Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Bli bedre kjent med dyrene

Hvem bor i Hakkebakkeskogen?

Hvem bor i Hakkebakkeskogen? Dyrene i Hakkebakkeskogen er slett ikke som andre dyr. Her kan du lese litt mer om hvem de er og hvem du får møte når du besøker Hakkebakkeskogen i Dyreparken.

Ekorn-Lise

I boken om Hakkebakkeskogen treffer vi de tre ekornbarna Per, Lise og Tom når Klatremus skal være barnevakt for dem. Det er også ekornbarna som er sammen med Brumlemann i skogen når han blir røvet av mannen og kona på gården.
Ekorn-Lise som dere treffer på tribunetoget passer på at alle kommer seg trygt gjennom Hakkebakkeskogen.

Mikkel Rev

Mikkel Rev er stadig sulten. Grønnsaker og nøtter er ikke nok for en hel rev som ham, og derfor prøver Mikkel stadig å finne mus og andre småkryp han kan spise. I boka om Hakkebakkeskogen er det likevel Mikkel Rev som tilslutt er en helt og redder Brumlemann.

Klatremus Lillemann

En liten trubadur som synes det er bedre å få mat enn selv å samle den inn. Klatremus ser positivt og lyst på livet, og er veldig glad i å dra på besøk der han kan få mat. Egentlig er han en liten luring.

Bakemester Harepus

I sitt kakebakeri baker Harepus kaker, wienerbrød, mazariner og pepperkaker. I dem har han en teskje med pepper.

Bakergutten

Bakergutten jobber hos bakermester Harepus og gjør så godt han kan. Og selv om han baker pepperkaker med mye mer enn en teskje pepper, så er han likevel snartenkt når det trengs. Ja, han er til og med mye lurere enn han ser ut til.

Bestemor Skogmus

Hun er bestemoren til Morten og er en vennlig, klok og sprek mus. Heldigvis har hun alltid vært flink til å passe seg for Ugla, Mikkel Rev og Petter Pinnsvin som alle tre vil spise mus. Når hun en dag treffer Petter Pinnsvin så er det like før at det går riktig bra, men heldigvis har hun en stor blå paraply…

Petter Pinnsvin

Et nærsynt, gryntende pinnsvin som er ute på jakt etter noe å spise. En gang forsøkte han å spise Bestemor Skogmus, men senere benektet han dette og sa: ”Det gjorde jeg ikke… Dessuten så ble hun helt borte og forsvant!”

Morten Skogmus

Han er en klok liten mus som tenker mange gode tanker. Dessuten er han meget flittig og gjestfri. Hvis han er sint eller hvis han synes noe er urettferdig, så er det mer naturlig for Morten å skrive en klok lov enn å bli sint og si slemme ting.

Bamsefar

Er gift med Bjørnemor og er far til Brumlemann. Bamsefar har forresten bursdag omtrent på denne tiden. Men før det blir femtiårsdag, så må Bamsefar sammen med Morten Skogmus og de andre sørge for ro og orden i Hakkebakkeskogen.

Stabbursmusa

Stabbursmusa er en sulten mus som bor i stabburet på gården. Hun synger i sangen sin: «Jeg er en fin stabbursmus, dette er mitt stabburshus. Her er mange fine skinker, men de minker og de minker. Når jeg vil kose meg litt, tar jeg en ørliten bit. Og det gjør jeg hele dagen, og blir god og mett i magen!»