Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2013

En tiger fra Sibir (Foto: IMG_7870)

En tiger fra Sibir: Den nye tigerhunnen, Boonya, kommer helt fra Sibir. To av Dyreparkens dyrepassere drar til Sibir for å hente henne, og Boonya fraktes med fly til Gardermoen, deretter med bil til Kristiansand. Flyttingen er en del av det verdensomspennende avlsprogrammet for tigere.

44 beslaglagte reptiler (Uten foto)

Politiet i Oslo tilkaller Dyreparkens veterinær Rolf-Arne Ølberg for å bistå i et beslag av ulovlige reptiler i Oslo. Det er 200 reptiler i leiligheten som politiet har avslørt. 44 av disse får et nytt hjem i Dyreparken.

62 prosent kvinneandel (Uten foto)

Mens mange bedrifter sliter med å få likestilling i arbeidsstokken, er det et ikke-tema i Dyreparken. I flere år har det vært langt flere kvinner enn menn blant bedrftens ansatte, og i 2013 er det 62 prosent kvinner.

Ny løve i røverhuset (Foto: DSC_0453)

Ny løve i røverhuset: Selv løver kan bli rufsete i pelsen, gamle og klar for pensjonisttilværelse. Men røverne i Kardemomme by må jo ha en løve, så da den gamle var moden for utskiftning, trådte barna fra Tirilltoppen barnehage i Stathelle til med en hjelpende hånd. De laget rett og slett en ny løve – som de forærte til Dyreparken! Ideen om å lage en ny løve dukket opp da noen av barna, som hadde vært på besøk i Dyreparken i fjor, sa at de syntes løven i røverhuset så litt slapp og tuslete ut ut. Det er kanskje ikke så rart, siden løve 1.0 sannsynligvis har vært her siden Kardemomme by ble åpnet i 1991. 22 år er en anstendig alder for en løve, og Dyreparken er enig med seg selv om at den fortjener å hvile nå. Sammen med løven fulgte det til alt overmål med et eierskiftebevis, så ingen noensinne skal være i tvil om hvem som har laget løven, og hvem som eier den nå, nemlig røverne Kasper, Jesper og Jonatan.  Hvis noen andre har lyst til å produsere sin egen løve, så er ingrediensene som følger: en treramme, isopor, hønsenetting, masse gamle aviser, lim og oppklipte fleecepledd. Og mange, mange timers jobbing.

Norges eneste sandskulptør (Foto: IMG_4733)

Norges eneste sandskulptør: Elisabeth Kristensen fra Kristiansand er den eneste i Norge som har gjort sandskulpturer til levebrød. I 2013 laget hun Hakkebakkeskogen i sand, i Dyreparken sammen med to andre sandkunstnere, fra Latvia og Tyskland.

Alt for Norge (Foto: Barnefigurer-30)

Alt for Norge: Årets sesong av den populære TV-serien «Alt for Norge» tok turen innom Dyreparken og Abra Havn da temaet var norsk barnekultur. De norskamerikanske deltakerne fikk et godt innblikk i både Kardemomme by og Kaptein Sabeltanns univers før de måtte gå planken i Abra Havn.