Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2009

Julius-veteraner (Foto: juliusfest06)

Julius-veteraner hedret Julius: I anledning 30-årsdagen til Julius samlet Dyreparken flere av hans gode hjelpere gjennom årenes løp. Fra venstre: Arild Jakobsen (tok bildene til Julius-boken som ble årets nest-bestselger i 1983), Åse Gunn Mosvold Hogga (Var dyrepasser på vakt den kvelden Julius ble født, og gav ham navnet Julius), Terje Formoe (Skrev Julius-sangen som gikk som en farsott over landet), Edvard Moseid (tidligere adm. dir. i Dyreparken og av mange best kjent som «faren til Julius». Hadde Julius boende hjemme hos seg og sin familie), Reidun og William «Billy» Glad (William var Dyreparkens bedriftslege og trådte til da Julius trengte et hjem hos mennesker. Julius bodde vekselvis hos familien Glad og familien Mosied).

Julius 30 år (Foto: bursdag04)

Min bursdag: 30-åringen Julius tok sats, hoppet opp på bursdagsbordet og forsynte seg av marsipankaken. Resten av flokken hans måtte pent finne seg i å vente på tur. 1400 barnehagebarn var invitert til festen – og de fikk 3000 boller og 400 liter saft. Slik er det å ha bursdag i sjimpanseverdenen… Akkurat slik et bursdagsselskap skal være – bare litt større…

19.000 kroner til foreldreløse sjimpanser (Uten foto)

Over 19.000 kroner er kommet inn i ønskebrønnen i 2009. Pengene går uavkortet til å skape en bedre tilværelse for foreldreløse sjimpanser i Kongo.

Løvepresentasjon (Uten foto)

Det begynte med løvene, og har siden spredt seg til flere dyr, med stor suksess. Vi snakker om dyrepresentasjoner. I 2009 ble det gjort et forsøk med at en dyrepasser fortalte om løvene på et bestemt klokkeslett. Det ble tatt godt imot av våre gjester, og dyrepresentasjoner er senere blitt en stadig viktigere del av Dyreparkens tilbud.

Tok det beste dyrebildet (Foto: 089RaymondSandvikGaupe)

Til topps i fotokonkurranse: Raymond Sandvik fra Stord gikk helt til topps i Dyreparkens fotokonkurranse 2009 under tittelen «Dyrene får mat». Han fanget et helt spesielt øyeblikk da dyrepasser Olav Åsland matet gaupene.

30 år gammel billett (Foto: DSCF7477)

Fikk brukt 30 år gammel billett: «Vi har billett», sa Jan Helge Viste da han kom til billettluken i Dyreparken en dag i juni 2009 – og dro opp en gratisbillett fra 1979! I 30 år har billetten ligget bortgjemt hjemme hos ham. Da han fant den, la han merke til at det ikke var noen utløpsdato…  «Er det frekt å forsøke å bruke den nå», tenkte han, men bestemte seg for å ta sjansen. Kona Solfrid ble med… Selvsagt slapp de inn, begge to.

Totalt 1 million har sett Kaptein Sabeltann (Uten foto)

I løpet av 2009 passeres en skikkelig milepæl for Kaptein Sabeltann. Siden oppstarten i 1990 har til sammen 1 million mennesker sett forestillingene.

Nomi og Nala (Foto: NomiOgNalaWeb)

Endelig får orangutangen Matu selskap! I 2009 flytter alenemoren Nomi (23) inn i orangutanganlegget, sammen med sin datter Nala (3). Nomi og Nala kommer fra Köln Zoo i Tyskland. Nomi blir en kjærkommen erstatter for hunn-orangutangen Sol, som i vår ble flyttet fra Dyreparken i Kristiansand til en dyrepark i Østerrike, etter ønske fra det europeiske bevaringsprogrammet for orangutanger.

Beste reklamebilde (Foto: dyreparken2009)

Beste reklamebilde: Dyreparkens reklamekampanjebilder gikk helt til topps i den nasjonale konkurransen til norges reklamefotografer. Juryen til Foreningen Norske Reklamefotografer var ikke i tvil: Dyreparkens reklamekampanje var suverent best, og ble belønnet med gull. Det var fotograf Arild Danielsen og Dyreparkens reklamebyrå Recommended som stod bak kampanjen.

KuToppen åpner (Foto: DSCF7324)

KuToppen åpner: Årets nye attraksjon er KuToppen, som blir åpnet i slutten av mai 2009. KuToppen består av et gårdstun med tradisjonelle gårdsdyr. Her er hovedhus, låve, fjøs og seter, samt traktorbanen Traktorslepa. Konseptet skal vise næringskjeden ”fra jord til bord”.