Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2003

Villhundvalper (Foto: DSCF0521)

Villhundvalper og dachs: To afrikanske villhundvalper som ble født med keisersnitt kunne ikke drikke melk fra sin mor. Derfor ble en av dyrepassernes dachs-tispe redningen.

Busser i Oslo (Foto: marcus.22)

Gode busser: For første gang tar Dyreparken i bruk reklame på busser i Oslo. Fotomodellen heter Marcus.

Publikumsrekord (Uten foto)

For fjerde år på rad settes det publikumsrekord. I 2003 er det 549.737 besøkende i Dyreparken. Det er første gang siden 1972 at det settes besøksrekord fire år på rad.

Minitogstasjon (Foto: DSCF0237)

Minitogstasjon: Den populære minitogstasjonen er lykkelig uvitende om at den noen år senere skal erstattes av en ny jernbanestasjon, Reli Safari.

Solsikker (Foto: DSCF0919)

Lengste solsikker: Gartner Tom Taxerås og de andre gartnerne i Dyreparken klarte i 2003 å dyrke fram rekordlange solsikker. Den lengste målte 5,37 meter.

Svimmel som få (Uten foto)

Årets nye attraksjon Storslegga, en 18 meter høy pendelkarusell. Karusellen blir populær, særlig for ungdom. Men noen har vanskelig for å styre seg. En 15 år gammel gutt vil se hvor mange ganger han klarer, men må gi opp etter 23 turer i Storslegga. Da er han så dårlig at han må tas hånd om av førstehjelpspersonell for svimmelhet, kvalme og oppkast.

Anne-Cath Vestly (Foto: DSCF1892)

Dyreparkfestivalen i juni etableres som en storstilt barnekulturfestival. Festivalen åpnes av Anne-Cath. Vestly. Barn kan delta på 20 ulike verksteder, alt fra dyrepasserskoler til cirkusskole og tegneserieverksted. Dyreparkfestivalen arrangeres årlig flere år fremover.

Julius blir far igjen (Uten foto)

Julius blir far for tredje gang. Ingen av hans to første barn levde opp, den første, som ble født i 1991, døde under fødselen og den andre (i 1993) døde kort tid etter. Nå er det hans samboer Bini som føder en unge som får navnet Julius Junior.

Tigerungen Tinka (Foto: G.061)

Den sibirske tigerungen Tinka blir født 15. mai 2003. Hun veier 1320 gram. Hendelsen skaper stort engasjement, ikke minst etter at hun må fostres opp på melk fra tåteflaske. Gjennom hele sommeren står det opptil 50 meter lang kø av mennesker som vil se når Tinka blir matet.