Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1976

Sjimpanser for første gang (Uten foto)

For første gang får Dyreparken sjimpanser. Sanne, Gandhi og Polle heter de tre første sjimpansene som får bo på Apeøya.

Stjelende strutser (Uten foto)

Strutsene får ikke lenger gå fritt. Etter å ha rappet is fra eldre mennesker og ørerunger fra unge damer, blir strutsene inngjerdet.

Det beste hjemmet (Uten foto)

Dyrebeskyttelsen i Skien kjøper fire arapapegøyer for 8000 kroner og gir dem gratis til Dyreparken. Begrunnelsen er krystallklar: Dyrebeskyttelsen mener at papegøyene får det langt bedre her enn i private hjem.

Lang vei til hodet (Uten foto)

En liten pike på fire år blir veldig betatt av svanene i Dyreparken da hun er på besøk en dag i 1976. Da hun kommer på besøk til bestemor og bestefar roper hun henrykt: «Jeg har sett sånne fine fugler som har lang vei til hodet».

Kastet stein på jervene (Uten foto)

Fra Stavanger Aftenblad, 1976: «Under et besøk i Dyreparken i sommer ble vi vitne til at en mor, som stod midt i en flokk barn – blant annet sine egne – kastet stein på jervene for å få dem til å bevege seg. «Jeg ville da se dem når jeg først var kommet hit», svarte hun da en annen besøkende spurte om årsaken»…

TV-vertinne løftet etter fletta (Uten foto)

Den alltid smilende Ragnhild Fjørtoft, best kjent som hallodame på TV, jobbet i 1976 i NRK Skolefjernsyn. Under opptak til et innslag om kameler i Dyreparken, tok plutselig en av kamelene tak i fletta hennes og løftet hele dama opp fra bakken. Heldigvis slapp hun med forskrekkelsen.

Årets billettpris 1976

12 kroner