Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1997

Tåkeskogen (Uten foto)

Den mystiske og spennende Tåkeskogen åpnes i tilknytning til Apejungelen, for å gi de eksotiske dyrene best mulige forhold. Kunstig lyn, torden, tropiske regnbyger og drivende tåke skal gi de besøkende helt spesielle opplevelser.

31-årsjubileum (Foto: D.490.elin.13)

Utenforjubileum: Hvorfor ikke benytte enhver anledning til å feire? I dette tilfellet 31-årsjubileum.

Tapirshabono (Uten foto)

En søramerikansk avdeling åpner også dette året, under navnet Tapirshabono. Dette blir hjemmet til tapir, dovendyr og flamingo.

Nytt anlegg for elg (Uten foto)

Et nytt anlegg for elg åpnes. Tre helnorske elger tar bolig i det nye området, alle tre kommer fra Orkdal dyrepark.

Kardemomme by i Danmark (Uten foto)

Markedsføring av Kardemomme by i Danmark starter opp. H.K.H. Prinsesse Alexandra av Danmark lar seg utnevne som æresborger av Kardemomme by under reiselivsmessen i København. Året etter har kunnskapen om Kardemomme by økt fra 5 til 37 prosent hos danskene.

Krokodillen Adolf (Uten foto)

I P-huset på Sørlandssenteret står det en stor trekasse en dag i 1997. På en lapp står det skrevet: «NB: Farlig dyr. Må kun åpnes av folk fra Dyreparken». Det viste seg at kassen inneholdt en krokodille som het «Adolf» og en skilpadde ved navn «Eva Braun». Kassen var plassert av en eksentrisk kunstner, som ville kvitte seg med kjæledyreene sine «på en kunstnerisk måte»…

Julius får sertifikat (Foto: D.573.juliussertifikat)

18 år og myndig: Julius får sertifikat til sin 18-årsdag, høytidelig utstedt av Statens Vegvesen. Men det tar ikke lang tid før «lappen» blir inndratt.

Tre pandaer på en gang (Uten foto)

En sensasjonell trillingfødsel skjer hos pandaene. De stolte foreldrene er Pandora og Adrian. I 1995 fikk de sitt første barn, i fjor fikk de tvillinger og dette året ble de belønnet med trillinger. Den ene dør dessverre rett etter fødselen, men de to andre lever opp.