Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1979

Inngangsparti (Foto: 1979billett5)

16 kroner, takk! Jan Helge Viste var 17 år og hadde sommerjobb i billettluken til Dyreparken sommeren 1979.

Brann på Kafegøyen (Foto: Y.kafebrann.a)

25. juni 1979 brenner spisestedet Kafegøyen Kro ned til grunnen. To dager tidligere hadde man feiret kafeens 10-årsjubileum med bløtkake.

Kart (Foto: B.171.elin.02) (Uten tekst)

Flodes fetter og kusine (Uten foto)

De mest populære TV-heltene på slutten av 1970-årene er Trond-Viggo Torgersen og det abnorme flodhest-mykdyret Flode. Da Dyreparken for første gang ansakaffer to dvergflodhester, i 1979, er det selvsagt ingen tvil om hvem som skal være fadder. Trond-Viggo stiller opp for å servere kake til dvergflodhestene, men blir bitt i hånda…

Elefanter kan ikke gjemmes (Uten foto)

I oktober 1979 får Dyreparken tillatelse fra Landbruksdepartementet til å oppstalle en av elefantene fra Cirkus Arnardo. Men i samme brev blir det gjort uttrykkelig klart at «…det vil ikke komme på tale å gi fremvisningstillatelse for elefant i norkse dyreparker». Så hvor skal man gjøre av en elefant hvis ikke den skal være synlig? Det ble ingenting av oppstallingen.

Minitog (Foto: C.570.planer.04 (uten tekst)

Julius blir født (Uten foto)

Sjimpansen Julius blir født 2. juledag 1979. Dyrepasseren som først oppdager Julius tror det er en jente og gir den lille navnet Juliane, siden det er 2. juledag. Senere oppdages «feilen» og Juliane blir omdøpt til Julius.