Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Sibirsk tiger
Asia

Sibirsk tiger

Tigeren har kattedyrets fascinerende eleganse og mykhet, men bak det kattemyke ytre skjuler det seg en utrolig spenst og en rå styrke.

Verdens største kattedyr kan hoppe fem meter og har en enorm styrke. Den jakter gjennom hele døgnet og kan spise 40 kilo kjøtt på ett måltid.

Sibirsk tiger er sterkt utryddingstruet. På 1940-tallet var det bare 20-30 tigere igjen i vill tilstand. Bevaringsprosjekter har ført til at antallet har økt igjen, og i dag er det rundt 400 tigere i naturen.

Hovedtruslene til sibirsk tiger er ødeleggelse og oppstykking av leveområdene og mangel på byttedyr. I tillegg jaktes sibirsk tiger for skinnet og for bruk i tradisjonell kinesisk medisin. Tigerbein anses å ha en helsebringende effekt. Tigeren er derfor utsatt for tyvjakt. Et tigerskjelett kan selges for ti tusen dollar. Derfor er det ekstra viktig for oss å ta godt vare på de vakre kattedyrene. Tigerens Rike i Dyreparken er et av Europas største og flotteste tigeranlegg. Åtte mål kupert område med bekk, vann, klipper og trær, gangbroer og tunneler, slik at du kan komme tett innpå dyrene. Målet er at tigrene skal kunne trives – samtidig som at du – uten å forstyrre dem – skal kunne oppleve de flotte dyrene så naturlig som mulig. Det finnes seks underarter av tiger; sibirsk tiger, bengalsk tiger, indokinesisk tiger, sydkinesisk tiger, malaysisk tiger og sumatra tiger. Tre underarter er utryddet.

Sibirsk tiger er gylden oransje med mørke striper. Den har hvite områder på magen, brystet og i ansiktet. Stripene er ulike fra dyr til dyr og fra den ene siden av kroppen til den andre siden av kroppen. Sibirsk tiger har en lysere vinterpels. Dermed er den ikke er så synlig i snøen. Den har færre striper enn andre tigere. Sibirsk tiger er tilpasset kalde vintre med mye snø. Pelsen er lang og tykk og den har et isolerende fettlag under huden. Den tåler temperaturer på ned mot -40 °C. Hannen kan ha et revir på opp til 10.000 kvadratkilometer. Tigeren markerer reviret sitt med kloremerker på trestammen og luktmarkeringer. Sibirsk tiger lever alene. Den sibirske tigeren vandrer store avstander på leting etter mat. Den jakter når som helst på døgnet, men er hovedsakelig nattaktiv.

Tigeren er ikke så utholdende til å løpe, så den jakter med overraskelsesangrep. Den smyger seg inn på byttet, og når den er 10-25 meter fra byttet, angriper den. Byttet drepes med et bitt i nakken eller halsen.

Andre opplevelser

I Dyreparken finnes det en rekke opplevelser. Det er så mange at det kan være vanskelig å få med seg alle.