Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1987

Julius rømmer igjen (Uten foto)

Han har gjort det flere ganger tidligere, men nå skjer det igjen. I juni klarer Julius å svinge seg ut fra innhegningen via elektriske kabler. Han tar seg inn i kafeteriaen, finner ingen bananer der og tar en tur inn på toalettet for å sjekke forholdene der. Her lykkes det en dyrepasser å få overlistet ham.

Strutseeksporten blomstrer (Uten foto)

Strutseeksporten blomstrer. Antallet eksporterte struser fra Dyreparken er nå kommet opp i 15.

Bryggerigamper fra bryggeriet (Foto: B.001.jakob.42)

Bryggerigamper fra bryggeriet: Blant årets dyrenyheter er to bryggerihester, gitt som gave av Christiansands Bryggeri. Bryggeriet har kjøpt inn de to hestene, og donerer dem til Dyreparken.

I bursdag hos Egners hund (Uten foto)

Thorbjørn Egner inviterer ikke hvem som helst til fødselsdagsselskapene for hunden sin, Hannibal, som har bursdag 1. april. Men i 1987 inviterer han Edvard Moseid hjem til sin bolig Ekely, for å feire hunden. Her bygges tillit – og dette møtet er blant de aller viktigste i de beslutningene som senere skal tas om å bygge Kardemomme by i Dyreparken.

Disney på besøk (Foto: 5575)

Underholdningen i Dyreparken tar en ny retning da underholdningssjef Terje Formoe inviterer en rekke Disney-figurer til Dyreparken. Disney-konsernet låner ut Donald, Mikke Mus, Langbein og Snehvit, de ”lander” på Kjevik og møtes av pressen, og lager show i Kjuttaviga en hel uke i strekk.

Julius-sangen får sølvplate (C.606.formoe.11)

Julius-sangen oppnår sølvplate for 50.000 solgte eksemplarer.