Informasjon om korona

Nye midlertidige avbestillingsvilkår og hvordan Dyreparken forholder seg til koronaviruset. Les her.

Tirsdag 25.02.2020
Klokken 14:21

Informasjon om korona

Nye midlertidige avbestillingsvilkår og hvordan Dyreparken forholder seg til koronaviruset. Les her.

Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 1. mai

Fra 1. mai til høstferien.

Se åpningstider og priser

2013

En tiger fra Sibir (Foto: IMG_7870)

En tiger fra Sibir: Den nye tigerhunnen, Boonya, kommer helt fra Sibir. To av Dyreparkens dyrepassere drar til Sibir for å hente henne, og Boonya fraktes med fly til Gardermoen, deretter med bil til Kristiansand. Flyttingen er en del av det verdensomspennende avlsprogrammet for tigere.

44 beslaglagte reptiler (Uten foto)

Politiet i Oslo tilkaller Dyreparkens veterinær Rolf-Arne Ølberg for å bistå i et beslag av ulovlige reptiler i Oslo. Det er 200 reptiler i leiligheten som politiet har avslørt. 44 av disse får et nytt hjem i Dyreparken.

62 prosent kvinneandel (Uten foto)

Mens mange bedrifter sliter med å få likestilling i arbeidsstokken, er det et ikke-tema i Dyreparken. I flere år har det vært langt flere kvinner enn menn blant bedrftens ansatte, og i 2013 er det 62 prosent kvinner.

Ny løve i røverhuset (Foto: DSC_0453)

Ny løve i røverhuset: Selv løver kan bli rufsete i pelsen, gamle og klar for pensjonisttilværelse. Men røverne i Kardemomme by må jo ha en løve, så da den gamle var moden for utskiftning, trådte barna fra Tirilltoppen barnehage i Stathelle til med en hjelpende hånd. De laget rett og slett en ny løve – som de forærte til Dyreparken! Ideen om å lage en ny løve dukket opp da noen av barna, som hadde vært på besøk i Dyreparken i fjor, sa at de syntes løven i røverhuset så litt slapp og tuslete ut ut. Det er kanskje ikke så rart, siden løve 1.0 sannsynligvis har vært her siden Kardemomme by ble åpnet i 1991. 22 år er en anstendig alder for en løve, og Dyreparken er enig med seg selv om at den fortjener å hvile nå. Sammen med løven fulgte det til alt overmål med et eierskiftebevis, så ingen noensinne skal være i tvil om hvem som har laget løven, og hvem som eier den nå, nemlig røverne Kasper, Jesper og Jonatan.  Hvis noen andre har lyst til å produsere sin egen løve, så er ingrediensene som følger: en treramme, isopor, hønsenetting, masse gamle aviser, lim og oppklipte fleecepledd. Og mange, mange timers jobbing.

Norges eneste sandskulptør (Foto: IMG_4733)

Norges eneste sandskulptør: Elisabeth Kristensen fra Kristiansand er den eneste i Norge som har gjort sandskulpturer til levebrød. I 2013 laget hun Hakkebakkeskogen i sand, i Dyreparken sammen med to andre sandkunstnere, fra Latvia og Tyskland.

Alt for Norge (Foto: Barnefigurer-30)

Alt for Norge: Årets sesong av den populære TV-serien «Alt for Norge» tok turen innom Dyreparken og Abra Havn da temaet var norsk barnekultur. De norskamerikanske deltakerne fikk et godt innblikk i både Kardemomme by og Kaptein Sabeltanns univers før de måtte gå planken i Abra Havn.