Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Dette er Dyreparken

Dyreparken er Norges største familieattraksjon, med over 1 million besøkende.

Dyreparken ligger 12 kilometer øst for Kristiansand, like ved E 18, og er en komplett destinasjon med et opplevelsestilbud for hele familien. Dyreparken har eget Badeland og fem unike og spennende overnattingskonsepter; Dyreparken Hotell, sjørøverhotellet Abra Havn, Kardemomme by, Dyreparken Safaricamp og Roligheden Camping.

Dyreparken åpnet første gang 25. juni 1966 som en sommerpark, med 30 ulike dyr. Fire år senere ble Parken helårsåpen, og har vært det siden. Området er utvidet og utbygget kontinuerlig, og strekker seg i dag over 663 mål, med 127 ulike dyrearter, flere tematiserte områder (Asia, Afrika, Nordisk Villmark etc.) og en rekke aktiviteter, fra tømmerrenne og bob-bane til karuseller og sjørøverskuter. I sommersesongen er det utstrakt underholdning fra mange scener, og skuespillere som levendegjør universene, f.eks. i Kaptein Sabeltanns Verden og i Kardemomme by.

Høydepunkter i Dyreparken

• Dyreparkens kveldsforestillinger er spesielt populære. Kaptein Sabeltann-forestillingen er spilt for fulle tribuner i over 30 år. Årets Kaptein Sabeltann-forestilling Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt settes opp i Kjuttaviga fra 6. juli.
• En annen forestilling, Sirkus Jesper, spilles på Festplassen ved Kardemomme by fra 13. juni.
• Kardemomme by er bygget nøyaktig slik den fremgår i Thorbjørn Egners ikoniske bok Folk og røvere i Kardemomme by. Her kan du møte tante Sofie, politimester Bastian, de tre røverne og andre innbyggere i høysesongen. Det går også an å overnatte i ett av de åtte utleiehusene i Kardemomme by.
• I Kaptein Sabeltanns Verden er det sjørøvere som rår, med opptrinn flere ganger daglig i høysesongen.
• Afrikaområdet har en stor gruppe løver, samt et åpent og flott savanneområde med bl.a. sjiraffer, sebraer og strutser.
• I Hakkebakkeskogen blir du fraktet gjennom skogen i et tribunetog på en 40 minutter lang opplevelsesreise hvor du møter flere av karakterene og scenene du kjenner fra fortellingen Dyrene i Hakkebakkeskogen.
• På KuToppen får du oppleve ekte bondekultur med norske gårdsdyr og kortreist tradisjonsmat. Et stort antall spisesteder i hele Parken serverer sunn og variert mat.
• Dyrepasser for en dag. Alle barn kan melde seg på for å bli dyrepasser for en dag, i utvalgte perioder.

Badelandet
Badelandet er en egen park, en kjempestor badeøy med mye badegøy for store og små! Et innendørsanlegg som er åpent fra påske t.o.m. høstferien, og et stort utedørsområde med en rekke bassenger og sklier.
Med Begge parker-billett (kombibillett) kan du gå frem og tilbake mellom Dyreparken og Badelandet så mye du vil.

Hotellene
• Dyreparken Hotell ligger like ved inngangen til Dyreparken. Hotellet har 160 rom, fordelt på fire etasjer.
• Sjørøverhotellet Abra Havn har 171 leiligheter, eller sjørøverkåker som vi kaller dem. Her kan du sove i Pelle og Pysas seng, leie deg inn i Kaptein Sabeltanns suite eller i en av de mange andre husene som omkranser Dødningskallebukta.
• Kardemomme by. Åtte av de 31 husene i byen er utleieenheter. Her bor du praktisk talt midt i eventyret, og kan våkne opp til duften av nybakte boller hos Bakeren.
• Dyreparken Safaricamp åpnet i 2019 med 19 utleietelt ved Grashavets bredd. Glampingteltene ble kjempepopulære, og var utsolgt i hele juli. I år utvider vi med 13 nye telt.
• Roligheden Camping. Dyreparken overtok driften av Roligheden Camping i Kristiansand i 2019. Campingplassen ligger like ved det som omtales som en av Kristiansands fineste badeplasser, Bertesbukta. Totalrenoverte sanitæranlegg og oppgraderte servitilbud.

Alle gjester som bor på Dyreparkens overnattingssteder får slippe inn i Dyreparken en time før ordinær åpningstid, et gode som har blitt svært populært blant våre gjester.

Nyheter 2020
• Nytt orangutanghus, i tillegg til ny øy og flere orangutangaktiviteter. Dette er et stort skritt videre i vårt bidrag til bevaringsprogrammet for orangutanger og vår rolle som dyrepark. Orangutanger er blant verdens mest kritisk truede dyrearter. Det nye uteområdet blir tilrettelagt for flere arter på tvers av hverandre, og gjestene vil oppleve å komme enda nærmere dyrene enn tidligere.
• I år utvider vi med 13 nye telt på Dyreparken Safaricamp. Samtidig blir Team Safari etablert for å ta seg av egen kveldsunderholdning eksklusivt for gjester på Dyreparken Safaricamp.
• I fjor ble det bygget en gangsti fra Dyreparken Safaricamp og Dyreparken Hotell, langs Grashavets bredd, fram til en egen inngang i Dyreparken. Stien utvides i år helt til Abra Havn.
• Den første KuToppen-filmen som hadde premiere på norske kinoer i 2018, ble sett av over 130.000. Nå er vår samarbeidspartner Qvisten Animation i full gang med å lage oppfølgerfilmen «Jul på KuToppen» som får premiere 6. november 2020.
• Ny sesong med Dyrepasserne (sesong 9), med 15 nye episoder. Premiere 21. februar på TV 2.

Dyreparken som forvalter av barnekultur
Dyreparken er Norges største forvalter og videreutvikler av norsk barnekultur. En 30-års avtale med Terje Formoe sikrer offensiv kontinuitet i arbeidet med utvikling av Kaptein Sabeltann-universet, og vi er nå inne i en fem års oppgraderingsplan for Kaptein Sabeltanns Verden, med store investeringer.

Et tett og godt samarbeid med Egner-familien er det beste fundament for en ivaretakelse av arven etter Thorbjørn Egner. Utviklingen av Sirkus Jesper-konseptet er et eksempel på hvordan vi i fellesskap forvalter og levendegjør det eventyrlige riket som Thorbjørn Egner har skapt og som stadig nye generasjoner får et nært forhold til.

* Eier: Braganza AS eier Dyreparken Utvikling AS.
* Dyreparkens visjon er: «Best på opplevelser».
* Ansatte: Over 200 heltidsansatte, fordelt på selskapene Kristiansand Dyrepark, Dyreparken Utvikling og Dyreparken Overnatting. I tillegg har vi rundt 1200 sesongmedarbeidere, inkl. skuespillere.