Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv
Kardemomme by filmstudio
Kardemomme by

Kardemomme by filmstudio

Bli med inn i kulissene til et ekte filmstudio, hvor du kan se modellene til filmen om Kardemomme by som kommer på kino i romjulen 2022.
Se i kartet
Under tak

I det store teltet mellom Kjuttaviga og Kardemomme by har selve filmproduksjonen pågått i lang tid, og nå som produksjonen er avsluttet, er modellene blitt tilgjengelig for publikum.

Filmen får samme tittel som Thorbjørn EGners opprinnelige bok, nemlig «Folk og røvere i Kardemomme by», og skal ha sin premiere på norske kinoer 25. desember 2022.

 

I Kardemomme by filmstudio kan du se en tro kopi av Kardemomme by i størrelsesforhold 1:8, i tillegg til modell av røverhuset og interiør-scener fra flere av husene i byen. Her er det et vell av fascinerende mikro-detaljer!

Filmen fikk markedsstøtte fra NFI i september 2019. Deretter tok det drøyt et år med videre finansiering og planlegging før de første opptakene startet i filmstudioet 1. november 2020. Opptakene pågikk i filmstudioet i Dyreparken fra november 2020 til mai 2021.

Deretter følger ni måneder med animering hos Qvisten i Oslo frem til februar 2022, før filmen skal i etterarbeid og bli ferdigstilt i god tid før julen 2022. Filmen lages med en såkalt kombinasjonsteknikk, som innebærer at man  først bygger fysiske miniatyrsett og deretter dataanimerer inn karakterene i et stop-motion uttrykk.

Det har vært 10 stykker som jobbet i filmstudioet i Dyreparken. I tillegg jobber det ca. 30 personer med produksjonen hos Qvisten.