Kortreist mat
En økende andel av maten som serveres i Dyreparken er kortreist, det vil si råvarer som kjøpes fra lokale produsenter. Dyreparken har som mål å kjøpe 50 prosent av råvarene lokalt.

Små og mellomstore leverandører fra nærområdet på Sørlandet sikrer forutsigbare leveranser. På alle de største spisestedene i Dyreparken serverer vi mat fra lokale produsenter:
LOKALE LEVERANDØRER FRA AGDER:
- Food Asylum i Kristiansand leverer dagsfersk sushi seks dager i uken, hele juli. (Serveres på Woken).
- Hennig-Olsen Is i Kristiansand leverer is til hele Dyreparken.
- Kjøkkenskapet i Kristiansand leverer alt av brød til Kjuttas Brød og Salat. De leverer også økologiske pepperkaker og belgiske vafler, samt alt av brød og frokostvarer til sjørøverfrokostene.
- Dampbageriet i Kristiansand leverer glutenfrie varer til pizzarestaurantene i Dyreparken.
- Hovden Fjellgard leverer viltburger.
- Hodne Gård på Evje leverer økologisk smør.
- Britt Mjåland i Marnardal leverer økologiske jordbær.
- Jens Eide i Lillesand, leverer økologisk spekeskinke, samt alt av tacokjøttdeig og kjøtt og pølseprodukter til Setra og Sjørøvergrillen.
- Bryggeriene Nøgne Ø i Grimstad og Christiansands Bryggeri leverer alt av ølprodukter til hotellene våre.
I tillegg lager vi vår egen økologiske vaffelrøre.
Dyreparken er medlem av næringsklyngen USUS og Agder Matforum.
På alle de største spisestedene i Dyreparken serverer vi mat fra lokale produsenter:

Ekorn-Jensens kafe
Ekorn-Jensens kafe er en økologisk kafè med gull-sertifisering fra Debio. Her bruker vi lokale og rene råvarer. Vi lager selv økologiske vafler. Hele Sørlandets slakter Jens Eide i Lillesand leverer spekeskinke. Nykjernet smør kommer fra Hodne Gård på Evje og Britt Mjåland i Marnardal dyrker økologiske jordbær til vårt hjemmelagde rørte jordbær syltetøy. Kjøkkenskapet baker økologisk langtidshevet og steinovnsbakt brød, skillingsboller og pepperkaker. Pepperkakene er selvfølgelig dobbelpepret av bakergutten i Hakkebakkeskogen.

Kjuttaviga Vertshus
På Kjuttaviga Vertshus serveres et fargerikt meksikansk familiefat. Velg mellom kjøtt, kylling eller vegetar, her bugner det av taco-tilbehør, hjemmelagd pico de gallo, guacamole og friske urter.

Setra (lokalmat)
Setra på KuToppen serverer blant annet hjemmelaget lapskaus, laget av Dyreparkens egne kokker.

Sjørøvergrillen
Kapteinens grilltallerken – ulike kjøttvarer fra vår lokal slakter Jens Eide, serveres med grønt tilbehør og BBQ-saus. Passer godt til barna også. Brownies til dessert.