Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Slik blir sommeren 2022 i Dyreparken og Badelandet

Sommeren 2022 er aktivitetstilbudet fullt av unike opplevelser både for små og store! Her finner du de beste universene, de søteste dyrene og de aller beste øyeblikkene. Det er Dyreparken i Kristiansand i et nøtteskall.

Åpent fra kl 09.00 i sommerferien

Fra 24. juni åpner vi allerede kl. 09.00. Og bor du på et av våre syv overnattingssteder kan du slippe inn allerede fra kl. 08.00!

Parkering

Parkering

Det koster kr. 100 å parkere på Dyreparkens parkeringsplasser. Avgiften betales enten på p-automat ved avreise, i app eller på nett etter utkjøring.

Velg mellom syv ulike overnattingssteder

Dyreparken disponerer syv ulike overnattingssteder, alt fra campingplasser, til sjørøverhotell og Kardemomme by. Sjekk utvalget lenger nede på denne siden.

De 15 beste grunnene for å legge ferien til Dyreparken

Dyreparken er ikke bare en park med bier og blomster. Nei, dette er en opplevelsesdestinasjon som blir mer mangfoldig for hvert år som går, et slags solsystem med underholdning, latter, gisp, grøss og glede fra tidlig morgen til sent på natt.

15 gode grunner

Én dag er ikke nok!

Så mye er det å oppleve i Dyreparken og Badelandet at én dag rett og slett ikke er nok. Vi anbefaler derfor minimum tre dager, to dagersbillett til Dyreparken, og én dag i Badelandet. Da opplever du mest. De mest fornøyde gjestene er de som besøker oss over flere dager. Da er det jammen bra at én ekstra dag kun koster 150 kroner pr person!

Jeg klarer ikke vente – jeg vil bestille parkbilletter nå

Underholdning dagen lang!

I Dyreparkens mange universer er det spennende underholdning hele dagen i sommermånedene.

Se all underholdning
Hakkebakkeskogen

Hakkebakkeskogen

Bli med på «Reisen gjennom Hakkebakkeskogen» – en reise gjennom den ekte Hakkebakkeskogen i Dyreparken.

Velg mellom Dyreparkens mange overnattingssteder

Nå begynner det å haste med å bestille overnatting for sommeren, flere steder er allerede fullt eller nesten fullt! Sikre deg nå – bestill overnatting for sommeren.

Inngangsbillett

Valg av innpasseringstid

I sommermånedene må du velge innpasseringstid til Dyreparken og Badelandet. Tidspunkter hver halvtime fra kl. 09.00 fram til kl 14.00.

Mat

Forhåndsbestilling av mat

Vi anbefaler at matkjøp fra spisestedene bestilles via Dyreparkens app. Da kan du selv velge utleveringstidspunkt. Last ned appen her, Man kan også kjøpe mat via selvbetjente kasser.

Noen av høydepunktene en sommerdag i Dyreparken

Dyrepasser for en dag (Egen betalt aktivitet)

Dyrepresentasjoner

Hver dag året rundt kan du oppleve dyrepresentasjoner i Dyreparken, på sommeren har vi opp til 18 ulike presentasjoner, på vinteren 2-3 per dag.

Badelandet

Badelandet

Badelandet er en egen park ved siden av Dyreparken, smekkfull av vannaktiviteter. Åpent fra påske til og med høstferien.

Sirkus Jesper

Sirkus Jesper

Velkommen til sirkuset i Kardemomme by! Den elleville Sirkus Jesper-forestillingen kan du oppleve i sommer! Sett av over 17.000 i 2021!

JungelBob, aktivitet

JungelBob

JungelBob er en kjempekul bob-bane. En opplevelse som garanterer store mengder magasug!

Spis frokost med sjørøverne

Bor du i Abra Havn blir du vekket kl 08.00 av at Den Sorte Dame seiler inn i Dødningskallebukta. Opplev sang og underholdning fra skuta. Etterpå kan dere bli med sjørøverne og spise frokost. Men husk å booke «Frokost med sjørøvere» på forhånd.

Bestill frokost med sjørøvere

Inky

Tips: Alt i én pakke!

Vi anbefaler pakkeferie! En pakke inneholder alltid overnatting og rabatterte inngangsbilletter, enkelte pakker inneholder også forestillingsbilletter. Bestiller du pakke har du i tillegg ekstra gunstige avbestillingsregler.

Se alle feriepakker

Gode tips

Det aller viktigste å vite før ditt besøk i Dyreparken

De aller beste tipsene for å få maksimalt utbytte av ditt besøk i Dyreparken og Badelandet.

Les våre beste tips her

Ti nyttige tips og triks før du kommer til Dyreparken

Kjøp billetter på dyreparken.no før dere kommer, så sparer dere 50,- pr billett. Da vil det gå litt raskere når dere skal inn i Parken også, for dere kan

gå rett til inngangen uten å oppsøke billettlukene først. Last ned Dyreparkens app samtidig. Her får du først og fremst tilgang til billettene dine. I appen kan du også bestille mat, få oversikt over hvor langt det er til de ulike attrakksjonene, finne nærmeste toalett osv.

 

 

Planlegg besøket på forhånd, så får dere mest ut av tiden i Dyreparken. Den perfekte måten å planlegge på er å laste ned appen vår og legge inn favoritter og planer i den. Da får dere også varsler når det er på tide å gå til neste aktivitet.

Tips: En ekstra dag i Dyreparken koster kun 120,- pr person. Hvis dere har mulighet anbefaler vi å bruke minst to dager i Parken. Og kanskje en tredje i Badelandet? 🙂

 

 

All mat må bestilles gjennom Dyreparkens app. Velg «Bestill mat», velg spisested, velg hva du ønsker fra menyen, velg hentetid og betal med Vipps. Du får varsling når maten er ferdig og kan hentes. På flere spisesteder har vi vegar/vegan/glutenfrie alternativer.

Dyreparken har forøvrig mange hyggelige rasteplasser der dere kan ta en velfortjent pause mellom alt som skal sees og oppleves. Og: Det er selvsagt lov å ha med mat hjemmefra! (Men det er ikke lov å grille).

 

 

 

  • Det er forbudt å grille eller gjøre opp bål i Dyreparken, på grunn av brannfare.
  • Sykler, sparkesykler, rulleskøyter, ståhjuling. rullebrett og trehjulssykler med stang er forbudt å ta med inn i Parken.
  • Alkohol og andre stoffer er strengt forbudt både å medbringe, samt å innta i Parken. Tydelig berusede personer vil bli bortvist.
  • Det er selvsagt ikke lov å ta med hund eller andre kjæledyr inn i Dyreparken. Hunder kan plasseres på Dyreparkens hundegård.
  • Det er forbudt å røyke i Dyreparken, unntatt i egne røykesoner. Dette forbudet gjelder også for e-sigaretter. Røykesoner er merket i kartet i appen under «Parkservice».

Se også mer utfyllende informasjon under «Hvilke regler har Dyreparken?» og «Hvilke regler har dere i Badelandet».

 

 

For dere med kjølebag og mye å bære på, så er det mulig å leie traller som dere kan hive alt oppi. Det er lurt å være tidlig ute, da vi har et begrenset antall traller.

Har dere lagt igjen barnevognen hjemme eller bare har lyst til å slippe å ta den med, så kan dere leie barnevogner hos oss. Dette er nye, fine vogner. Både for de aller minste, og for de litt større.

Traller og vogner får dere leid i Trillebua rett innforbi inngangen. Det er ikke mulig å forhåndsreservere.

 

 

Husk å drikke rikelig med vann i varmen. Husk å smøre barna og dere selv med solkrem. Har dere glemt å ta med, så selger vi solkrem i Parken, samt at vi har en egen Solkrempatrulje som sykler rundt og tilbyr gratis solkrem. Trenger dere medisinsk assistanse har vi førstehjelpere som patruljerer på sykkel, samt at de har en egen base ved Båtbasaren der der kan oppsøke hjelp.

Oppdager du noen som virker som de er dårlige eller trenger hjelp, ta kontakt med en ansatt, så vil denne tilkalle førstehjelp.

Visste du: Vi har over 10 hjertestartere plassert rundt i Parken. Disse er markert i kartet.

 

 

Inngangsbillettene til Dyreparken gir dere tilgang til det meste som skjer. Det er likevel enkelte ting som koster ekstra.

Dette er Dyrepasser for en dag, Frokost i Hakkebakkekogen, Frokostfest på KuToppen, samt Morgensafari med frokost.

I tillegg tilbyr vi egne frokost- og opplevelseprodukter som er forbeholdt de som bor på hotellene våre.

Les mer på dyreparken.no

 

 

Vi har to forestillinger som krever egne billetter. Dette er kveldsforestillingen med Kaptein Sabeltann, samt Sirkus Jesper i Kardemomme by.

Begge forestillingene foregår inne i selve Dyreparken. Dere trenger riktignok ikke vanlige inngangsbilletter i tillegg for å gå på forestillingene.

Forestillingsbilletter kjøpes på Dyreparken.no. Tips: Få med dere Sirkus Jesper. Det er en utrolig morsom og uvanlig sirkusforestilling med kjente karakterer fra Kardemomme by, samt ekte, skikkelige knallflinke sirkusartister. Det hele ledes av tidligere røver Jesper. Han i det kjente trekløveret Kasper, Jesper og Jonatan altså. Tips 2: Kaptein Sabeltann-billettene går unna raskt, så det kan være lurt å sikre seg deres billetter på dyreparken.no jo før jo heller.

 

På alle spisestedene våre finner dere gratis barnemat fra Nestlé. På Babyhuset, mellom Båtbasaren og Kjuttaviga, kan man få gratis bleier, barnemat, samt en god stol å sitte i når man skal amme. De fleste toalettene våre har stellebord. Disse er markert i kartet.

Hva tar man med seg for en dag i Dyreparken? Sjekk værmeldingen. Og ta med klær deretter. I sekken foreslår vi at dere pakker:  Gnagsårplaster, solkrem og flaske til vann.

Har dere tenkt dere i Badelandet, husk badetøy og håndklær! (Husk at det ikke er tillatt å ta med håndklær fra hotellene).

Skal dere på kveldsforesytilling? Ta med sitteunderlag og tepper, ettersom det kan bli kaldt, selv om det er midt i juli. Ta også med regntøy dersom det er fare for regn. Men husk: Det er ikke tillatt med paraplyer i amfiet.

Andre pakketips:

  • Nødlader til telefon
  • Ekstra T-skjorte (f.eks. hvis du blir våt i tømmerrenna Nilen)
  • Regnponcho (I tilfelle det begynner å regne)
  • Caps/hodeplagg for å skjerme mot sola.

 

Og når dagen er over…

Tenk å kunne tusle ut av porten og rett over i et eget telt på Dyreparken Safaricamp, på Grashavets bredd, med utsikt til sjørøverskutene. Når barna har sovnet, å sette seg ut på terrassen og nyte solnedgangen. Senke skuldrene. Og kanskje best av alt: Glede seg til en ny dag – med nye opplevelser…

Hvor vil du bo?

I Dyreparken kan velge mellom syv unike overnattingssteder, og på noen av dem bor du virkelig midt i eventyret. Sjekk ut denne filmen som viser deg kjapt hva du kan velge mellom. Husk at flere av overnattingsstedene faktisk nærmer seg fulle allerede, så vi anbefaler å bestille raskt!

 

Gjør ventetiden litt kortere for de minste - besøk Dyreparken Nettbutikk!

Lyst å overraske de minste med noe fra Dyreparken Nettbutikk? Da kan du bygge forventninger mot sommerferien slik at de har noe å se frem til, og kanskje korte ned ventetiden noe?

I Dyreparken Nettbutikk finner du kostymer, leker, klær, serviser osv fra de unike universene du kjenner fra Dyreparken.

Ta meg til nettbutikken