1. Vi erstatter plastikkbestikk med CPLA produkter
CPLA-produkter er helt naturlige råvarer som mais, maniok og sukkerrør, produkter som alle er helt naturlige vekster. Det betyr at CPLA bare er laget av ettårlige vekster som samler CO2 i sitt sesonglange liv.
Dette betyr igjen at om man brenner CPLA så frigjør man hovedsakelig den CO2 som veksten selv har samlet. Dette betyr at man er miljøvennlig uansett hvor man kaster produktet.
2. Chinet tallerken
Chinet produseres gjennom en unik produksjonsprosess. Produsenten utnytter avkapp fra begerproduksjon og annen returfiber. Chinet tallerkner er blitt fremstilt av 100 prosent resirkulert materiale og ikke jomfrulige fiber.
3. Kaffelokk
Vi erstatter plastlokk til kaffebeger med BioWare. BioWare er miljøvennlig og har sin opprinnelse fra ren natur og er primært laget av årlige fornybare materialer.
4. Sugerør
Vi erstatter våre plastsugerør med 100 prosent nedbrytbare papirsugerør. Vi har testet ut mange forskjellige papirsugerør og har funnet ett sugerør av god kvalitet.
5. Kaffekopp
Vi erstatter vårt kaffebeger med et Svanemerket beger. Svanemerkede engangsbeger er et godt miljøvalg som er nærproduserte i Finland. Underlagt strenge helhetlige krav som tar hensyn til livsløpet og reduserer negative innvirkninger på vårt fremtidige miljø.
6. Frappé / Slurpbeger 0,3 l.
Vårt nye beger til frappé og Slurp er laget av PLA. Materialet er fremstilt av 100 prosent årlig fornybare ressurser, er komposterbare og brytes fullstendig ned når de avfallshåndteres i industrielle anlegg.

X