Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1989

Grunnsteinnedleggelse (Foto: C 317 mosvold 34_ny)

Grunnsteinsnedleggelse i Kardemomme by: Både HKH Kronpris Harald og eventyrkonge Thorbjørn Egner var til stede under grunnsteinsnedleggelsen for Kardemomme by. Politimester Bastian var her også, i Per Asplins skikkelse.

Besøk av Brumm (Foto: 5568)

Besøk av Ole Brumm og Tigergutt og Tussi: Disney-fokuset fortsetter, og denne sommeren kommer Ole Brumm, Tigergutt og Tussi for første gang til Dyreparken under årets Disney-uke i Dyreparken.

Jomfruer meldte flytting (Uten foto)

To hunnsjimpanser hadde levd et jomfruelig liv i en dyrepark i Tyskland i mange år. Men de fikk ikke barn uansett hvor mange beilere de hadde eller hvor mye dyreparken la ting til rette for dem. Eneste utvei ble flytting. Til Dyreparken i Kristiansand. Her var trivselen tydeligvis mye bedre , driftene ble satt i sving omtrent umiddelbart og graviditeten lot ikke vente lenge på seg.

Sabeltann-tegning (Foto: D.543.perm.B)

En sjørøver tar form: Høsten 1989 sitter Terje Formoe og skriver på det som senere skal bli teaterstykket Kaptein Sabeltann og Skatten i Kjuttaviga. Han vet enda ikke om det kan realiseres, men skaper figurene i hodet og på papiret. Dette er den aller første tegningen hans.

Direktørens fremtidsplaner (Uten foto)

I 1989 feirer Dyreparken sitt 25.årsjubileum (med utgangspunkt i stiftelsen i 1964). I den anledning offentliggjør direktør Edvard Moseid sine fremtidsvyer: Han ønsker seg rovdyrreservat (realisert i 1992), sommerfuglhus (enda ikke realisert), forskningssenter (utredet, men enda ikke realisert), leirskole (ikke realisert), afrikansk landsby (realisert), tivoli (realisert) og direkte toglinje til sjøen (ikke realisert).

Enda flere kjendiser (Uten foto)

På slutten av 1980-tallet var det ikke ende på alle norske hotte artister som stod i kø for å opptre i Dyreparken. Sommeren 1989 opptrådte både Maj Britt Andersen, Jørn Hoel og Jahn Teigen i Kjuttaviga.

Sjiraffen Matta (Foto: C.425.sorlandet.78)

Sjiraffen Matta: For første gang fødes en sjiraff på norsk jord. 21. januar 1989 blir sjiraffparet Milli og Mårthen foreldre til lille Matta, oppkalt etter en av Norges mest populære fotballspillere, Svein Mathisen.

25-årsjubileum (Foto: C.577.perm.B)

25-årsjubileum: I 1989 feirer Dyreparken 25-årsjubileum, regnet ut fra stiftelsen i 1964.

Teigen og Løvland (Foto: 5505)

Jahn Teigen og Rolf Løvland sommerlig antrukket i Dyreparkens badeland, Sommerøya. (Ukjent år).