Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent til 29. nov.

Fra 20. juni til 29. nov.

Se åpningstider og priser

Pressemelding 12. juni: Løsning for Kaptein Sabeltann-kveldsforestilling

Kveldsforestillingen «Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt» skal spilles 8 ganger, for 200 personer hver kveld i forestillingsperioden.

På regjeringens pressekonferanse fredag 5. juni, ble det fra Helsedirektoratets side uttrykt at den planlagte gjennomføringen av sommerens Kaptein Sabeltann-forestillinger, etter deres syn, ikke var i henhold til Covid-19 forskriften. Etter denne kunngjøringen har Dyreparken sammen med opphavsmann Terje Formoe kommet frem til en løsning som muliggjør arrangementer for 200 personer åtte ganger hver kveld på tre scener.

-Dette opplever vi som en meget god løsning, sier underholdningssjef Roy Bjerke.
-Det blir en helt ny måte å oppleve kveldsforestillingen på, med flere intime møter underveis, samtidig som man også får store spillescener i Kjuttaviga som en del av opplevelsen. Løsningen er at publikum tas med på en reise i Kaptein Sabeltanns univers. Ved å utnytte tre ulike spillesteder, muliggjøres åtte ulike arrangementer hver kveld med forskjellig oppstarts- og avslutningstidspunkt. Hvert arrangement er innom de tre scenene underveis i forestillingen, og det hele avsluttes på hovedscenen i Kjuttaviga. På den måten vil publikum ta del i historiefortellingen på en ny måte. Dyreparken har god erfaring med å forflytte publikum underveis i forestillinger, som for eksempel slik det gjøres på tribunetoget i Hakkebakkeskogen.

De tre spillestedene blir i Kaptein Sabeltanns Verden, ved Grevens Brygge, samt på scenen i Kjuttaviga.

-Jeg har jobbet tett med regissør Bjørn Sæter og koreograf Helén Vikstvedt om å utvikle en løsning tilpasset de helt spesielle forutsetningene vi står overfor i år. Jeg er uhyre stolt av at vi har klart å snu oss rundt og at vi også med dette utgangspunktet føler oss i stand til å tilby vårt fantastiske publikum en sommeropplevelse utenom det vanlige, sier Terje Formoe.

-Vi mener fremdeles at vår opprinnelige løsning ville ha vært mulig å gjennomføre innenfor gjeldende regelverk. Allikevel ønsket vi ikke å gå i konflikt med Helsedirektoratet og Helse- og omsorgsdepartementet, som vi mener har gjort en meget god jobb under disse vanskelige tidene som Norge og verden har vært gjennom de siste tre månedene. I god dialog med Helsedirektoratet har vi nå funnet en løsning som vi er stolte av, og som vi gleder oss til å dele med våre gjester, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i
Dyreparken.

-Dette blir en sjørøvernatt med spenning, latter, spektakulære opptrinn og en rekke av de kjente sangene vi har lært å bli glad i, fortsetter han.

-Det har vært imponerende å se hvordan dyktige medarbeidere har kastet seg rundt og tenkt kreativt, samtidig som publikums sikkerhet og myndighetenes krav hele tiden har vært i fokus, avslutter Aamot.

Alle som allerede har kjøpt billetter til forestillingene er garantert plass. Dyreparken vil snarlig kontakte disse med informasjon om hvordan de skal forholde seg. Totalt har Dyreparken solgt over 35.000 billetter. Det er fortsatt noen få ledige plasser igjen tilgjengelig for kjøp på Dyreparkens nettsider.

Kontaktpersoner:
Per Arnstein Aamot, administrerende direktør, Dyreparken: 970 59 723
Roy Bjerke, underholdningssjef, Dyreparken: 970 59 890
Terje Formoe, opphavsmann: 901 06 840