Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2012

3000 barn feiret Egner (Foto: IMG_0154)

Egner-jubileum: 100-årsjubileet for Thorbjørn Egners fødsel ble markert med en stor parade gjennom Kristiansands gater. 3000 barnehagebarn deltok i paraden.

Søte ørkenrever (Foto: orkenrev_6138)

Søte ørkenrever: «Veldig spesielle og ekstremt søte». Slik karakteriseres Dyreparkens nye dyr, ørkenrevene, verdens minste rever. To stykker ankommer, og et stort pressekorps møter opp når ørkenrevene skal ta i bruk sitt nye område. Men ørkenrevene er alt for sky og nekter å vise seg ute.

Linus dør (Uten foto)

Linus (5), en av sønnene til Julius, mister livet i en tragisk ulykke. Han faller i vanngraven som omringer sjimpanseøya, og drukner.

Abra Havn åpner (Foto: IMG_9456)

Sjørøverhotellet Abra Havn åpner: Etter flere års planlegging og bygging, innvies det unike sjørøverhotellet Abra Havn med 171 leiligheter. Det finnes ikke maken i hele verden!

Ny Herli Land-forestilling (Foto: _MG_6010)

Mer Heril Land: I 2012 lanseres Herli Land som egen kveldsforestilling i Badelandet, der det er bygget amfi og stupetårn.

Kardemomme by på frimerke (Foto: frimerke2)

Endelig kommer Kardemomme by på frimerker! For halvannet år siden tok Dyreparken initiativ overfor Posten for å få Kardemomme by på frimerke, og 13. april 2012 ble merkene utgitt. Det ene har en tegning av Kardemomme by, mens det andre har et fotoportrett av eventyrkunstneren Thorbjørn Egner som ville ha fylt 100 år i år. Frimerkene inngår i Postens serie med personjubileer.

Gauper på 600 gram (Uten foto)

To gaupeunger blir født i slutten av mai. Det er to velskapte, sunne og friske hanner som veier henholdsvis 666 gram og 679 gram når de er til sin første helsesjekk i begynnelsen av juni.

Dekorerte en hel landsby (Foto: rekdal01)

Sjørøvermaling: Anne-Kristine Rekdal har hatt det overordnede ansvaret for å male alle husene i sjørøverlandsbyen Abra Havn. Ingen enkel jobb, når poenget er at husene skal se ut som de er gamle og slitt. Det er både håndarbeid og kunst og hun har måttet skape sine egne teknikker underveis.  Oppdraget tok nesten et helt år.