Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

1987

Julius rømmer igjen (Uten foto)

Han har gjort det flere ganger tidligere, men nå skjer det igjen. I juni klarer Julius å svinge seg ut fra innhegningen via elektriske kabler. Han tar seg inn i kafeteriaen, finner ingen bananer der og tar en tur inn på toalettet for å sjekke forholdene der. Her lykkes det en dyrepasser å få overlistet ham.

Strutseeksporten blomstrer (Uten foto)

Strutseeksporten blomstrer. Antallet eksporterte struser fra Dyreparken er nå kommet opp i 15.

Bryggerigamper fra bryggeriet (Foto: B.001.jakob.42)

Bryggerigamper fra bryggeriet: Blant årets dyrenyheter er to bryggerihester, gitt som gave av Christiansands Bryggeri. Bryggeriet har kjøpt inn de to hestene, og donerer dem til Dyreparken.

I bursdag hos Egners hund (Uten foto)

Thorbjørn Egner inviterer ikke hvem som helst til fødselsdagsselskapene for hunden sin, Hannibal, som har bursdag 1. april. Men i 1987 inviterer han Edvard Moseid hjem til sin bolig Ekely, for å feire hunden. Her bygges tillit – og dette møtet er blant de aller viktigste i de beslutningene som senere skal tas om å bygge Kardemomme by i Dyreparken.

Disney på besøk (Foto: 5575)

Underholdningen i Dyreparken tar en ny retning da underholdningssjef Terje Formoe inviterer en rekke Disney-figurer til Dyreparken. Disney-konsernet låner ut Donald, Mikke Mus, Langbein og Snehvit, de ”lander” på Kjevik og møtes av pressen, og lager show i Kjuttaviga en hel uke i strekk.

Julius-sangen får sølvplate (C.606.formoe.11)

Julius-sangen oppnår sølvplate for 50.000 solgte eksemplarer.