asylum, Kristiansand, leverer alt av sushi.

  • Mother India, Kristiansand, leverer alt av afrikanske og indiske retter.

  • Jæren Smak leverer alt av svinenakke.

Dyreparken er medlem av Arena USUS og Agder Matforum.