Til deg som skal kjøpe inngangsbilletter denne og neste uke

Billettypen «Begge parker» er dessverre ikke tilgjengelig 14. – 16. mai, samt 22. – 24. mai. Badelandet er fullbooket 14. – 16. mai, samt 22. – 24. mai, men vi har fremdeles ledige billetter til Dyreparken.

Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 24. april.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Hvorfor trener vi dyrene i Dyreparken?

Aktivisering av dyrene er en av de viktigste oppgavene dyrepasserne har. Dette går ut på å gi dyrene interessante og stimulerende utfordringer.

En viktig form for aktivisering er trening av dyr. Dette fungerer som hjernetrim for dyrene, men er også en fin måte for dyrepasserne å sjekke at dyrene har det bra.

Gjennom belønningsbasert trening oppnår vi et trygt og positivt samarbeid mellom dyr og dyrepasser. Mulighetene er mange.

I Dyreparken trener vi blant annet dyrene til å gå på vekta for å se hvor mye de veier, til å ta imot vaksiner eller sprøyter, og for å sjekke tenner eller klør.

Se siste månedene har vi blant annet trent rødpandaene til å bli mer trygge på dyrepasserne, noe som har ført til at de har blitt mer nysgjerrige og aktive.

Surikatene og ekornapene trener for å få avlest ID-chipen med en chipleser slik at vi kan vite hvem som er hvem.

 

Stråleskilpaddene, tapirene og gepardene trener til å få sprøæyte slik at det blir mindre skummelt om de må vaksineres eller bedøves.