Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

1968

Jerv på viddene (uten foto)

Et tysk TV-team leter etter jerv på Finnmarksvidda i en måned, men finner ingen, og drar i stedet til Dyreparken for å få filmet jerv.

Bavian med flaske (Foto: A.109.jakob.14)

Første bavianfødsel: Judy, første norskfødte bavian, kommer til verden i Dyreparken og vekker stor oppsikt etter at den blir reddet av munn-til-munn-metoden. Judy blir flasket opp av Dyreparkens kontordame Anne-Karìn Christensen.

Den nye direktøren (A.447.edvard.02)

Den nye direktøren: Edvard Moseid var bare 22 år gammel da han ble bedt om å ta over den to år gamle Dyreparken. Først var tittelen bestyrer, senere ble det direktør. På bildet er han sammen med sin trofaste følgesvenn han hadde før han begynte i Dyreparken, reven Mikkeline.

Jens, Bamse og Bonni (Uten foto)

I august 1968 åpnes «Jervenes friområde» med jervene Jens, Bamsi og Bonni. Området er den største utvidelsen siden Dyreparkens åpnet dørene i 1966, et område «som man har grunn til å tro vil bli parkens største attraksjon i tiden framover», ifølge avisannonsen.

Judys jul (Foto: A.059ny.klipp.13)

Judys jul: Avisen VG lager julereportasje på julaften 1968 om bavianungen Judys dramatiske liv.

Kart 1968 (Foto: A.062.tjom.03.utsnitt)

Kart 1968: Etter datidens forhold var Dyreparken kjempestor i 1968. Senere er området blitt fordoblet mange ganger.

Mye folk i juni (Foto: A 029 klipp 07_ny)

Mye folk i juni: 8. juni 1968 er lokalavisen Lindesnes på besøk, og tar dette bildet mot inngangspartiet.

Katt i ammehjelpen (Uten foto)

To foreldreløse mårunger blir funnet av to tømmerhuggere i Tvedestrand våren 1968. De kontakter Dyreparken. Ungene kan ikke klare seg alene, så direktør Edvard Moseid tar ungene med seg hjem og kontakter naboen, som har katt. Katten Monsa blir amme for mårungene som får navnene Oline og Marius. Dyreparken får tillatelse fra departementet til å ta inn både kattemor og mårunger i Parken, og de blir naturligvis en stor attraksjon sommeren 1968.

Tam kråke (Uten foto)

En ung gutt, Ole Bjørn Reinertsen, har litt for mange dyr hjemme i Kristiansand, blant annet en tam kråke. Før han drar på ferie i 1968 gir han kråka til Dyreparken. Kråka blir i Dyreparken i mange uker, men da kafeteriaen stenger etter sommerferien og det ikke er flere smuler på kafebordene, flyr kråka sin vei.