Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1988

Kvekkekonkurranse (Uten foto)

Under årets Disney-uke arrangeres en selsom konkurranse på scenen i Kjuttaviga – nemlig en kvekkekonkurranse.

Visentens lykke (Uten foto)

En av årets dyrenyheter i Dyreparken er visent. Dette store, og ganske farlige dyret, var på det nærmeste utryddet i Europa. Men takket være avl i dyreparker er denne arten nå reddet fra utryddelse.

Postkort fra Dyreparken (D.448.haanes.08) (Uten tekst).

Frittgående aper (Uten foto)

Som andre park i Europa åpner Dyreparken et utendørs apeanlegg der besøkende kan få nærkontakt med småaper. På et fem dekar stort område skal ringhalelemurer, svartbrokete makier og ekornaper være sammen med publikum.

Kardemommehus til salgs (Uten foto)

For å få råd til å bygge Kardemomme by, fris det til næringslivet. Bedrifter får anledning til å sponse et hus for mellom 50.000 og 100.000 kroner.

Julius og pop-stjerner (Uten foto)

Julius-prisen blir innstiftet i 1988. Dette er en pop-pris som Dyreparken står bak sammen med foreningen for norske populærkomponister, NOPA, og som skulle utdeles årlig. I 1988 gikk prisen til Jørn Hoel, året etter var det Lillebjørn Nilsen som kunne motta prisen, og senere prisvinnere har vært bl.a. Bjørn Eidsvåg, Mai-Britt Andersen og Rolf Løvland. Prisen er ikke blitt utdelt etter 1998.

Grevlingens innbruddsraid (Uten foto)

En mørk høstnatt i 1988 kommer en utenforstående grevling seg inn i Dyreparken. Den er sulten, og midt på natten kan den fråtse i godbiter blant alle dyrene som er utendørs. Ulykksaligvis velger den det sjeldneste av alle dyr, Pandora, en rødpanda som det bare har vært 167 eksemplarer igjen av i alle verdens dyreparken.

Norges største bølgebasseng (Foto: C.497.tf.arkiv.07)

 

Husk badebukse: Dyreparkens første badeanlegg, Sommerøya, ble åpnet i 1988. Anlegget ble ikke akkurat slik som det var planlagt på en av de første tegningene (over). Det kom ingen karusell, men til gjengjeld et bølgebasseng som etter sigende var Norges største.