I tillegg til tradisjonelle "fastfood"-spisesteder med hamburgere og pølser, har vi også en rekke spisesteder som serverer mat med sunnere profil. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi barnefamilier et sunnere utvalg, og har et mangfold av retter familier kan velge mellom.

- Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny. Vi har også valgt produkter som ikke blir for dyre for gjestene, og har som mål at den økologiske maten i Hakkebakkeskogen skal være billigere enn pølse og brus, sier spiserisjef i Dyreparken, Roy Byremo.

- Vi føler vi har ansvar for å gi barna som besøker oss sunn og god mat. Med en million besøkende i året vil vi være en god rollemodell. Vi har utviklet parken til å bli sunnere, og ser at gjestene setter pris på og kjøper denne maten framfor det som har vært tradisjonell parkmat, sier Byremo.

I de store familieparkene i Europa selges det mest av pølser, pizza, hamburgere og pommes frites. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi barnefamilier et sunnere utvalg, og har et mangfold av retter familier kan velge mellom.

I sommer har Dyreparken avtalt leveranse av 40 kasser jordbær fra en jordbærbonde i Marnardal, slik at gjestene får nyrørt jordbærsyltetøy på vaflene.

- Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer, og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny. Vi har også valgt produkter som ikke blir for dyre for gjestene, og har som mål at den økologiske maten i Hakkebakkeskogen skal være billigere enn pølse og brus, sier Roy Byremo.

Her i kaféen i Hakkebakkeskogen har vi i tillegg til økologisk meny også sørget for at all emballasje fra servietter til tallerkener og bestikk kan kastes som biologisk avfall. Da reduserer vi restavfall og sparer både miljø og penger, sier Byremo.

Dette mener vi med sunn mat:

Mindre fett
Du kan velge dressing med kun tre prosent fettinnhold i stedet for vanlig dressing. Vi bruker kun pommes bistro, som er tørket slik at de suger til seg maksimalt 11,5 prosent fett, i stedet for vanlig pommes frites som har et fettinnhold på inntil 22 prosent.

Gulrotbrød
Du får gulrotbrød til alle våre hamburgere. Disse brødene inneholder 4 prosent fiber og 11 prosent gulrot.

Frukt er godt
Vi har en deilig fruktvogn i Kardemomme by i hele juli med massevis av kald og fersk frukt sammen med forfriskende drikke. Totalt 44 tonn frukt og grønt selges i Dyreparken i løpet av en sesong.

Kjøtt
Alle våre hamburgere er laget av 100 prosent rent, norsk storfekjøtt.

Planteolje
Alt som stekes i frityr i Dyreparken blir stekt i solsikkeolje. Oljen er litt dyrere i innkjøp, men vi ønsker at våre gjester skal få en av de sunneste oljer som finnes på markedet.

Fair Trade kaffe
Alle våre kaffeutsalg serverer Fair Trade kaffe. Dette sikrer fattige kaffebønders rettigheter til en rettferdig pris i sitt hjemland.

Gode råvarer
Dyreparken bruker mye tid og ressurser på å søke opp de beste råvarene. Det legges også til rette for kortreist mat fra lokale leverandører. Et samarbeid med den prisbelønte slakter Jens Eide i Lillesand er ett eksempel. En avtale med en potetbonde i Grimstad er et annet eksempel. Bonden dyrker et stort jorde med kvalitetspoteter utelukkende for Dyreparken.

X