Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

1971

Lykketallet 13 (Uten foto)

Et kamelføll blir født 13. januar, et nytt føll fødes 13. februar og enda ett kommer 13. juli. Det er føll nummer 13 som er født i Dyreparken. Kamelene går forøvrig drektig i 13 måneder…

Stor tusenlapp (Foto: A.106.jakob.11)

Tusenlapp: Edvard Moseid viser fram en voksen tusenlapp.

Billettpriser 1971 (Foto: A.153.hansolav.05) (Uten tekst)

Hestebein i gips (Uten foto)

Beinbrudd på hest fører vanligvis til avlivelse. Men da et føll av nordlandshestrasen brakk beinet i 1971 ble føllet sendt som ekspressgods til Veterinærhøgskolen. Her ble beinet gipset, og føllet ble senere like sprekt som de andre føllene i Dyreparken.

300 parkeringsplasser (Uten foto)

«Selv om parken er godt besøkt, skulle det ikke være noen overhengende fare for ikke å få parkert bilen, all den tid parkeringsplassen rommer 300 biler», konkluderer avisen Lindesnes med i 1971.

Kamelen Yassir Arafat (Uten foto)

Dyreparken er selvsagt upolitisk. Men av og til kan fristelsen bli litt for stor til å trekke inn politiske karakteristikker. Som i 1971, når tre ansatte forsøker å ri hver sin kamel inn i stallen. To av kamelene går berserk og kaster av hver sin mann. Den ene brekker armen, den andre blir sykmeldt i to uker. Fra den dagen går den ene kamelen under navnet Yassir Arafat.

Innbrudd og kvelerslange (Foto: H_kvelerslange_utsnitt)

Securitas-slange: Innbruddsbølgen fortsatte også i 1971 – men nå var et enda bedre «alarmsystem» på plass. Innbruddstyvene som brøt seg inn på kontoret i Dyreparken en natt til mandag i juli 1971 fikk i alle fall et stort sjokk. De var godt i gang med å samle tyvegods da de plutselig ble oppmerksom på en to meter lang boa-slange som overnattet i en krok på gulvet. De slapp det de hadde i hendene. På bildet i Fædrelandsvennen holder ansatt Anne Kathrine Elliela opp vaktslangen.

Putetrekk (Foto: A.093.pute.01)

Fint putetrekk: Med kartet på puta kan man drømme seg bort i Dyreparken.

Marekatter (Uten foto)

En av årets dyrenyheter i 1971 er marekatter, opprinnelig fra Sentral-Afrika. Marekattene som kommer til Dyreparken er kommet via København, og skal gå i fuglegården.