Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2006

Olav og Odin (Foto: DSCF3373)

Bestevennene Olav og Odin: Dyrepasser Olav Åsland har et helt spesielt forhold til elgen Odin. Hver dag går de en liten tur sammen og storkoser seg i hverandres selskap. For ett år gamle Odin er det verdifullt å ha en menneskevenn, når han ikke har noen elgevenner.

Tegneserie om Kaptein Sabeltann

Et helt nytt tegneseriemagasin om Kaptein Sabeltann ser dagen lys dette året. Det første nummeret av bladet kommer ut i slutten av juli 2006. Bladet, som skal komme ut hver måned inneholder historier, oppgaver, puslesider, lesersider og plakater.

Ny dagsrekord (Uten foto)

Onsdag 12. juli 2006 blir det satt ny besøksrekord i Dyreparken med 16.322 gjester. Alle tilgjengelige parkeringsplasser blir fylt opp, noe som aldri tidligere har skjedd. Dyreparken får i all hast en straksavtale  med Sørlandets Travpark om å få lov til å parkere biler inne på selve travbanen, slik at ingen må dra hjem igjen…

Sjiraff med gipset ben (Foto: georg.o)

Sjiraff med gipset ben: Under veiledning av en kirurg og med ni ruller gipsmateriale ble sjiraffen Georgs høyre forbein gipset under full narkose i september 2006. Sjiraffen Georg hadde forstuet foten sin og av frykt for permanent skade måtte benet gipses.

Terningkast 6 fra VG (Uten foto)

Norges største avis, VG, tester alle landets familieparker i juni og er ikke i tvil: Dyreparken er best og får terningkast 6. VG brukte et testpanel bestående av en treåring, en seksåring og en niåring. I begrunnelsen heter det blant annet: «Ting å gjøre: Nærmest ubegrenset. Det er så mye at du trenger flere dager for å få med deg alt.»

Ny make til Pandora (Uten foto)

Dyreparkens nye panda heter Mateo. 17. august 2006 blir den lille sjarmøren sluppet inn i innhegningen for første gang. Mateo er fem år gammel og kommer fra en dyrepark i Madrid i Spania. Dermed har Pandora fått et etterlengtet selskap i pandainnhegningen.

Julius blir pappa igjen (Foto: nico91984_utsnittNY)

Julius (26) er blitt tobarnsfar! I november 2006 ble han far til en sønn, født av Dixi. Fra før har Julius sønnen Julius Junior (3 år). Den nyfødte fikk navnet Linus, etter en navnekonkurranse. 5700 navneforslag kom inn!

Sjalusidrama i sjøløvebassenget (Uten foto)

To sjøløvemødre kjemper om å få mate lille Edwin. Og begge vinner. Lille Edwin ble født i juli 2006, og havnet øyeblikkelig rett opp i et sjalusidrama. De to sjøløvehunnene Mona og Miranda ventet på forsommeren hvert sitt barn, omtrent samtidig. Mona fødte først, men ungen hennes døde etter en uke. To dager før ungen døde, fødte Miranda. Mona mistet altså sin nyfødte, mens «venninnen» Miranda fikk beholde sin baby. Edwin. Det var tungt for Mona å se på, og etter at lille Edwin ble sluppet ut i sjøløvebassenget, har begge mødrene kjempet om den lilles gunst. Faktisk drikker Edwin melk av begge to!

Latterfugler (Foto: IMG_0897)

Latterfugler (også kalt latterkokaburra) har som navnet tilsier en helt særegen kallelyd. Den høres helt lik ut som en god og trillende menneskelatter. Mens andre fugler skriker eller synger, ler latterfuglene når de skal markere territoriet sitt. I september 2006 får Dyreparken for første gang to eksemplarer av arten, en hann og en hunn. Latterkokaburraen er opprinnelig fra Australia.

Jungelstien (Uten foto)

En 300 meter lang aktivitetsløype i skogen kalles Jungelstien, og er en av Dyreparkens nyheter dette året. Jungelstien er bygget av eikestrangler, nett, tau, kjetting og diverse andre materialer. Største høyde over bakkenivå er 6 meter.

Sjimpanser og eldre damer (Uten foto)

Forskere har funnet ut at sjimpansehannene helst foretrekker eldre damer. Det er forskere ved Harvard og Boston University som konkluderer med at sjimpansehanner slett ikke foretrekker de unge og vakre, men de eldre og kloke. Studiene er gjort på Kanyawara-sjimpansen i nasjonalparken Kibale i Uganda.

Nordens flotteste gevir (Foto: G.066)

Elgen Harald, som er 10 år, har smykket seg med det som kanskje er Nordens flotteste gevir. Høsten 2006 var det hele 32 takker på geviret. Geviret, som på bildet blir vist fram av leder for dyreavdelingen, Rolf-Arne Ølberg, ble målt av eksperter, og de kunne konkludere med at det ikke er påvist større gevir i Norge.

Resten av aksjene (Uten foto)

I september kjøper Braganza opp de siste aksjene og eier nå 100 prosent av Kristiansand Dyrepark.

Jubileum (Foto: 2006 egen Boards 2 stk-1)

Dyreparken feirer sitt 40-årsjubileum og jubileet preger hele sommersesongen.

Edvards Hus (Uten foto)

Edvard Hus åpner på Dyreparkens 40-års jubileumsdag, et mini-museum og presentasjon av tidligere direktør Edvard Moseids livsverk. Per Fronts portrett av den tidligere direktøren pryder den ene veggen av utstillingslokalet.