Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

Løve

Det majestetiske kattedyret hviler opp til 21 timer hver dag, men når løven først våkner, da er ingen trygge…

Visste du at hvis du står på flyplassen Kjevik i Kristiansand, så skal du egentlig være mer enn nær nok til å høre løvebrøl fra Dyreparken..? En hannløves brøl kan nemlig høres på ni kilometers avstand!

Løven er det eneste kattedyret som lever i flokk. En flokk kan inneholde alt fra fire til 37 dyr. I Dyreparken er en liten flokk løver med både hanndyr og hunndyr.

Løver er veldig glad i å slappe av, de kan gjerne hvile i 20-21 timer av døgnet. Hvis du vil se løvene i aktivitet, så er det derfor ypperlig å komme når det hver dag er presentasjon av løver. Da vanker det godbiter til løvene, og en løve er stort sett alltid klar for et godt måltid! Løven er ikke så kresen når det kommer til mat. Den spiser stort sett alt den kan fange og drepe. Viktige byttedyr er gnu, impala, antiloper, bøfler, villhunder, sjiraffer og sebraer. Ulike flokker foretrekker ulike byttedyr, noen flokker går for store byttedyr som bøfler og giraffer, mens andre flokker som ikke får tak i store byttedyr, går for små dyr for eksempel fugler og gnagere. I et måltid kan en voksen hannløven spise opp til 40 kg kjøtt. Det er rett og slett like mye som å skulle spise 800 grillpølser på en gang! Hvert år dreper og spiser en løve i snitt 10-20 store byttedyr.

Vet du forresten hvordan du ser forskjell på hann- og hunnløver? Hannen har manke rundt hodet. Det er kanskje derfor den nesten ser litt kongelig ut? Men selv om hannen ser ekstra majestetisk ut, så er det alltid en hunn-løve som er leder i flokken. Det er hunn-løvene som jakter, mens hann-løvene er de første som får spise av byttet. Deretter får hunnen spise, og om det er noe igjen – så får barna til slutt.

Vil du lære mer om løvene i Dyreparken? Møt opp på dyrepresentasjon av løver, i løveamfiet.