Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1991

Kroner og øre (Uten foto)

Etter 27 års drift er Dyreparken endelig gjeldfri – for aller første gang! Omsetningen i Kardemomme by-året øker med 68 prosent i forhold til året før, og overskuddet blir svimlende 7,7 millioner kroner. For aller første gang kan de fire aksjonærene som har vært med helt fra stiftelsen av selskapet i 1964 ta ut utbytte.

Første kveldsforestilling (Uten foto)

Etter sesong to med Kaptein Sabeltann-forestilling på dagtid gjøres et sprøtt forsøk på sommerens siste forestillingsdag med å sette opp forestillingen etter mørkets frembrudd. Terje Formoe fryktet at det ikke ville komme noen for å se på,  men det motsatte skjedde: Tilstrømningen ble enorm, det kommer 1400 mennesker – og siden den dagen har Kaptein Sabeltann vært nattforestilling i Kjuttaviga.

Truet av brann (Uten foto)

En stor skogbrann kommer faretruende nær Dyreparken fra øst, men brannmannskapene får heldigvis brannen under kontroll før den når fram til Parken.

Kardemomme by åpner (Foto: C.013.kby)

Kardemomme by åpner: Byen er bygget nøyaktig etter Thorbjørn Egners fantastiske bok ”Folk og røvere i Kardemomme by”. Men Egner selv fikk dessverre ikke oppleve byen ferdig, han døde julaften 1990, et halvt år før åpningen. Men han hadde fulgt prosessen nøye fram til han døde, og hadde fornøyd konstatert at Kardemomme by i Dyreparken ble nøyaktig slik han hadde forestilt seg den, «Litt Mandal, litt Danmark, litt Sicilia og litt Marokko».

Fødselstragedie for Julius (Uten foto)

Sommeren 1991 skal Julius bli far for første gang. Hans kjæreste Josefine er gravid. Men en tragedie inntreffer. Når sjimpanser skal føde, klatrer de ofte opp i et tre. Det gjør Josefine, men hun er uheldig da hun føder, hun forsøker å få tak i ungen som kommer ut, men klarer det ikke og den faller i vannet.

500.000 besøkende (Uten foto)

Publikumstilstrømningen blir nesten doblet for Dyreparken, og passerer 500.000 dette året. Kardemomme by er hovedårsaken, og karakteriseres som den største enkeltsuksess i Parkens historie.

Sjøløve på rømmen (Uten foto)

Sjøløven Roxanne klarer å komme seg ut fra sjøløvebassenget, loffer gjennom skogen mot Høvåg, og finner havet! Først etter to måneder blir hun oppdaget, solbadende på et skjær på Bragdøya vest for byen. Hun blir fôret med sild med valium i, men sovner ikke og unnslipper på nytt.

Kongefamilien på besøk (Foto: D.422.mosvold.56)

Kongefamilien på besøk: Som et ledd i den offisielle signingsferden besøkte HKH Kong Harald og dronning Sonja Kardemomme by, sammen med sine barn. Her blir den unge Haakon Magnus og Märtha Louise tatt imot av Edvard Moseid.

Vår dyreverden (Foto: 5517)

Terje Formoe setter opp sitt nye musikkspill «Vår dyreverden».