Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2008

Keisertamarinfødsel (IMG_1363)

Keisertamarinfødsel: De blir født med fiks ferdig bart, keisertamarinene. En unge veier forresten ikke mer enn 50 gram.

Første flodsvinfødsel (Foto: flodsvin.04)

Keisertamarinfødsel: De blir født med fiks ferdig bart, keisertamarinene. En unge veier forresten ikke mer enn 50 gram.

Morløse gaupeunger reddet (Uten foto)

En gaupemor som ble påkjørt og drept på E16 ved Sollihøgda utenfor Drammen i september, etterlot seg to unger. Etter to uker alene var de avmagret og på desperat jakt etter mat. Sulten var så stor at ungene ble tvunget til å nærme seg bebyggelse – og folk. De ble oppdaget mens de spiste kattemat utenfor et hus. Viltnemnda mente det var best at de ble avlivet, men da kom Dyreparken til unnsetning. Gaupeungene fikk dermed et nytt, godt hjem i Dyreparken.

Slutt etter 26 år (Uten foto)

Første gang det kom sjøløver til Dyreparken var i 1972. 26 år etter, i 2008, dro de siste sjøløvene fra Dyreparken. De to gjenværende sjøløvene, Mona (19) og Miranda (10), får et nytt hjem i Skottland. Sjøløvebassenget skal vike plass for det nye løveanlegget.

Norges beste fotballtipper (Foto: DSCF8991)

Norges beste fotballtipper: Her sender orangutangen Sol en skikkelig geip til alle fotballeksperter i Norge. For ingen andre er bedre til å tippe utfallet av eliteserien enn nettopp henne! Våren 2008 hanket Dagbladet inn orangutangen Sol for å tippe utfallet av årets tippeliga i fotball – sammen med 11 såkalte eksperter. Etter endt sesong kunne Dagbladet  – forbløffet og kanskje ikke så lite skadefro – konstatere at en orangutang tippet bedre enn samtlige fotballeksperter i kongeriket. Sol endte opp med flest riktige plasseringer (riktignok delt plass med Nordlys). Mens forballekspertene brukte penn og papir og pc for å skrive ned sine spådommer, foregitt tippingen i orangutangburet slik at Sol fikk bananer der lagenes navn stod påskrevet med tusj på bananskallet.

Seks løveunger født (Foto: IMG_4212b)

Seks løveunger født: Til sammen seks løveunger ble født i 2008. De fire største løveungene ble født av mor Sera 31. mai og 1. juni og fikk navnene Nala, Lea, Kiara og Akira. De to siste, Luke og Leia, ble født i juli av mor Kila.

Verdens første internasjonale smokkedag (Uten foto)

Dyreparken erklærer 23. juni for «Verdens internasjonale smokkedag» og starter tradisjonen i 2008. I mange år har barn forært sine siste smokker til Kaptein Sabeltann, og nå har verdens største skattekiste (Se 2005) blitt tatt i bruk til oppbevaringen. Skattekista er flyttet til Kaptein Sabeltanns Verden, der den skal få permanent plass, slik at barn kan levere sine smokker i den enorme kisten, hver dag året rundt.

Båtbasaren (Uten foto)

Den største nyheten i 2008 blir tivoliområdet Båtbasaren. Det gamle Cirkus Lalo-området er borte og erstattet av Båtbasaren, en verden full av karuseller, spill og moro – i et skikkelig maritimt preg.

Går tur med oter i bånd (Foto: anders03ny)

Går tur med oter i bånd: «Anders synes det er helt topp å gå tur», sier dyrepasser Olav Åsland. Hensikten med turene er at Anders skal bli rolig og trygg. Den foreldreløse oteren ble funnet på Fosen i Nord-i Trøndelag i 2007. Mannen som fant den kalte den for Anita, etter kjæresten sin. Han trodde nemlig det var en jente. Det var det ikke…

Julekos i Skomakergata (Foto: portveien03)

Julekos i Skomakergata: Mange barnehager benytter førjulstida til å ta en tur i SKomakergarta. Her blir de møtt av fru Enebær, de får se en episode av «Jul i Skomakergata» i kinosalen, og så er det servering av risgrøt, saft og appelspin med nellikspire.

Jungelland (Uten foto)

En annen nyhet i 2008 er Jungelland. Det gamle lekeområdet Gompeland er totalt oppgradert og har fått både nye lekeapparater og nytt navn.

Stormberget (Uten foto)

Sammen med vår samarbeidspartner Stormberg bygger vi klatrefjellet Stormberget. Dette blir plassert på den gamle lekeplassen ved Nedre Stall, men blir noen år senere flyttet til Vaffelstua.

Ny sekser fra Dagbladet (Uten foto)

Dagbladet tester familieparkene i Norge, og nok en gang belønnes Dyreparken med terningkast seks. Avisen skriver: «Hver eneste sommer reiser familier fra hele Norge til den helårsåpne parken i sør. Det er forståelig, for parken innfrir forventningene fra både små og store».

Mange spesielle dyrefødsler (Uten foto)

Året 2008 kom i stor grad til å bli preget av mange og spesielle dyrefødsler. I mai kom det første ulvekullet på ti år, tre jervunger ble født samme måned og for aller første gang ble det flodsvinfødsel og keisertamarinfødsel i Dyreparken.

Hærverk mot danskebåten (Foto: DSCF2097)

Den gamle ferjen Christian den lille som forbinder to områder av bilbanen ble i 2008 erstattet av Color Lines nye ferje Superspeed – i miniatyr. En dag var hele havet rødt – etter at pøbler hadde vært på ferde…

Sukkertøyfabrikk (Foto: IMG_0941)

Fabrikk for sukker: Noe av det mest eiendommelige som Dyreparken har gjort var å kjøpe en sukkertøymaskin. Fra en nedlagt virksomhet i Buskerud ble maskinen fraktet til Dyreparken, der den ble plassert i Rådhuset i Skomakergata. Den var ikke lenge i drift.