Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1978

Branntragedien (uten foto)

Det nye tropariet brenner ned. Tragedien er et faktum og mange ueratattelige dyr omkommer. 500 padder og øgler, 14 slanger, åtte papegøyer og en sjimpanse dør i brannen.

Sjøløven Bjartmar (Uten foto)

Sjøløven Bjartmar, som er oppkalt etter Bjartmar Gjerde, på grunn av sin fine piggsveis, ankommer sjøløvebassenget og får ikke mindre enn fire hunner til disposisjon i sitt harem.

Camels in Norway (Foto: A 038 utsnitt 3)

Kamelrømming gikk verden rundt: Kamelene som vandret over gjerdene på skaren og fortsatte ferden langs E18 nådde utenlandske medier, som her i magasinet Sphere Drake News, april 1978.

Elg løs i Stockholm (Uten foto)

To av Dyreparkens dyrepassere henter to elgkalver fra Skansen Djurpark i Stockholm i 1978. På vei gjennom byen, på vei mot E6 ser den ene dyrepasseren i speilet at den ene elgen klarer å knuse plexiglassvinduet i dobbelthengeren – og hopper ut midt i veien. Elgkalven lunter gjennom trafikken og inn til en park ved siden av veien, helt uskadd. Hjelp fra Skansen blir tilkalt, elgen ringet inn og bedøvet – og historien ender godt.

Det er ikke størrelsen det kommer an på (Uten foto)

Direktør Edvard Moseid mottar i 1978 «Grosserer Julius Gundersens legat» for «Kjærlighet, skjønnsomhet og omhyggelig behandling av husdyr». Legatet er på 369 kroner.

Åtte kameler til New York (Foto: rogalandsavis1978maiA)

Åtte kameler til New York: Kameleksporten fortsetter med full styrke. I mai sendes åtte kameler med amerikabåten «Topdalsfjord» fra Dyreparken til New York, eskortert av dyrepasser Jan Erik Jansen. (Rogalands Avis, 29. mai 1978).