Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2011

Fire småsvin (Foto: IMG_3098)

Fire småsvin: Det vietnamesiske hengebuksvinet Tønna har fått fire småtønner å passe på. Firlingfødselen skjedde 13. desember 2010. På bildet er de søte, små grisungene knapt en måned gamle.

Sabeltann TV-serie (Foto: IMG_1391)

Ny TV-serie: TV-serien om Kaptein Sabeltann ble første gang sendt på NRK Super i 2011. Totalt 26 episoder ble produsert, hvorav 14 ble sendt i 2011 og resten året etter. Innspillingen av serien ble gjort i Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken høsten og vinteren 2010. Terje Formoe har skrevet manuset til TV-serien, og har også skrevet en hel rekke nye sjørøversanger.

Et helt spesielt brev (Uten foto)

Dyreparken får tusenvis av mailer og brev i løpet av et år. Men dette året var det ett brev som skilte seg ut. Brevet fra 24 år gamle Kristine fra Oslo handler blant annet om Sabeltann og samer – og et aldri så lite skår i barndomsgleden. Kristine skriver blant annet:
«Jeg har aldri vært i Kristiansand Dyrepark. Grunnen er at mine foreldre dro på ferie dit ingen andre dro. Da vennene mine var i Dyreparken satt jeg på Hurtigruta for å se etter sjeldne fuglearter. Da vennene mine var i Kardemomme by, kjørte jeg sammen med familien Portugal på langs, på jakt etter nedstøvede potter og vaser. Og da vennene mine så på Kaptein Sabeltann satt jeg i en lavvo på vidda og hørte på gamle sagn og samejoik. Jeg runder nå 24 år. Samboeren min snakker varmt om Dyreparken siden han har vært der fire ganger. Moren min har sagt at når jeg får barn skal hun ta med seg meg, søsteren min og barnebarnet sitt til Dyreparken. Men jeg er ikke gravid, og har ingen planer om å bli det med det aller første…» 
Vi kontaktet Kristine og takket for brevet og ønsket henne velkommen når det skulle være, for hos oss trenger man slett ikke fremvise barn i billettluka for å få adgang til Dyreparken!

Julius ble trebarnsfar (Uten foto)

Tidligere har Julius to gutter, Julius Junior og Linus. Tirsdag 6. september 2011 ble han pappa til en liten jente. Den lille jenta fikk navnet Yr.

100.000 følgere (Foto: IMG_4526)

100.000 følgere: I mai 2011 nådde Dyreparken 100.000 følgere på Facebook. Det var ytterst få andre bedrifter i Norge som hadde så mange fans da. Fem år etter, i jubileumsåret 2016, er det mulig at vi passerer 200.000.

Securitasvekter ble jordmor for lam (Foto: _MG_4975)

Securitasvekter ble jordmor for lam: Da sauen Gunn holdt på å føde tvillinger midt på natten, måtte Securitasvekter Thomas Tveit (26) trå til som fødselshjelper. «Forsøk å dytt hodet inn igjen og få tak i et bein», kommanderte dyrepasser Hilde Strædet via mobiltelefon. «Eeeh, javel», sa Thomas. Men alt gikk godt, og tvillingparet, en gutt og en jente, er naturligvis blitt oppkalt etter jordmor Thomas. De små lammene har fått navnene Thomas og Tomine.

Orangutangfødsel (Foto: _MG_1228)

Orangutangfødsel: Like før klokken 16, mandag 30. mai, ble det født en orangutgang i Dyreparken i Kristiansand. Det er første gang det blir født en orangutang i Norge. Orangutangbabyen fikk senere navnet Louie.

Gratis for alle som heter Bob (Uten foto)

2011 er Dyreparkens store Bob-år! Den trofaste bob-banen som har eksistert i 28 år i Dyreparken, er historie og er erstattet av en splitter ny og moderne bob-bane, som har fått navnet JungelBob. I den anledning ga Dyreparken gratis inngang til alle som heter Bob. «Skulle du mot formodning hete JungelBob, så får du et årskort som er gyldig resten av livet» meldte Dyreparken. Men ingen meldte seg.

23.043 gode grunner... (Uten foto)

I 2011 regnet vi ut at det finnes 23.043 gode grunner for å kjøpe kombiårskort til Dyreparken og Badelandet. Bl.a. 120 dyrearter, 350 opptrinn i Kardemomme by, 1755 turer med trikken, 1680 flodbølger i Overfloden, 249 opptrinn i Kaptein Sabeltanns Verden og 1460 kopper gratis kaffe, osv…

JungelBob-retur (Foto: jungelbobmimre)

Invitert tilbake 28 år etter: I 1983 testet en gruppe 10-åringer fra Strømme skole den nye Bob-banen. 28 år senere inviterte vi de samme «elevene» til å prøvekjøre vår nye bob-bane JungelBob. Nå var gjengen blitt 38 år og foreldre, de aller fleste av dem. Men de tok selvsagt imot prøvekjøringen med like stor entusiasme.
«Denne var mye sikrere enn den gamle. Da vi prøvekjørte Bob-banen i 1983 var det noen av oss som veltet… «, sa en av dem etterpå.

Terningkast 6 (Foto: terningkast6saken)

Best igjen: «Ingen slår Dyreparken» fastslår avisen Dagbladet over tre sider – og lander på terningkast 6. «Du blir rett og slett både imponert og litt andektig etter noen timers vandring i dyrenes og barnas rike», skriver avisen som et ledd i sin serie der landets fornøyelsesparker blir testet.

Dyrepasserne på TV 2 (Foto: C_DP01Tore kopi)

Dyrepassere på TV 2: På våren viser TV 2 de syv første episodene av TV-serien ”Dyrepasserne”, som handler om livet til dyrepasserne i Dyreparken. Responsen og seertallene er så gode at TV2 bestemmer seg for å sende ni nye episoder om høsten, samtidig som det gis klarsignal for opptak til serie 2, som skal sendes neste år. Etter enda flere sesonger ble det til slutt produsert over 70 episoder. Dyrepasser Tore (bildet) var en av de som medvirket i de første sesongene.

Pandajenta Poonya (Uten foto)

Den lille pandajenta som ble født 22. juni 2010, levde mange måneder navnløs, men fikk navnet Poonya etter en navnekonkurranse. 200 forslag kom inn, og etter en avstemningsrunde i februar 2011 ble navnet Poonya det som fikk flest stemmer.