Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1980

Ikke solarium (Uten foto)

I god 1980-tallsånd planlegger Dyreparken solarium, samt svømmehall og hotell. Det tar 20 år før hotellet kommer og 30 år før badelandet åpner. Men solarium? Nei. Ikke enda.

Julius flytter inn hos mennesker (Foto: img712)

Julius flytter inn hos mennesker: Etter å ha blitt avvist av moren Sanne, må Julius tas ut og oppfostres hjemme hos familiene til hhv. Edvard Moseid og William Glad. Julius blir snart landskjent og det blir snart laget både TV-programmer, bok og sang om ham. Her er han på båttur med familien Glad, utenfor deres hytte ved Mandal.

Jakkemerke (Foto: B.175.elin.14) (Uten tekst)

Kafegøyen åpner igjen (Uten tekst)

Den kjente og kjære kafeteriaen Kafegøyen som brant ned i 1979, bygges opp igjen og åpner i mai, nøyaktig 10 måneder etter brannen.

Julius på kontoret (Foto: FV 151)

Julius på kontoret: Julius var ofte med Edvard Moseid på jobb.

Elg i campingvogn (Uten foto)

En forkommen elgkalv som ble funnet i Mandal, ble tatt hånd om av tre gutter. Elgen, som fikk navnet Rasmus, ble først innkvartert i en campingvogn på Tregde. Viltnemnda ville egentlig avlive den, men så kom Edvard Moseid og tilbød plass i Dyreparken. Da elgkalven var innkvartert i Dyreparken fant man ut at Rasmus var en jente.

Villsvin (Uten foto)

For første gang får Dyreparken villsvin på programmet. Tre villsvin hentes hos en villsvinoppdretter på Ekeberg i Oslo, en hann og to hunner. Hannen får selvsagt navnet Majestetix.

Spiser seks menneskehender (Uten foto)

Rutinene for mating av sjimpansene legges om. Edvard Moseid forteller til lokalavisen: «De har spist seks menneskehender i ren hengivenhet. Når dyrepasserne serverer frokost, blir sjimpansene så glade at det som trolig var ment som et hengivent kyss, blir dype bitt i dyrepasserhender. Og derfor har vi nå bestemt at frokosten skal ros ut til øya før sjimpansene slippes ut om morgenen.»