Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1992

Sjørøverborg (Uten foto)

Kaptein Sabeltann etableres som fast kveldsforestilling og nå kommer det første store bygget i det som senere skal bli Kaptein Sabeltanns Verden. Bygget er en gedigen sjørøverborg ved bredden av Grashavet.

Ulveskogen (Foto: D.547.perm.E)

”Ulveskogen” er navnet på første byggetrinn av Nordisk Villmark, som står ferdig i 1992. Her får Parken og Edvard Moseid realisert sitt mangeårige ideal om at ”menneskene innhegnes og dyrene går fri”, takket være et sinnrikt brosystem med gangstier høyt over bakken. Anlegget er Dyreparkens største enkeltområde, hele 40 dekar stort.

Kjell Pell Pottitskrell (Uten foto)

”Kjell Pell Pottitskrell” er navnet på et musikkspill som Terje Formoe setter opp i Kjuttaviga dette året.

Sala Palmer – veterinær? (Uten foto)

Et ulvepar fraktes fra Sverige til Norge i en varebil. På Svinesund må tollpapirer ordnes, og Dyreparkens veterinær Gunn H. Robstad benytter anledningen til å åpne bakdøren slik at ulvene får frisk luft. En norsk trailersjåfør spaserer forbi, kikker inn i bilen og spør: ”Hva slags hunder er det?”. ”Det er ulver” svarer veterinæren. ”Ja, særlig”, snøfterer trailersjåføren, og fortsetter: ”Og du er vel Sala Palmer!”

69 kilometer hjem (Uten foto)

En spørresundersøkelse blant gjestene i Dyreparken i 1992 gir følgende konklusjon: En gjennomsnittsfamilie består av foreldre med 2,2 barn, som har kjørt 69 kilometer for å komme til Dyreparken.

Stjeler Spellemannsprisen (Uten foto)

I beste sendetid på NRK TV dukker Kaptein Sabeltann opp sammen med Pelle og Pysa, og stjeler trofeene fra programleder Knut Borge. Det planlagte stuntet er muligens det første nasjonale kjendis-gjennombruddet for Kaptein Sabeltann.

Årets billettpris 1992

Kr. 130