Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Skummelt for voksne - skumlere for barn

Skumle dager: Villmarkens forbannelse

Opplev nyheten «Estragons verden» under Skumle dager i høstferieukene og hver helg i oktober. I år blir det skumlere enn i fjor, og vi presenterer flere nye arenaer!

Aktiviteter under Skumle dager

Trykk deg inn på aktivitetene for å lese mer om hver enkelt aktivitet og hvilken skummelhetsgrad de har.

På de ulike arenaene må du lete etter bokstaver og ord som til sammen danner besvergelsen som kan heve forbannelsen. Du vil få utdelt et kart når du kommer, men du kan også se kartet her.

NYHET 2022

Estragons verden

Tør du legge deg ned i en kiste? Og få lokket lukket over deg? Hovednyheten på Skumle dager i år er Estragons verden. Møt den rotteaktige og pengeelskende Estragon og hans rottehatende rival, begravelsesagenten Glambek, i Landsbyen i Gruvedalen under årets Skumle dager. Tør du gå inn i Glambeks kistelager? Og hva er det Estragon egentlig gjør med alle de deilige sedlene han snuser etter? Estragons verden er basert på Gaute Heivolls bokverk Estragons historier. Har du ikke lest bøkene, sier du? Det bør du. Akkurat nå får du bøkene til en skummelt god pris i vår nettbutikk!

Dyreparken, Klara og bøllemysteriet
For de under 8 år: På KuToppen

Klara og bøllemysteriet

Klara synes det er kult at det er Skumle Dager, men synes sånt kan bli litt for skummelt. Hun har derfor laget sin helt egen vri på det, på KuToppen. Noe som sikkert passer de yngste barna litt bedre.

Skumle dager for de yngste på KuToppen

Skummelhetsgrader

Nedre anbefalte aldersgrense på Villmarkens forbannelse er 8 år, og vi anbefaler derfor at barn under 8 år ikke deltar på dette. Alle barn er forskjellige, og det kan oppleves for skummelt for noen selv om man er over 8 år. Spør gjerne aktivitetsverten om mer informasjon på hver stasjon hvis du er usikker på om det blir for skummelt for ditt barn.

Her kan du se mer informasjon om de ulike skummelhetsgradene.

Skummelhetsgrad 1 vil være skummel for barn og voksne i alle aldre over nedre anbefalt aldersgrense på 8 år, det heter jo tross alt Skumle dager! Skummel og mystisk musikk vil forekomme på disse stedene, og gåter og skumle karakterer vil også forsøke å skremme og forvirre deg. Likevel er det i denne graden større fokus på frydefull skremming, og gleden over spennende situasjoner og opplevelser.

Landsbyen og Skogvokterens telt har skummelhetsgrad 1.

Skummelhetsgrad 2 vil også være skummel for barn og voksne i alle aldre over nedre anbefalte aldersgrense på 8 år, men i motsetning til skummelhetsgrad 1 er denne graden enda mer fokusert på å skremme med makabre og skumle karakterer.

På Togstasjonen og inne hos Skogvokterens datter (del av Skogvokterens telt) er det skummelhetsgrad 2.

Skummelhetsgrad 3 er skummelt for alle. Hvis du synes at skummelhetsgrad 2 var skummel bør du ikke prøve deg på skummelhetsgrad 3. Her er det jump scare, stummørke og karakterer som vil skremme enhver.

Lavvoen, Villmarksskogen og Glambeks arena (som du finner i Landsbyen) har skummelhetsgrad 3.

Hvor vil du bo under Skumle dager?

Sjørøverhotellet Abra Havn

Det finnes ikke maken til sjørøverhotell! Abra Havn er en helt unik sjørøverlandsby med 171 leiligheter tematisert i sjørøverstil! Her er det underholdning, sjørøverfrokost og mye mer du kan glede deg til!

Dyreparken Hotell

Dyreparken Hotell ligger på dørstokken til Dyreparken, kun få meter unna hovedinngangen.

Alle med Parkbilletter, årskort eller Høstkortet til Dyreparken kan delta!

Årskort

Årskortholdere (inkl. Høstkort) har gratis inngang til Skumle dager.

Gyldig ut 2022

Høstkortet: Besøk Dyreparken så mye du vil resten av året!

Opplev resten av året i Dyreparken – med Skumle dager i oktober som et definitivt høydepunkt! Les mer om Høstkortet i Dyreparken, som kun koster kr 599!

Høstkortet er i salg frem til 7. november.

Kjøp Høstkortet her! 

Dyreparken, bilbanen
Høstferien i Dyreparken

Dette skjer i Dyreparken i høstferien

Det er aktiviteter med fart, aktiviteter med spenning, dyrepresentasjoner, snurrende kaffekopper og bilbane og togbane og ja, ganske mye forskjellig. Vil du bli skremt kan du besøke Skumle dager, og vil du ikke bli skremt har vi mange andre gøyale ting du kan finne på.

Les alt om høstferien

Estragons Historier

Dyreparken Nettbutikk - stort utvalg av produkter!

Det er kanskje ikke så skummelt i Dyreparken Nettbutikk, men det er et stort utvalg av de mestselgende produktene kjent fra Dyreparken og de ulike universene du finner her. Her kan du også få kjøpt Gaute Heivolls bøker om Estragon til en skummelt god pris, den perfekte muligheten til å få lest disse fantastiske bøkene før skumle dager begynner.

Finn dine favorittprodukter