Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

2005

Sjørøverteater åpnes (Uten foto)

Et nytt sjørøvertater lanseres i Kaptein Sabeltanns Verden, et innendørs amfiteater med plass til 150 personer.

Nytt terningkast 6 (Uten foto)

TV2 lot en rekke barmefamilier teste ulike familieparker. Hunderfossen, Tusenfryd, Sommarland i Bø og Kongeparken fikk terningkast fem. Dyreparken fikk terningkast seks. De voksne i testpanelet ga riktignok bare en femmer, men barna var i flertall, derfor ble totalsummen seks.

Herli Land (Foto: DSCF4072)

Premiere på Herli Land: Et nytt lokalprodusert teaterstykke, Kristian And fra Herli Land, urfremføres i Kjuttaviga under Dyreparkfestivalen. Morsomme karakterer og fengende sanger, bl.a. ”Bombehopp”-sangen, gjør stykket så populært at det utvides og blir en del av Dyreparkens underholdningstilbud ni år fremover, til og med 2014.

Verdens største skattekiste (Foto: DSCF4262)

Verdens største skattekiste avdukes på Fevik. Denne blir senere flyttet til Kaptein Sabeltanns Verden, hvor den fungerer som oppsamlingskiste for smokker. Skattekisten blir registrert som offisiell verdensrekortd i Guinness rekordbok.

Gjest nummer 600.000 (Foto: DSCF8786)

Besøkende nummer 600.000: For aller første gang passerte besøkstallet 600.000 i Dyrepatrken. Gjest nummer 600.000 ble selvsagt behørig markert.

Ny tribune (Foto: D tribuneskisse.orig)

Det bygges permanent tribune i Kjuttaviga, og kapasiteten utvides til 2500 plasser.

Steinbukker (Foto: F steinbukk 2.orig)

Nytt anlegg for steinbukk bygges.

Surikater (Foto: C surikat 2.orig)

Visste du at i en surikatflokk er det alltid èn som holder vakt? Dette året kunne surikatene til alt overmål se seg om i et helt nytt anlegg.

Sorte Dames tenner (Foto: DSCF3090)

Den Sorte Dames tenner må også pusses.

Sterk mann (Foto: DSCF5295)

Sterk mann: En strongman-konkurranse skal arrangeres i Dyreparken i 2005. Da er det fint å ha en sjørøverskute å trene seg på.

Til aldershjem i Finland (Uten foto)

Pandaen Adrian blir sendt til Finland for å tilbringe sin pensjonisttilværelse. Adrian er 12 år gammel, og har hatt et særdeles produktivt liv i Dyreparken. Han har fått til sammen 11 barn med et ukjent antall koner.

Julius blir sjef (Uten foto)

Da sjefen i sjimpanseflokken, Champis, dør i desember 2005, er tiden inne for å integrere Julius i flokken igjen. Forsøket lykkes, og Julius ble akseptert som ny leder av flokken. For første gang på ni år kunne Julius flytte ut av sitt eget hjem, Juliusgrotten, og inn til de andre sjimpansene.