Informasjon om korona

Nye midlertidige avbestillingsvilkår og hvordan Dyreparken forholder seg til koronaviruset. Les her.

Tirsdag 25.02.2020
Klokken 14:21

Informasjon om korona

Nye midlertidige avbestillingsvilkår og hvordan Dyreparken forholder seg til koronaviruset. Les her.

Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 1. mai

Fra 1. mai til høstferien.

Se åpningstider og priser

Sunn mat i Dyreparken

Mattilbudet i Dyreparken er variert, og vi bestreber oss på å tilby sunnere alternativer på de fleste områder.

 

I tillegg til tradisjonelle «fastfood»-spisesteder, har vi de senere årene etablert stadig flere spisesteder som serverer sunne matretter. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi våre gjester et sunne alternativer, og vi har nå et mangfold av spennende og velsmakende retter.

Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer, og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny.

Dette mener vi med sunn mat:

Mindre fett
Du kan velge dressing med kun tre prosent fettinnhold i stedet for vanlig dressing. Vi bruker kun pommes bistro, som er tørket slik at de suger til seg maksimalt 11,5 prosent fett, i stedet for vanlig pommes frites som har et fettinnhold på inntil 22 prosent.

Frukt er godt
Totalt 44 tonn frukt og grønt selges i Dyreparken i løpet av en sesong.

Kjøtt
Alle våre hamburgere er laget av 100 prosent rent, norsk storfekjøtt.

Planteolje
Alt som stekes i frityr i Dyreparken blir stekt i solsikkeolje. Oljen er litt dyrere i innkjøp, men vi ønsker at våre gjester skal få en av de sunneste oljer som finnes på markedet.

Sertifisert kaffe
Alle våre kaffeutsalg serverer UTZ-sertifisert kaffe. Dette er kaffe som skal sikre sporbarhet, bærekraftig jordbruk og bedre lønns- og arbeidsvilkår hos produsentene. For å bli UTZ-sertifisert må produksjonen oppfylle krav til sosiale forhold (blant annet er barnearbeid forbudt), miljø og jordbruks- og bedriftspraksis. Produkter som er UTZ-sertifiserte skal kunne spores tilbake til produsenten.

Gode råvarer
Dyreparken bruker mye tid og ressurser på å søke opp de beste råvarene. Det legges også til rette for kortreist mat fra lokale leverandører. Et samarbeid med den prisbelønte slakter Jens Eide i Lillesand er ett eksempel. En avtale med en potetbonde i Grimstad er et annet eksempel. Bonden dyrker et stort jorde med kvalitetspoteter utelukkende for Dyreparken.