Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpner igjen 1. april

Handlekurv

Juliussangen

19. mai 1983 ble Juliussangen ble fremført offentlig første gang, i Kjuttaviga i Dyreparken. Knapt noen annen barnesang har blitt så populær i nyere tid.

Sangen om den lille sjimpansen er blitt en folkehit som de fleste voksne og barn nynner på den dag i dag. Men Terje Formoe, som skrev tekst og melodi en vårdag i 1983, var slett ikke forberedt på at sangen skulle få et så langt og minneverdig liv.
Bakgrunnen for sangen:

Våren 1983 var Julius blitt tre år, og Dyreparken forberedte en storstilt åpning av parkutvidelsen Fritidsparken i mai. Visesanger Terje Formoe tok kontakt med daværende direktør Edvard Moseid og tilbød seg å lage en kassett med sanger fra Dyreparken.
Moseid takket nei, men sa: «Du kan skrive en sang om Julius». Som sagt, så gjort. I løpet av to timer laget Terje Formoe ferdig tekst og melodi, og innspillingen ble klar akkurat i tide til å komme med i fjerde og siste program i NRKs populære TV-serie om Julius.

Da Fritidsparken åpnet 19. mai 1983 stod Terje Formoe på scenen i Kjuttaviga i Dyreparken og fremførte sangen «Her kommer Julius» offentlig for første gang.
Senere samme år fikk Formoe med seg noen av landets beste musikere, Frode Alnæs, Marius Müller, Jonas Fjeld og Svein Dag Hauge, og laget platen «Livet er toppen!». Juliussangen ble en superhit og gikk sin seiersgang på Norsktoppen.
Senere er sangen kommet på en rekke samleplater, blant annet på «Tidenes beste barneplate» som ble utgitt av Universal i 2003.

 

”Her kommer Julius”

(Tekst og melodi: Terje Formoe, 1983)

Refreng:
Her kommer Julius som alle vil se,
Han svinger seg i toppen av et tre.
Vi hører han og vet han er på vei,
åh, Julius, vi venter på deg!

Det ligger et lite land
like utenfor Kristiansand.
Her fins det både leker og dyr,
Men først vil vi se en gøyal fyr.
Vi har ikke sett ham før,
men vi kjenner`n som TV-sjarmør.
Det koster mye å bli populær!
Er det noen som vet hvor stjerna er?
Vi hører at mange ler,
Han må være der tingene skjer.
Han ha`kke tid til å sitte i bur,
nå jubler vi for en kjent figur!