Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpner igjen 1. april

Handlekurv

Alt om sommeren 2022 i Dyreparken og Badelandet

Sommeren 2022 er aktivitetstilbudet fullt av unike opplevelser både for små og store! Her finner du de beste universene, de søteste dyrene og de aller beste øyeblikkene. Det er Dyreparken i Kristiansand i et nøtteskall.

Åpent fra kl 09.00 i sommerferien

Fra 24. juni åpner vi allerede kl. 09.00. Og bor du på et av våre syv overnattingssteder kan du slippe inn allerede fra kl. 08.00!

Parkering

Parkering

Det koster kr. 100 å parkere på Dyreparkens parkeringsplasser. Avgiften betales enten på p-automat ved avreise, i app eller på nett etter utkjøring.

Velg mellom syv ulike overnattingssteder

Dyreparken disponerer syv ulike overnattingssteder, alt fra campingplasser, til sjørøverhotell og Kardemomme by. Sjekk utvalget lenger nede på denne siden.

De 15 beste grunnene for å legge ferien til Dyreparken

Dyreparken er ikke bare en park med bier og blomster. Nei, dette er en opplevelsesdestinasjon som blir mer mangfoldig for hvert år som går, et slags solsystem med underholdning, latter, gisp, grøss og glede fra tidlig morgen til sent på natt.

15 gode grunner

Én dag er ikke nok!

Så mye er det å oppleve i Dyreparken og Badelandet at én dag rett og slett ikke er nok. Vi anbefaler derfor minimum tre dager, to dagersbillett til Dyreparken, og én dag i Badelandet. Da opplever du mest. De mest fornøyde gjestene er de som besøker oss over flere dager. Da er det jammen bra at én ekstra dag kun koster 150 kroner pr person!

Jeg klarer ikke vente – jeg vil bestille parkbilletter nå

Underholdning dagen lang!

I Dyreparkens mange universer er det spennende underholdning hele dagen i sommermånedene.

Se all underholdning
Hakkebakkeskogen

Hakkebakkeskogen

Bli med på «Reisen gjennom Hakkebakkeskogen» – en reise gjennom den ekte Hakkebakkeskogen i Dyreparken.

Velg mellom Dyreparkens mange overnattingssteder

Nå er det mulig å sikre seg overnatting for sommeren 2023!

Inky

Tips: Alt i én pakke!

Vi anbefaler pakkeferie! En pakke inneholder alltid overnatting og rabatterte inngangsbilletter, enkelte pakker inneholder også forestillingsbilletter. Bestiller du pakke har du i tillegg ekstra gunstige avbestillingsregler.

Se alle feriepakker

Inngangsbillett

Valg av innpasseringstid

I sommermånedene må du velge innpasseringstid til Dyreparken og Badelandet. Tidspunkter hver halvtime fra kl. 09.00 fram til kl 14.00.

Mat

Forhåndsbestilling av mat

Vi anbefaler at matkjøp fra spisestedene bestilles via Dyreparkens app. Da kan du selv velge utleveringstidspunkt. Last ned appen her, Man kan også kjøpe mat via selvbetjente kasser.

Noen av høydepunktene en sommerdag i Dyreparken

Hakkebakkeskogen, Mikkel Rev

Reisen gjennom Hakkebakkeskogen

Møt Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen når tribunetoget ruller inn mellom blåbær og lyng. Sikre deg plass ved forhåndsreservasjon, eller drop inn samme dag (begrenset kapasitet).

Sirkus Jesper

Sirkus Jesper

Velkommen til sirkuset i Kardemomme by, sett av over 19.000 i 2022. Billetter for 2023 i salg nå!

JungelBob, høst

JungelBob

JungelBob er en kjempekul bob-bane. En opplevelse som garanterer store mengder magasug!

Gode tips

Det aller viktigste å vite før ditt besøk i Dyreparken

De aller beste tipsene for å få maksimalt utbytte av ditt besøk i Dyreparken og Badelandet.

Les våre beste tips her

Ti nyttige tips før du kommer til Dyreparken

Kjøp billetter på dyreparken.no før dere kommer, så sparer dere 50,- pr billett. Da vil det gå litt raskere når dere skal inn i Parken også, for dere kan gå rett til inngangen uten å oppsøke billettlukene først.

Last ned Dyreparkens app samtidig. Her får du først og fremst tilgang til billettene dine slik at du har dem digitalt. I appen kan du også bestille mat, få oversikt over hvor langt det er til de ulike attraksjonene, finne nærmeste toalett osv.

 

 

Planlegger dere besøket på forhånd, får dere mest ut av tiden i Dyreparken. Den perfekte måten å planlegge på er å laste ned appen vår og legge inn favoritter og planer i den. Da får dere også varsler når det er på tide å gå til neste aktivitet.

Tips: En ekstra dag i Dyreparken koster kun fra 150,- pr person. Hvis dere har mulighet anbefaler vi å bruke minst to dager i Parken. Og kanskje en tredje i Badelandet? 🙂

 

 

Enkelte spisesteder tar kortbetaling, men det enkleste er å bestille måltider i Dyreparkens app. Velg «Bestill mat», velg spisested, velg hva du ønsker fra menyen, velg hentetid og betal med Vipps. Du får varsling når maten er ferdig og kan hentes. På flere spisesteder har vi vegar/vegan/glutenfrie alternativer.

Dyreparken har forøvrig mange hyggelige rasteplasser der dere kan ta en velfortjent pause mellom alt som skal sees og oppleves. Og: Det er selvsagt lov å ha med mat hjemmefra! (Men det er ikke lov å grille).

 

 

 

  • Det er forbudt å grille eller gjøre opp bål i Dyreparken, på grunn av brannfare.
  • Sykler, sparkesykler, rulleskøyter, ståhjuling, rullebrett og trehjulssykler med stang er forbudt å ta med inn i Parken.
  • Alkohol og andre stoffer er strengt forbudt både å medbringe, samt å innta i Parken. Tydelig berusede personer vil bli bortvist.
  • Det er selvsagt ikke lov å ta med hund eller andre kjæledyr inn i Dyreparken. Hunder kan plasseres på Dyreparkens hundegård.
  • Det er forbudt å røyke i Dyreparken, unntatt i egne røykesoner. Dette forbudet gjelder også for e-sigaretter. Røykesoner er merket i kartet under «Parkservice».

Se også mer utfyllende informasjon under «Hvilke regler har Dyreparken?» og «Hvilke regler har dere i Badelandet».

 

 

For dere med kjølebag og mye å bære på, så er det mulig å leie traller som dere kan ha alt oppi. Det er lurt å være tidlig ute for lån av tralle, siden vi har et begrenset antall traller. Det er ikke mulig å forhåndsreservere traller.

Har dere glemt barnevogn hjemme, eller bare har lyst til å slippe å ta den med, så kan dere leie barnevogner hos oss. Dette er nye, fine vogner. Både for de aller minste, og for de litt større.

Traller og vogner får dere leid i Trillebua like innenfor inngangen. Det er ikke mulig å forhåndsreservere.

 

 

Husk å drikke rikelig med vann i varmen. Husk å smøre barna og dere selv med solkrem. Har dere glemt å ta med, så selger vi solkrem i Parken, samt at vi har en egen Solkrempatrulje som sykler rundt og tilbyr gratis solkrem. Trenger dere medisinsk assistanse har vi førstehjelpere som patruljerer på sykkel, samt at de har en egen base ved Båtbasaren der dere kan oppsøke hjelp.

Oppdager du noen som virker som de er dårlige eller trenger hjelp, ta kontakt med en ansatt, så vil denne tilkalle førstehjelp.

Vi har over 10 hjertestartere plassert rundt i Parken. Disse er markert i kartet.

 

 

Inngangsbillettene til Dyreparken gir dere tilgang til det aller meste som skjer. Det er likevel enkelte ting som koster litt ekstra. Det er Dyrepasser for en dag, Dyrepasserlærling, samt spill på Båtbasaren og på KuToppen.

Noen opplevelser kan man forhåndsreservere til et spesifikt tidspunkt mot et gebyr, da er man sikret plass. Ellers kan man selvsagt velge å stå i kø og vente på tur, det koster ingenting.
Eksempler er Reisen gjennom Hakkebakkeskogen, Klatremustur og Syng med sjørøvere.

I tillegg tilbyr vi egne frokostopplevelser som man må bestille og betale på forhånd.

 

 

Vi har to forestillinger som krever egne billetter. Dette er kveldsforestillingen med Kaptein Sabeltann, samt Sirkus Jesper i Kardemomme by.

Begge forestillingene foregår inne i selve Dyreparken. Dere trenger riktignok ikke vanlige inngangsbilletter i tillegg for å gå på forestillingene.

 

På alle spisestedene våre finner dere gratis barnemat fra Nestlé. På Babyhuset, mellom Båtbasaren og Kjuttaviga, kan man få gratis bleier, barnemat, samt en god stol å sitte i når man skal amme. De fleste toalettene våre har stellebord. Disse er markert i kartet.

I sommerferien kan alle soom overnatter på Dyreparkens overnattingssteder, samt alle årskortholdere, slippe inn i Parken èn time tidligere enn offisiell åpningstid (altså kl. 08.00). Også i utvalgte perioder på vår og høst er det tidlig inngang, da fra kl. 09.00.

Les mer om tidlig inngang her

Hvor vil du bo?

I Dyreparken kan velge mellom syv unike overnattingssteder, og på noen av dem bor du virkelig midt i eventyret. Sjekk ut denne filmen som viser deg kjapt hva du kan velge mellom. Husk at flere av overnattingsstedene faktisk nærmer seg fulle allerede, så vi anbefaler å bestille raskt!

 

Gjør ventetiden litt kortere for de minste - besøk Dyreparken Nettbutikk!

Lyst å overraske de minste med noe fra Dyreparken Nettbutikk? Da kan du bygge forventninger mot sommerferien slik at de har noe å se frem til, og kanskje korte ned ventetiden noe?

I Dyreparken Nettbutikk finner du kostymer, leker, klær, serviser osv fra de unike universene du kjenner fra Dyreparken.

Ta meg til nettbutikken

Og når dagen er over…

Tenk å kunne tusle ut av porten og rett over i et eget telt på Dyreparken Safaricamp, på Grashavets bredd, med utsikt til sjørøverskutene. Når barna har sovnet, å sette seg ut på terrassen og nyte solnedgangen. Senke skuldrene. Og kanskje best av alt: Glede seg til en ny dag – med nye opplevelser…