Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Premiere 6. juli 2023

Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet

Fra 6. juli blir det kveldsmagi i Kjuttaviga for store og små sjørøvere.

Se video

Kveldsforestillingen sommeren 2023

Kaptein Sabeltann-showet er tilbake i Kjuttaviga i Dyreparken sommeren 2023. Dette er Norgesferiens mest spektakulære sommeropplevelse for små og store sjørøvere. Fordelen med å bestille billetter nå er at da får du sikret deg de best tilgjengelige plassene.

Spis så mye pizza dere vil!

Pizzabuffé på kveldstid i Dyreparken - kun 199 kr

Nyhet 2022: Gorines Vertshus – vår nye pizzarestaurant, holder åpent på kveldstid fra kl. 19-22.30 i sommer (7. juli – 6. august, mandag til lørdag). Enten du skal på Kaptein Sabeltann eller Sirkus Jesper-forestilling på kveldstid er dette et meget bra alternativ! Dersom du overnatter på ett av Dyreparkens overnattingssteder kan du også benytte deg av dette tilbudet – perfekt på ankomstdag eller når du bare vil ha en kveldstur for å føle på stemningen i Parken på kveldstid. Spis så mye pizza du vil, inkludert deilig salatbuffé (drikke kan kjøpes på restauranten hvis ønskelig). Pris kun 199 kr for voksen, 69 for barn 3-13 år og barn 0-2 spiser gratis.

Sikre deg bord nå (begrenset antall plasser)

Alt du trenger å vite om kveldsforestillingen

Barn under 3 år kan sitte på fanget under kveldsforestillingen, og det er ikke nødvendig å kjøpe billett til dem. Barn opp til 4 år kan også sitte på fanget til en voksen, men fra fylte 3 år må det betales for en billett til barnet, selv om barnet sitter på fanget.


Vis på egen side

Med mindre du skal besøke Dyreparken samme dag som du skal se kveldsforestillingen trenger du ikke å kjøpe dagsbillett i tillegg til forestillingsbillett.

Hvis du ønsker å gå i Dyreparken på dagtid må det kjøpes egen inngangsbillett til dette.


Vis på egen side

Ja, vi har ledsagerordning på forestillingene våre! Ledsager(e) får gratis forestillingsbillett i følge med en person som har ledsagerbevis.

For å bestille billetter til forestilling med ledsagerbevis bestiller dere selv billetter på våre hjemmesider. Send oss deretter ditt bestillingsnummer, samt en kopi av ledsagerbeviset til post@dyreparken.no. Når dette er mottatt vil vi refundere beløpet for ledsagerbillett.

Dersom dere har behov for rullestolplass kan ikke dette bestilles på våre nettsider. Send en e-post til post@dyreparken.no med informasjon om hvilken dato dere ønsker billetter til, samt hvor mange billetter dere har behov for (skill mellom rullestolplasser og ordinære plasser). Vi vil opprette en bestilling til deg, som må betales for via Min side innen en gitt tidsfrist. Når betaling er gjennomført vil du få tilsendt bestillingsbekreftelse og billetter kan lastes ned fra Min side. Dersom en eller flere personer i reisefølget har ledsagerbevis må det legges ved en kopi av dette i e-posten som sendes til oss. Ledsager(e) får da gratisbillett til forestillingen.

I amfiet i Kjuttaviga (der Kaptein Sabeltann-forestillingen spilles) har vi fem tribuneplasser reservert for rullestolbrukere (bakerst på felt A).


Vis på egen side

Nei. Det er ikke tillatt å ha med verken barnevogn eller bilstol inn i amfiet under kveldsforestillingen.

Barnevogner må parkeres på anvist plass.


Vis på egen side

Ja, vi har rullestolplasser på Kaptein Sabeltann-forestillingen. Disse befinner seg på bakerste rekke på felt A. Disse billettene kan kun bestilles ved å kontakte Servicesenteret vårt, og de er ikke tilgjengelig for booking på våre nettsider.

For å bestille rullestolplass på forestillingen gjør du følgende:

Send en e-post til post@dyreparken.no med informasjon om hvilken dato dere ønsker billetter til, samt hvor mange billetter dere har behov for (skill mellom rullestolplasser og ordinære plasser). Vi vil opprette en bestilling til deg, som må betales for via Min side innen en gitt tidsfrist. Når betaling er gjennomført vil du få tilsendt bestillingsbekreftelse og billetter kan lastes ned fra Min side. Dersom en eller flere personer i reisefølget har ledsagerbevis må det legges ved en kopi av dette i e-posten som sendes til oss. Ledsager(e) får da gratisbillett til forestillingen.


Vis på egen side

Ja, enkelte datoer har vi tilstede en tolk som tegnspråktolker Kaptein Sabeltann-forestillingen.

Datoer for 2022 er  12.,14. og 16. juli.

For å bestille billetter til en av disse forestillingene sender du en e-post til post@dyreparken.no med dato og antall billetter, samt navn, postnummer og telefonnummer. Dersom man har ledsagerbevis må man sende med bilde av dette samtidig. Vi legger inn en bestilling i vårt system og sender en reservasjonsbekreftelse på mail, når du har mottatt denne kan du logge inn på Min side for å se over bestillingen og betale. Reservasjonen må betales innen betalingsfristen som står i e-posten. Når betalingen er gjennomført vil du få opp billettene på Min side og du får en bestillingsbekreftelse på mail.

 


Vis på egen side

Kaptein Sabeltann-forestillingen spilles i utgangspunktet uansett vær. 

Ved ekstremvær (med mye nedbør, lyn eller torden) kan forestillingen imidlertid bli avlyst. PS: Det er over 25 år siden sist forestillingen med Kaptein Sabeltann ble avlyst p.g.a. dårlig vær.


Vis på egen side

Abra Havn ligger ca. 600 meter fra til Dyreparken, og det tar ca. 10-15 minutter å gå fra scenen hvor forestillingen spilles og bort til Abra Havn.


Vis på egen side

Parkering i forbindelse med kveldsforestillingen koster kr 50,-, med mindre man overnatter på ett av våre hoteller eller har årskort. Vi anbefaler at du laster ned Apcoa Flow-appen og registrerer bruker slik at dette går sømløst.

Betaling kan skje på automat før avreise, i Apcoa Flow-appen eller på https://www.apcoa.no/ innen 48 timer etter avreise. Dersom ikke en av disse betalingsalternativene benyttes blir det sendt en faktura i posten med fakturagebyr på 49 kr.

Les mer om parkering


Vis på egen side

Hvor mye en billett til kveldsforestillingen med Kaptein Sabeltann koster finner du oversikt over her: https://www.dyreparken.no/forestillinger/kaptein-sabeltann/. Det er samme pris for voksne og barn, men billettpris varierer basert på hvor i amfiet du ønsker å sitte. Barn under 3 år går gratis dersom de sitter på fanget til en voksen.

NB: Det er ikke tillatt å ta med barnevogn inn til Amfiscenen.


Vis på egen side
Praktisisk info

Smart å tenke på før forestillingen

Transport, parkering og oppmøtetid. Her er noen ting som er kjekt å vite før du kommer til Kaptein Sabeltann-forestillingen.

Kjekt å vite på forhånd

Disse møter du i Kaptein Sabeltann-forestillingen

Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann er den slueste og mest fryktede sjørøverkongen på De Syv Hav. Det sies at hans skute har seilt omkring i flere hundre år og spredd skrekk og gru.

Folk som er redde kan jo si så mye rart, men det er i hvert fall sikkert at sjøfolk demper stemmen når de snakker om sjørøverkongen. Ingen har så lange ører som Kaptein Sabeltann, sier de og kikker engstelig rundt seg.

Langemann

På alle hav er Langemann kjent som Kaptein Sabeltanns skygge. Dersom Langemann dukker opp, kan man være helt sikker på at Kaptein Sabeltann ikke er så langt unna. Som nestkommanderende på Den Sorte Dame har han også fri adgang til Kaptein Sabeltanns borg oppe i klippene i Abra, på Det Usynlige Land.

Sibylla

Sibylla er Grevinnen som hersker på øya Gral. En gang stod hun side ved side med Greven av Gral. Mens Sibylla var ute på et langt tokt, ble Greven beseiret av selveste Kaptein Sabeltann. Siden har ingen sett ham. Når Grevinnen av Gral oppdager hva som hadde skjedd, lover hun en grusom hevn.

Pinky

Pinky er gutten som drømmer om å bli Verdens Yngste Sjørøver. Sjørøverne fant ham som lite spedbarn under en voldsom storm ute på Grashavet. De tok ham med seg til Det Usynlige Land, der han vokste opp i landsbyen Abra. Han har alltid drømt om å få seile med Den Sorte Dame som en av Kaptein Sabeltanns menn.

Skalken

Skalken er den aller verste kokken som noensinne har seilt på De Syv Hav. Men i følge Skalken selv, er han Verdens Beste skipskokk. Når han skal lage mat til Kaptein Sabeltann og hans menn benytter han alt han kan finne, selv om det lukter vondt og smaker fælt.Mannskapet om bord mener at Skalkens mat er helt uspiselig og hans spesialitet er rottesuppe.

Benjamin

Benjamin er av utseende Pelle og Pysas rake motsetning med sitt tjafsete hår og sin lange hengslete kropp. Benjamin irriterer stadig de andre ombord på Den Sorte Dame når han gjentar, vrir og vrenger på alle ord som blir sagt. Han påkaller ofte Kaptein Sabeltanns vrede ved å le på feil steder.

Pelle

Pelle kan verken telle eller lese, men skjuler det hvis han kan. Han ser på seg selv som ”storebroren” til Pysa selv om han bare er noen minutter eldre. I egne øyne er han den klokeste og vakreste av de to. Pelle er litt sjalu på lillebroren sin, Pysa, som han mener alltid har vært ”mammas lille gullklump”. Derfor hender det at Pelle ofte småkjefter på Pysa.

Pysa

Pysa er Pelles tvillingbror. Av utseende er de like som to dråper vann og selv Kaptein Sabeltann har vanskeligheter med å se forskjell på de to tvillingbrødrene. Sannheten er at Pysa er bittelitegrann smartere enn Pelle – i hvert fall er han flinkere til å telle. Begge brødrene lengter ofte hjem til mamma, Malena Pirat.

Sunniva

Sunniva har vokst opp på vertshuset i landsbyen Kjuttaviga sammen med Tante Bassa. Hun bader i lagunen, hjelper Tante Bassa og hører på skrønene til sjømannen Ruben. Livet hennes er trygt og godt – men også litt kjedelig. Helt til Kaptein Sabeltann og hans menn dukker opp og hun blir kjent med Pinky.

Miriam av Gral

Miriam av Gral er en ekte heks og trollkvinne med tryllestav, svartebok og et forhekset hus. Svarteboka inneholder alle hennes magiske trolldomskrefter, så ingen må få kloa i den.

Greven av Gral

En ond og livsfarlig trollmann som hersker over alt og alle på øya Gral. Alle som bor på øya har blitt tvunget til å drikke av Grevens Tryllebeger og dermed blitt hans undersåtter og viljeløse slaver. Alle planter og trær på Gral som en gang var grønne og friske, har visnet og dødd i skyggen av Grevens ondskap.
Bor du i Kristiansand sentrum?

Pirattaxi til og fra kveldsforestillingen

I samarbeid med Taxi Sør blir det også i år pirattaxi som frakter deg til og fra kveldsforestillingen i sommer. Pirattaxiene spiller selvsagt Kaptein Sabeltann-musikk, og har faste hentesteder på flere hoteller i byen gjennom hele forestillingsperioden. Prisen er 159 kr tur/retur per person. Du slipper å tenke på parkering, bare stig av og på nært hovedinngangen til Dyreparken ved ankomst.

Klikk her for å se stoppesteder og mer info

Hiv o'hoi din akterutseilte landkrabbe!

Gjør ventetiden for de minste kortere med produkter fra Kaptein Sabeltanns Verden

I Dyreparken Nettbutikk finner du de mest populære lekene og kostymene fra Kaptein Sabeltanns Verden. Skuter, sverd, flagg, figurer og ikke minst kostymene til Kaptein Sabeltann, Greven av Gral, Heksa Miriam av Gral og mange flere!

Klikk her for å se utvalget

Abra Havn er utsolgt hele forestillingsperioden

Book på ett av våre andre overnattingssteder mens det fortsatt er ledig!

Sjørøverhotellet Abra Havn er utsolgt i hele forestillingsperioden. Husk at Dyreparken har flere hoteller du kan overnatte på! For eksempel Dyreparken Hotell like ved hovedinngangen, Dyreparken Safariamp med skikkelige komfortable safaritelt og Juliusskogen! Har du bobil? Da kan du kjøre bobilen din til Dyreparken Bobilcamp (kun drop-in). Du kan også booke overnatting på Dyreparkens egen campingplass helt nær sjøen ved Kristiansand sentrum, nemlig Roligheden Camping.

Bestill overnatting i Abra Havn

Spesielle behov?

Ja, vi har rullestolplasser på Kaptein Sabeltann-forestillingen. Disse befinner seg på bakerste rekke på felt A. Disse billettene kan kun bestilles ved å kontakte Servicesenteret vårt, og de er ikke tilgjengelig for booking på våre nettsider.

For å bestille rullestolplass på forestillingen gjør du følgende:

Send en e-post til post@dyreparken.no med informasjon om hvilken dato dere ønsker billetter til, samt hvor mange billetter dere har behov for (skill mellom rullestolplasser og ordinære plasser). Vi vil opprette en bestilling til deg, som må betales for via Min side innen en gitt tidsfrist. Når betaling er gjennomført vil du få tilsendt bestillingsbekreftelse og billetter kan lastes ned fra Min side. Dersom en eller flere personer i reisefølget har ledsagerbevis må det legges ved en kopi av dette i e-posten som sendes til oss. Ledsager(e) får da gratisbillett til forestillingen.


Vis på egen side

Ja, vi har ledsagerordning på forestillingene våre! Ledsager(e) får gratis forestillingsbillett i følge med en person som har ledsagerbevis.

For å bestille billetter til forestilling med ledsagerbevis bestiller dere selv billetter på våre hjemmesider. Send oss deretter ditt bestillingsnummer, samt en kopi av ledsagerbeviset til post@dyreparken.no. Når dette er mottatt vil vi refundere beløpet for ledsagerbillett.

Dersom dere har behov for rullestolplass kan ikke dette bestilles på våre nettsider. Send en e-post til post@dyreparken.no med informasjon om hvilken dato dere ønsker billetter til, samt hvor mange billetter dere har behov for (skill mellom rullestolplasser og ordinære plasser). Vi vil opprette en bestilling til deg, som må betales for via Min side innen en gitt tidsfrist. Når betaling er gjennomført vil du få tilsendt bestillingsbekreftelse og billetter kan lastes ned fra Min side. Dersom en eller flere personer i reisefølget har ledsagerbevis må det legges ved en kopi av dette i e-posten som sendes til oss. Ledsager(e) får da gratisbillett til forestillingen.

I amfiet i Kjuttaviga (der Kaptein Sabeltann-forestillingen spilles) har vi fem tribuneplasser reservert for rullestolbrukere (bakerst på felt A).


Vis på egen side

Ja, enkelte datoer har vi tilstede en tolk som tegnspråktolker Kaptein Sabeltann-forestillingen.

Datoer for 2022 er  12.,14. og 16. juli.

For å bestille billetter til en av disse forestillingene sender du en e-post til post@dyreparken.no med dato og antall billetter, samt navn, postnummer og telefonnummer. Dersom man har ledsagerbevis må man sende med bilde av dette samtidig. Vi legger inn en bestilling i vårt system og sender en reservasjonsbekreftelse på mail, når du har mottatt denne kan du logge inn på Min side for å se over bestillingen og betale. Reservasjonen må betales innen betalingsfristen som står i e-posten. Når betalingen er gjennomført vil du få opp billettene på Min side og du får en bestillingsbekreftelse på mail.

 


Vis på egen side