Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

1969

Kjempedyrt toalettbesøk

Cruiseturister i Kristiansand får i 1969 utdelt et stensilert forslag til ”Zoo Tour” til Dyreparken, der man bl.a. kan lese at Parken har ”… a very expensive toilet”.

Kafegøyen kro (Foto: A.011.kafegøyen.06)

Første kafè: Kafegøyen Kro åpner 23. juni. Kroa blir et kjent og kjært stoppested for mange i flere tiår fremover, både gjester i Dyreparken, sørlendinger som ikke gadd å lage sin egen søndagsmiddag og trafikanter langs E 18 som trengte en pust i bakken.

Planer om hundestall og musikkpaviljong (Uten foto)

Det boblet over av planer og ideer også i 1969. Avisen Agder Tidend melder at Dyreparken har planer om både hundestall og musikkpaviljong. Og det stopper ikke der. «Dyreparkens daglege leiar Edvard Moseid opplyser til Agder Tidend at ein har planar om å lage ein film om parken».

Nordlendinger dominerer? (Uten foto)

«Kven er det særleg som besøker Parken» spør en journalist fra nynorskavisa Agder Tidend. Svaret fra bestyreren er: «Frå vi åpner og ei tid utover er det folk frå distriktet. Deretter tar hollendarane, engelskmennene og franskmennene over. I juli – august dominerer rogalendingar og nordlendingar, mens folk frå distriktet så tar over att mot slutten av sesongen.»

Peik (Foto: A.199.hansolav.49)

Elgkalven Peik kom til Dyreparken i 1969. Den første vinteren, i mars 1970, spaserte Peik på snøen over gjerdet og ut på E18 hvor han ble årsak til trafikkaos ved Randesund Planteskole. Det ble køer i lange retninger. Men da Dyreparkens folk ankom, ruslet han godvillig med hjem igjen. På bildet er Peik sammen med dyrepasser Jakob Kornbrekke og en ukjent dame. Jakob Kornbrekke var dyrepasser i 33 år, fra 1966 til 1989. Bilen i bakgrunnen tilhørte Edvard Moseid.

Postkort (Foto: A.184.hansolav.34) (Kun foto - ikke tekst)

Den lille lykken

Få beskrivelser av Dyreparken er bedre komprimert enn denne: «Her glemmes larmen fra E 18, her glemmes skolen og andre ting som hører til «livets alvor». For lykken – den er her. En liten, fuktig snute. Det er lykken.» (Allers, 7. mai 1969).

Angoramarsvin (Foto: A.048.klipp.23)

Dyreparkens angoramarsvin og Anne Lise Strømme, april 1969.

Ørkenens skip - med skip (Uten foto)

Kameler kalles ofte ørkenes skip. Sjelden har betegnelsen passet så godt som 13. august 1969. Da får Dyreparken sine aller første baktriske kameler, 20 stykker, med danskebåten. De er innkjøpt fra Sovjetunionen høsten 1969. I nesten ett år blir kamelene stående i karantene på gården til Edvard Moseids foreldre i Vennesla.