Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

2007

Dyrene på KuToppen (Foto: KuToppen05)

Dyrene på KuToppen: Fra nyttår 2007 blir vi for første gang kjent med «Dyrene på KuToppen», en tegnefilmserie på 13 episoder som sendes på TV 2. Dette er et helt nytt univers, skapt av Qvisten Animation i samarbeid med Dyreparken. Planen er at attraksjonen KuToppen skal bygges i 2009.

Kappspiste med Julius (Foto: senkveld12)

Kappspiste med Julius: Oppdraget er: Hvem bruker minst tid på å spise 20 bananer? I forhold til mange andre utfordrende oppdrag som TV-prinsene Thomas og Harald tar på seg, så var ikke banan-kappspisingen med Julius noen enkel sak. Thomas og Harald – for anledningen korrekt antrukket i Dyreparkens uniformer – fikk utdelt ti bananer hver, og så ble stoppeklokken satt på. Julius fikk 20 bananer…

Tre antilopefødsler på en uke

I løpet av èn uke i januar 2007 ble det født hele tre elandantilope-kalver i Dyreparken. En søndag i januar kom ett antilopeføll til verden, og søndagen etter kom to til. Alle har forskjellige mødre – men samme far.

Afrika-område

Årets store nyhet er et nytt Afrika-område. Løveanlegget er selvsagt hovedattraksjonen, men Afrika rommer også mye annet. Barnas Seter blir erstattet med et Barnas Afrikanske Landsby og den gamle minitogbanen blir erstattet med et nytt togsett som får navnet Reli Safari. Tømmerrenna skifter forresten navn til Nilen.

Helikoptergutt (Foto: DSCF4735)

Kom i helikopter: Tenk å bli fløyet i helikopter til Dyreparken og få en drømmedag sammen med en dyrepasser! Det er nesten for godt til å være sant, men det var akkurat det 7 år gamle Mathias Kristensen fra Oslo fikk oppleve i 2007, takket være P4. Det begynte med at Mathias skrev et brev til Dyreparken: «SÆRE DYREPARKEN DETE BREVE ÆR FRA DERIS STØSTE FÆN MATHIAS K. PRIS STAT ET BLA OM FOP I SEMPEL MENSKENE I KRISTALANSAN DYLEPARK». Moren til Mathias tok kontakt med Gledespatruljen i P4. Og da ble det fart i sakene. Om formiddagen fredag 12. januar 2007 stor plutselig programleder Asgeir Borgemoen i klasserommet til 2B på Sofiemyrtoppen skole utenfor Oslo, og lurte på om Mathias ville ble med i helikopter? Da de landet utenfor Dyreparken ble Mathias møtt av dyrepasser Rune Landås. Mathias fikk en spesialomvisning inne hos apene, og fikk til og med lov til å mate ringhalelemurene og sjimpansene.

Do-slangen fikk nytt hjem (Uten foto)

En halvannen meter lang teppepytonslange dukket opp i toalettet til Bente Mørch en høstkveld i 2006, i blokka hun bor i, på Lund i Kristiansand. I februar 2007 fikk den landskjente «do-slangen» et nytt – og rømningssikkert – hjem i Dyreparken. 48 år gamle Bente Mørch ble selvsagt skrekkslagen da hun åpnet lokket på toalettskålen og oppdaget den lange pytonslangen om kvelden 24. oktober 2006. Hun smalt igjen lokket og ringte etter hjelp. Samme kveld kom redningsselskapet Falck og tok med seg slangen. I etterkant av sjokkopplevelsen har Bente fått vite at slangen heter Siria og at den stammet fra naboleiligheten. Noen besøkende hadde hatt med seg slangen, den hadde blitt værende på badet og rømte gjennom kloakksystemet. Dyreparken sa ja til å overta slangen og etter tre måneder i karantene fikk den innvie sitt nye hjem. Og Bente Mørch var hedersgjest da den nye monteren ble åpnet.

Flyktninger får uniformer (Foto: DSCF4806)

Flyktninger får uniformer: I 12 år har de ansatte i Dyreparken hatt samme uniform. Fra 2007 skal uniformsparken fornyes, og i stedet for å kaste de gamle, blir de til nødhjelp. I løpet av vinteren kommer anslagsvis 6000 fattige mennesker i Georgia, Bulgaria, Estland og Moldova til å varme seg med klær fra Dyreparken.

Mobbeofferets nye venn (Uten foto)

Malin og Gnuri er blitt bestevenninner. Den ene er sjiraff, den andre er gnu. Den ene er enke, den andre er mobbeoffer. Nå har de søkt sammen i felles trøst. Det er en rørende historie som utspiller seg på savannen i Dyreparken påsken 2007. To vidt forskjellige dyr har blitt bestevenner over natten. Sjiraffen Malin er eneste gjenværende sjiraff i Dyreparken. I gnuflokken har gnukua Gnuri i lang tid blitt plaget og mobbet av de andre gnuene. Hun er blitt gammel (16 år) og svaksynt på grunn av grå stær. De andre gnuene har samlet seg i en nådeløs mobbekampanje mot henne, og etterhvert ble konflinkten så stor at Gnuri måtte isoleres fra resten av flokken. I lang tid har hun vært hele alene. Men nå har hun altså fått en ny venn.

Fire løver (Foto: DSCF0777)

Fire løver: Fredag 25. mai kom fire løver til Dyreparken fra Løveparken i Danmark (Givskud Zoo) – og de fant seg straks til rette i  det splitter nye løveanlegget i Dyreparken. Hannløvene, som er brødre, heter Aragorn (3 år) og Aslan (3 år), mens hunnløvene heter Sera (9 år)og Kila (6 år). De fikk navn etter en navnekonkurranse, hvor 20.000 forslag kom inn.

Dyreparken - Norges beste attraksjon (Uten foto)

Dagbladets lesere kåret denne sommeren Norges beste attraksjon. Førsteplassen gikk til Dyreparken! Man kunne velge mellom de 50 best besøkte turistattraksjonene og de 25 best besøkte naturattraksjonene. Til sammen kom det inn over 8000 stemmer – og Dyreparken tronet alene på førsteplassen, med nøyaktig 50 prosent flere stemmer enn nummer to på listen, Bø Sommarland. På de neste plassene kommer Bryggen i Bergen, Tusenfryd, Atlanterhavsparken og Hunderfossen.

Beslaglagt dovenlori (Foto: DSCF9373)

Beslaglagt dovenlori: I august ble en dovenlori beslaglagt i en privat hjem i Lillestrøm. Den fikk etterhvert et nytt hjem i Dyreparken, og ble et kjærkomment selskap for dovenlorien Gilbert, som har vært alene i Dyreparken i lang tid. Dovenlori er utryddingstruet.

1000 barn så Georg bli døpt (Uten foto)

Over 1000 barnehagebarn var til stede da sjiraffen Georg ble «døpt» i november 2007.  Mens barn blir døpt i vann og skip døpes ved flaskeknusing foregår en sjiraffdåp på en helt annen måte, nemlig med frukt. Et stort lass med bananer og epler ble nemlig lagt ut på Savannen da Georg hadde fått sitt offisielle navn. Sjiraffen Georg er den tredje i rekken av maskoter til Kreftforeningen. Kreftforeningen og Dyreparken har i mange år samarbeidet om Georg, og etter at den forrige Georg døde i vår, stod en ny sjiraff klar til å ta sin forgjengers plass som den «nye» Georg.

Rømling i snø (Uten foto)

Året begynner med enorme snømengder over Sørlandet. E18 blir stengt og dyrepasserne må bruke truger for å komme fram i Parken. Pandaen Mateo ser sitt snitt til å snike seg ut av området sitt, når snøen legger seg over gjerdene. Men han blir raskt innhentet.

Edderkoppaper (Foto: Edderkopp ape – Kopi)

Edderkoppape er en ny dyreart i Dyreparken: De første edderkoppapene som kommer blir kalt for ”ungkarsflokken”, siden flokken kun består av hann-dyr.

Treskjærere fra Bali (Foto: DSCF8512)

Treskjærere fra Bali: To flinke treskjærere er hentet fra Bali til Dyreparken for å dekorere det nye Afrika-området. Alle utskjæringer i Afrika er gjort av disse to.

Gulrottransport (Foto: DSCF0557)

Min lastebil er lastet med – gulrøtter: Dyrene i Dyreparken konsumerer tonnevis med gulrøtter – hver eneste måned. Dette er en av de mange transportene kun for å hente gulrøtter til dyrene.

Årets billettpris 2007

Kr. 290